Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Heavy Metal Comeback

Μετά από πόσους (βαριέμαι να δω πόσους ακριβώς) μήνες απουσίας, είπα να επιστρέψω δυναμικά κατά τη γνώμη μου γιατί έπεσε στην "κατοχή" μου ένα δισκάκι που μου 'κανε εντύπωση από το πουθενά, και μια άλλη κυκλοφορία που την περίμενα πως και πως.



Έχουμε λοιπόν τους Αμερικανούς heavy metallers Huntress (επάνω), γύρω από τους οποίους έχει δημιουργηθεί ένα hype που εν μέρει δε θα 'πρεπε. First things first, παίζουν US Heavy Metal κι έχουν στο μικρόφωνο ένα ξανθό αμερικάνικο πουτ... εεε... τραγουδίστρια!

Αν αφήσουμε στην άκρη το ενδυματικό κιτσαριό της Jill Janus - που είναι χειρότερο κι από τους Manowar με τα δερμάτινα βρακάκια - μας μένει η μουσική, αυτή είναι και το ζητούμενο. Πρώτη φορά που άκουσα το Spell Eater (ντεμπούτο - 2012), εχμμ δε μου έκανε και τρομερή εντύπωση. Εντάξει, heavy metal με ολίγο από black riffing, thrash κλπ... τα γνωστά που κάνουν εκεί στην Αμερική. Μου κόλλησε ιδιαίτερα το Eight of Swords γιατί είναι solid κομμάτι κι έχει φοβερή δομή. Μέχρι εκεί όμως.

Έτσι όπως αναρωτιόμουν τις προάλλες τι να βάλω ν' ακούσω στο αυτοκίνητο, λέω ας βάλω αυτούς, το 'γραψα που το 'γραψα το δισκάκι... Τελικά αποδείχτηκαν πολύ καλοί, τόσο η Jill με τα φωνητικά της όσο κι οι μουσικοί που την πλαισιώνουν. Ας μη γελιόμαστε, δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα καλό metal συγκρότημα με μια ξανθιά bimbo και τα "ταλέντα" της για κράχτη... ΟΜΩΣ (εδώ έρχεται το εν μέρει στο hype που έλεγα) έχει πραγματικά καλή φωνή!

Ουσιαστικά την χαρακτηρίζουν ως "ο θηλυκός King Diamond" και κατά τη γνώμη μου ο χαρακτηρισμός είναι σε πολύ μεγάλο ποσοστό δικαιολογημένος. Έχει καλό γρέζι, έχει καλά growls, έχει καλές τσιρίδες (οι τσιρίδες σε φάση είναι καλές, σε άλλη φάση είναι γάμησέ τα), προωθεί κι αυτό το occult στοιχείο που είναι της μόδας τώρα... Και κάπου διάβασα ότι ήταν μοντέλο του Playboy... κάτι τέτοιο. Λες πως είναι δυνατόν ν' ασχοληθεί αυτή με το metal; Ε, κι εντελώς poser να είναι τουλάχιστον έκανε έναν αξιοπρεπή δίσκο.

Τελικά λοιπόν τι έχουμε; Ένα καλό heavy metal δίσκο. Αν κάποιος είναι στη φάση, μάλλον θα του αρέσει ο δίσκος και η τραγουδίστρια. Αν κάποιος δεν είναι στη φάση, θα του αρέσει μόνο η τραγουδίστρια τρολολολολ


----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και πηγαίνοντας σε λίγο πιο true μονοπάτια, έχουμε τους Crystal Viper και τον καινούργιο δίσκο τους Crimen Excepta. Περίμενα πως και πως για νέα κυκλοφορία από αυτούς, old school heavy metal από Πολωνία με μια Marta στα φωνητικά και κιθάρα, να σπέρνει όλεθρο. Αυτές ναι, είναι τσιρίδες!

Το άλμπουμ δεν το άκουσα ακόμα αλλά δε θ' αργήσει κι αυτό, αν κρίνω από τα προηγούμενά τους δεν πρόκειται ν' απογοητευτώ. Ακολουθεί το βίντεο για το Witch's Mark που ανοίγει το δίσκο.

2 σχόλια:

Anton είπε...

Jill Janus aka η Τζούλια Αλεξανδράτου του metal? E ρε και να ρθουν στην Ελλάδα

Wise_One είπε...

Ναι ρε φίλε, αν έρθουν στην Ελλάδα θα 'ναι οι μοναδικές συναυλίες που θα έχει μόνο μπάμπηδες :ΡΡΡ