Πέμπτη 26 Απριλίου 2007

Family Guy: Γέλιο μέχρι δακρύων...


Πιστεύω πως πολύ λίγοι δε ξέρουν για τη σειρά Family Guy. Ας πω όμως μερικά πράγματα.

Είναι αμερικάνικο sitcom. Επεισόδια δηλαδή τα οποία διαρκούν το πολύ 22 λεπτά. Είναι χιουμοριστική/σατιρική σειρά και φυσικά σχολιάζει τα δρώμενα στην Αμερική.

Οι έξι κύριοι πρωταγωνιστές είναι τα μέλη της οικογένειας Griffin και είναι οι εξής:

Peter: Ο πατέρας. Εντελώς ηλίθιος, παχύσαρκος και σκέφτεται τις πιο απίθανες (ηλίθιες) ιδέες για να βγει αυτός ή άλλο μέλος της οικογένειάς του από περίεργες καταστάσεις.

Lois: Η μητέρα. Αφοσιωμένη εντελώς στην οικογένειά της και με όνειρα που δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει, ώρες ώρες έχει κάτι εκλάμψεις και προσπαθεί να τα πραγματοποιήσει αλλά πάντα αντιλαμβάνεται ότι είναι ευχαριστημένη μ' αυτό που έχει.

Chris: Ο γιός. Πολύ ηλίθιος (συγκρίνεται με τον Peter), παχύσαρκος κι αυτός. Κάνει ιδιαίτερα πολλές βλακείες για την ηλικία του κι έχει γελοίες φοβίες.

Meg: Η κόρη. Κανείς δε της δίνει σημασία και συνεχώς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή. Πιστεύει ότι οι γονείς της την ρεζιλεύουν συνέχεια (δεν έχει κι άδικο) και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρεί αγόρι.

Brian: Ο... σκύλος. Ιδιαίτερα καλλιεργημένος και πολύ καλός φίλος του Μαρτίνι (με ελιά). Δε μοιάζει καθόλου με τους άλλους σκύλους.

Stewie: Το μωρό. Προσπαθεί απεγνωσμένα να σκοτώσει τη μητέρα του. Εχει πολλές γνώσεις και θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Ιδιαίτερα καυστικός, σχολιάζει πολλά πράγματα αλλά συχνά είναι εκτός ελέγχου.

Περισσότερα στο IMDB και στο Official Site. Λίγο ακόμα info στην wikipedia.

Εχω όλες τις σεζόν της σειράς οπότε αποφάσισα να ανεβάσω μερικά βιντεάκια στο youtube. Αυτά είναι μόνο ένα μικρό μέρος του γέλιου που έχω ρίξει καθ' όλη τη διάρκεια των σεζόν. Πολλές φορές είμαι σίγουρα ο μόνος που ακούγεται στην πολυκατοικία. Πολλές φορές επίσης έχω γυρίσει πίσω για να ξαναδώ κάποια σκηνή τουλάχιστον 10 φορές. Μιλάμε για πολύ γέλιο. Απειρες φορές έχει πονέσει η κοιλιά μου.

Κάποια βίντεο έχω κρατήσει απ' το κινητό (οπότε η ποιότητα δεν είναι και η καλύτερη), άλλα τα έχω χωρίσει απ' το τελευταίο επεισόδιο και κάποια άλλα έχει κρατήσει ένας φίλος μου.

Πάμε λοιπόν.

Για κάποια ίσως να χρειάζεται να ξέρετε το επεισόδιο, αλλά και μόνο η σκηνή λέει πολλά :)

2 σχόλια:

rockordie είπε...

Οι φοβίες του γιού είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένες, πόσες φορές δεν είδαμε την "The evil monkey that lives in my closet."

Εγώ είμαι τώρα στην 4η season και την παρακολουθώ με το πάσο μου. η σειρά είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ μάλλον καλύτερη και απο Simpsons.

Wise_One είπε...

Σίγουρα καλύτερη από Simpsons. Να φανταστείς έχω δεί όλες τις σεζόν από 4 φορές!!! Μιλάμε τρομερό κόλλημα.