Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Κάτσε κάτω ρε σπόρε...

Εντάξει μιλάμε, οι νέοι σήμερα έχουν ξεφύγει εντελώς. Δε λέω ότι είμαι κι ο σούπερ παππούς, αλλά κάποια πράγματα τα βλέπω εντελώς διαφορετικά άσχετα αν είμαι μόλις 20 ετών.

Εγινε λοιπόν ένα θέμα στο e-pcmag.gr, για το ότι ο kernel των windows θα γραφτεί στ' αρχαία ελληνικά (λεπτομέρειες δε μπορώ να δώσω γιατί κι εγώ δεν πολυκατάλαβα).

Και βγαίνει σε κάποια φάση ένας μικρός και λέει

και αν ειναι αληθεια αυτο τι να τα κανουμε τα windows στα αρχαια ελληνικα; τι μας καμουν πλακα; και οχι τιποτα αλλο ποιος τυπας καταλαβενει την παλιογλωσσα; αν κανουν κατι τετοιο και κυκλοφορει μονο τετοια εκδοση θα ειναι για πεταμα


Κάτσε δηλαδή ρε μικρέ! Λες παλιογλώσσα αυτό που σ' έκανε ό,τι είσαι; Τί σχέση έχει που δε χρησιμοποιείται πια; Αλλά τί περιμένεις από κάποιον που μεγάλωσε με υπολογιστές και νομίζει πως ξέρει τα πάντα και μπορεί να έχει άποψη για κάτι τόσο μεγάλο; Θα μου πεις, γιατί εσύ δε μεγάλωσες με υπολογιστές; Σε σχολή Πληροφορικής δεν πηγαίνεις; Τεχνολογική νοοτροπία δεν έχεις; Ναι, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορούμε να ισωπεδώνουμε τα πάντα!

Η αρχαία ελληνική διδάσκεται σε ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ήταν απ' τις μεγαλύτερες γλώσσες του αρχαίου κόσμου... Κι εμείς την έχουμε ξεχάσει, αλλά δε μπορούμε να χλευάζουμε αυτό που μας ξεχωρίζει απ' τους άλλους...

Λυπάμαι για τους μικρούς που δεν έχουν ακόμα αναπτύξει κριτική ικανότητα, οι εμπειρίες τους είναι μόνο αυτές (οι λανθασμένες) που τους δίνει το σχολείο κι έχουν από πάνω και γνώμη για τα πάντα!!!

6 σχόλια:

Sheena είπε...

Άνδρα μοι ένεπε μούσα πολύτροπον ος μάλα πόλλα....

Wise_One είπε...

Και ξαναθυμίζω ότι είμαι Πληροφορική, πράγμα που σημαίνει ότι δε μπορώ να μεταφράσω παράξενη-κυρία-που-βάζεις-αρχαία-ελληνικά...

rockordie είπε...

Τόσα χρόνια πέρασαν, γράφτηκε και στο wiki αλλά μυαλό μερικοί δεν έβαλαν.
Αν δεν καταλαβαίνετε πατήστε εδώ για να ξεκαθαρίσει στο μυαλό σας επιτέλους το θέμα.

Όσο αφορά τα αρχαία ελληνικά...στα παπάρια μας, άντε καιρός να προχωρήσουμε και λίγο μπροστά και να μην κοιτάμε όλο πίσω.

Κώστας είπε...

"Όσο αφορά τα αρχαία ελληνικά...στα παπάρια μας, άντε καιρός να προχωρήσουμε και λίγο μπροστά και να μην κοιτάμε όλο πίσω"

Ναι ρε rockordie, δεν γαμιούνται τα αρχαία ελληνικά? Εγώ λέω να καταργήσουμε και τα ελληνικά , na grafoume sta greeklish gia na min exoume kai orthografika lathi. Να κάνουμε και την Αγγλική, επίσημη γλώσαα μας όπως ήθελε κάποτε η κυρία Διαμαντοπούλου του πα.σο.κ. και να ησυχάσουμε.
Να μην διεκδικούμε καμμιά αναγνώριση για τον πολιτισμό μας και τα πιστεύω μας.
Αυτά τα κάνουν άλλωστε μόνο οι κουλτουριάρηδες.Fuck em all yeaa!
Ο Γαύρος να κερδίσει μόνο αύριο στο Μπερναμπέου και όλα καλά. Εκεί να δεις πολιτισμό.

Κώστας είπε...

Δε πάμε καλά...

Wise_One είπε...

@rockordie: Ε μην είμαστε απόλυτοι ρε συ. Δε λέω να είμαστε παρελθοντολάγνοι, αλλά δε μπορούμε να γράψουμε τ' αρχαία ελληνικά στα παπάρια μας.

Σε κάποια φάση σίγουρα θα γίνει αυτό που λες Κώστα και τότε την έχουμε βαμμένη. Ολοι θα είμαστε το ίδιο. Τουλάχιστον τώρα, ξεχωρίζουμε από τους άλλους λόγω του πολιτισμού, της γλώσσας κλπ κλπ