Κυριακή 25 Μαΐου 2008

House M.D.


Άλλη μια σειρά που παρακολουθώ φανατικά και μου χάρισε κι αυτή ένα ξεγυρισμένο 8,5ωρο την περασμένη εβδομάδα.

Φαντάζομαι την ξέρετε αυτή τη σειρά, αν όχι ρίξτε μια ματιά τις καθημερινές στο STAR κατά τις 6.45.

Πρόκειται λοιπόν για το τμήμα διαγνωστικής του νοσοκομείου Princeton-Plainsboro, ιθύνων του οποίου είναι ο Dr. Gregory House (Hugh Laurie). Ειδικεύεται στις περίεργες υποθέσεις τις οποίες δε μπορούν να λύσουν τα υπόλοιπα τμήματα.

Το concept σ' όλα τα επεισόδια (τουλάχιστον μέχρι τη 2η σεζόν που έχω δει - αν και δε νομίζω ν' αλλάξει κάτι) είναι το εξής: κάποιος ασθενεί περίεργα, αναλαμβάνεται απ' τον House, κάνουν διάφορες υποθέσεις και θεραπείες και στο τέλος βρίσκουν τη λύση.

Αυτό γίνεται συνεχώς και σίγουρα σε κάποιον φαίνεται βαρετό ή κουραστικό ή ακόμα κι αδιάφορο. Ομολογώ όμως ότι μου κρατάει το ενδιαφέρον συνεχώς για μερικούς απλούστατους λόγους.

1) Μ' αρέσουν πάρα πολύ οι ταινίες/σειρές με ιατρικό περιεχόμενο, πόσο μάλλον αυτές με περίεργες ιατρικές υποθέσεις.

2) Ο χαρακτήρας του House. Εντελώς απότομος, αγροίκος, δεν υπακούει σε κανόνες - αναρχικός ουσιαστικά -, δε φοβάται να πει την αλήθεια στους ασθενείς, ακολουθεί περίεργες "ιατρικές" οδούς όταν ξέρει ότι κάτι είναι σωστό.

3) Ο εθισμός του στο Vicodin. Από το 3-4 αν θυμάμαι καλά κιόλας επεισόδιο, ο House είπε ξεκάθαρα ότι είναι εθισμένος στο εν λόγω χάπι αλλά δεν πρόκειται να σταματήσει γιατί δεν τον ενοχλεί στη δουλειά του. Σωστό, μιας και τις φορές που σταμάτησε το Vicodin δε μπορούσε να βγάλει σωστά αποτελέσματα. Φαίνεται λοιπόν ότι το Vicodin τον βοηθά να είναι τόσο καλός στη δουλειά του.

4) Ο τρόπος με τον οποίο ο House κι η ομάδα του - Allison Cameron (Jennifer Morrison), Eric Foreman (Omar Epps), Robert Chase (Jesse Spencer) - οδηγούνται στη λύση των υποθέσεων. Ακολουθούν Διαφορική Διαγνωστική και μέσω της Μεθόδου του Σωκράτη προσδιορίζουν τη σωστή θεραπεία.

5) Ο Hugh Laurie. Σαν ηθοποιός είναι όλα τα λεφτά. Η αλήθεια είναι πως τον γνώρισα μέσω του Blackadder, είναι όμως απολαυστικότατος άσχετα αν τον είδα σε ελάχιστες επιπλέον ταινίες. Ο τρόπος με τον οποίο υποδύεται τον Dr. House είναι μοναδικός και πραγματικά δυσκολεύομαι να φανταστώ κάποιον άλλο στη θέση του χαρακτήρα.

Αυτή η σειρά πρέπει να κάνει θραύση στην Αμερική (απ' τα λίγα που έχω διαβάσει), πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου κουραστική άσχετα αν το σενάριο επαναλαμβάνεται συνεχώς.

Ξέρω καλά ότι "βρήκα χρυσό" σ' αυτή τη σειρά, άλλωστε φανατικά λίγες παρακολουθώ. Τσεκάρετέ την πάντως. Μάλλον θα κολλήσετε.

3 σχόλια:

Anton είπε...

Το House MD είναι για τον π****ο. Εδώ το πα όσο πιο ευγενικά μπορούσα.

Wise_One είπε...

Νομίζω ήσουν ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στη σειρά.

Δηλαδή αντί για House τί να βλέπουμε; O.C. και Smallville;

Anton είπε...

Εμπάργκο στις σειρές!
Ζήτω οι ταινίες!