Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Teamwork, really?

Δίνεις εργασίες στο μάθημα. Θες κάθε εργασία να την παίρνει μια ομάδα. Προφανώς κάθε άτομο της ομάδας θ' αναλάβει και διαφορετικό μέρος της εργασίας. Γιατί δεν κάνεις ρε πούστη μου ένα VCS σ' ένα server στη σχολή να τελειώνουμε;

Είμαστε τέσσερα άτομα στη δική μου ομάδα. Όπως είπα, καθένας θα κάνει κάτι συγκεκριμένο. Μετά αρχίζουμε τις γνωστές μαλακίες, email ο ένας στον άλλο μόλις φτιάξουμε κάτι για να μπορούμε να δουλέψουμε το επόμενο κομμάτι. Γαμιέται το σύμπαν. Copy-paste στο δικό μας project, να δούμε αν τρέχει, αν δεν τρέχει να δούμε τί μπορούμε ν' αλλάξουμε, ν' απαντήσουμε σ' αυτόν που μας το 'στειλε γιατί δεν τρέχει κι άλλα τέτοια παπατζιλίκια.

Κάνε ένα VCS repo για κάθε ομάδα, ν' ανεβάζουμε εκεί σωστό κώδικα που τρέχει, να συγχρονίζουμε αυτόματα το δικό μας project και να δουλεύουμε χωρίς πρόβλημα. Γιατί μόλις τελειώσουμε όλοι και κάτσουμε σ' ένα pc να φτιάξουμε το ΤΕΛΙΚΟ πρόγραμμα, όλο και κάτι μπορεί να πάει λάθος κι άντε τρέχα να βρεις τί φταίει. Και σιγά την παραπάνω εκπαίδευση που θα χρειαστούμε, 3-4 είναι οι εντολές. Αν περάσει το compile και τρέχει σωστά, μπαίνει στο repo. Φαντάζομαι ότι για σωστή δουλειά θα θέλει και unit testing αλλά σιγά μη μας δείξει κανένας...

Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο η VB.NET (μπλιαχ, αναγούλα) είναι ευέλικτη με Subversion, git κι άλλα τέτοια ανοιχτά συστήματα. Αλλά έστω κάτι ρε παιδί μου, να γλιτώσουμε τα ηλίθια email με το αναβαθμισμένο πρόγραμμα και τα copy-paste.

Πάλι καλά που μπορούμε να γράψουμε το documentation έτσι. Ανοίγω ένα έγγραφο στο Google Docs, το στέλνω στους άλλους και κάθε φορά ο καθένας γράφει το δικό του τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: