Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

We'll shut you down... All of you...

Συζητούσαμε μ' ένα φίλο την Παρασκευή στη σχολή, για το - ουσιαστικά - κλείσιμο του Mininova. Τους τρέχουν πάλι στα δικαστήρια επειδή έχουν πολύυυυ παράνομο υλικό...

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου παραπονιόμασταν για το πώς θα βλέπουμε τις σειρές που παρακολουθούμε :D ΟΚ, τρόποι υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα. Κάτι να κλείσει, αμέσως ανοίγουν 2-3 ακριβώς ίδια πράγματα. Άρα μάλλον δε χάνεις τίποτα, απλά καθυστερείς.

Ψάχναμε μετά να βρούμε τρόπους πώς θα βλέπουμε τις σειρές μας, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα. Ως γνωστόν, όλες αυτές οι σειρές είναι αμερικάνικες κι άρα έρχονται Ελλάδα μόνο αν ολοκληρωθεί κάποια σεζόν ή βγουν σε dvd.

Αποφασίσαμε ότι η καλύτερη(???) λύση, θα ήταν τα ίδια τα τηλεοπτικά κανάλια της αμερικής, να βγάζουν τα επεισόδια προς κατέβασμα, έναντι φυσικά κάποιας τιμής. ΩΩΩΩ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΣΕΙΡΕΣ, ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ!!!

 ΟΚ, ο καθένας τη γνώμη του. Εγώ πιστεύω όταν γουστάρεις κάτι πολύ, δε σ' ενοχλεί να δώσεις χρήματα στους συντελεστές. Ας πάρουμε τα cd για παράδειγμα, ή τις συναυλίες ή οτιδήποτε τελοσπάντων που δίνεις χρήματα αλλά χαίρεσαι που έχεις το προϊόν/υπηρεσία κλπ...

Προφανώς δεν αναφέρομαι σε κάποιο εξωφρενικό ποσό, όταν μιλάμε για 20+ επεισόδια σε κάθε σεζόν κι όταν κάποιος παρακολουθεί τουλάχιστον 3 σειρές (εγώ ας πούμε παρακολουθώ 5-6), δε μπορείς να δίνεις αβέρτα τα ευρώ. Σκεφτόμουν κάτι σε μερικά λεπτά του ευρώ. Άλλωστε οι περισσότεροι έχουμε κάρτες γι' αγορές μέσω Ιντερνετ. Θα μπορούσαν επίσης να κάνουν και πακέτα προσφορών (όσο ηλίθιο κι αν ακούγεται) για ολόκληρες σεζόν ή σειρές, για παλιότερες σειρές και πάει λέγοντας.

Απ' τη στιγμή που το θέμα είναι καθαρά τηλεθέασης (νομίζω το οικονομικό έρχεται δεύτερο), οι αμερικάνοι είναι μικρό ποσοστό μπροστά στον υπόλοιπο κόσμο. Κακώς να κρίνεται μια σειρά βάσει μόνο αμερικανικής τηλεθέασης (αφορμή το πρόσφατο σταμάτημα σειράς). Και χρήματα; Άλλο που δε θα βγάλουν. Με μερικά λεπτά απ' τον καθένα, απ' την Ευρώπη μόνο θα βγάλουν εκατομμύρια. Και θα συνεχίσουν να βγάζουν χρήματα αλλά και θα εξασφαλιστεί κι η βιωσιμότητα κάποιας σειράς. Δε την παρακολουθεί κανένας στην Αμερική; Γάμα τους, μπορεί στην Ευρώπη να είναι τρελό hit...

Κάποιος άνετα μπορεί να πει: "παπατζιλίκια λες τόσες παραγράφους, απλά χαλιέσαι αν δε μπορείς να δεις άλλο House ή Fringe ή Family Guy". Προφανώς κι αυτή είναι η σκέψη μου, δεν το αρνούμαι. Αλλά όταν έχεις ένα εκπληκτικά πετυχημένο προϊόν (στη συγκεκριμένη, οι σειρές), το περιορίζεις με πρωτόγονα μέσα (τηλεόραση), σε συγκεκριμένο κοινό (αμερική) και παραπονιέσαι μετά για την πειρατία στο υπόλοιπο κόσμο, κάτι κάνεις λάθος. Μήπως οι στόκοι που έχεις στο μάρκετινγκ, να σκέφτονταν και λίγο διαφορετικά; Τώρα με το Ιντερνετ, δε μπορείς να περιορίσεις τίποτα. ΤΙΠΟΤΑ!

Βρες τρόπους να τους κρατήσεις όλους ευχαριστημένους...

4 σχόλια:

Nick είπε...

Κοίτα υπάρχει η γνωστή μελέτη για την συμπεριφορά του αλιγάτορα, άκρως ενδιαφέρουσα :@

Για εμάς τους σειράκιδες δεν υπάρχει άλλη οδός, ή περιμένεις τα DVD στο σέβεν (που έχω ξεχάσει και που είναι :@) ή ψάχνεις τα ράφια.

Σιγά μην περιμένω να δω την πρώτη σεζόν όταν η σειρά είναι στην τέταρτη και φυσικά το κλασσικό ελληνικό σκατοκάναλο να την κόψει μετά από 10 επεισόδια ή να την βάζει πχ μία τη νύχτα, καθημερινή...

Wise_One είπε...

Μα φυσικά, κι εγώ σ' αυτή τη μελέτη αναφερόμουν ως εναλλακτική λύση. Μέχρι βέβαια να την απορρίψουν κι αυτή γιατί οι απόψεις διίστανται όσον αφορά το σεξ του αλιγάτορα της Αιγύπτου (τί λέω ρε...)

Nick είπε...

Να πάνε να γαμηθούν! Αν μας στερήσουν και αυτή την μικρή απόλαυση της ζωής τι θα κάνουμε;

Είχαν το κωλοθανκςγκίβινγκ και δεν είχε σειρές αυτή τη βδομάδα την Αμερική μου μέσα! :@

Είδα το Inglorious Bastards και έφριξα... Μετά αναρωτιέμαι γιατί βλέπω πια μόνο σειρές και ντοκιμαντέρ :@

Wise_One είπε...

Μπορούμε να περιμένουμε να κάνουν τη μεταφορά σε ελληνικές σειρές. Ουπς, μόνο ηλίθια παιχνίδια φέρνουν απ' έξω. Κι όσες σειρές είναι μεταφορές από αμερική, είναι gtp.