Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Dean of Metal



Ω ναι... Ήρθε η ώρα που όλος ο κόσμος περίμενε... Μερικούς μήνες μετά την κυκλοφορία του Midnight, οι Watcher In The Sky επιστρέφουν μ' ένα ακόμα κομμάτι που στάζει ατσάλι...

Πιο γρήγορο, με riffs που σπάζουν αυχένες, την ένταση αμείωτη καθ' όλη τη διάρκεια του κομματιού... αυτή τη φορά παραδίδουμε ατόφιο μέταλλο.

O drummer του συγκροτήματος Ι, αφού μελέτησε τον οδηγό Μέταλ Ταμπούρλα: Δε Γκάιντ, κατάφερε να στρώσει τα έτοιμα loops που έπαιζε στη δομή του κομματιού. Τώρα πια βαράει τις μπότες εκεί που πρέπει και δίνει έμφαση με τα πιάτα στις κιθάρες... Κι όταν ανεβαίνουν οι ταχύτητες με τα gallops, κανένα πρόβλημα. Συνεχίζει απτόητος.

Ο lead κιθαρίστας πάλι, μας τα χάλασε λίγο. Στο σημείο του "σόλο" ενώ έπαιξε πολύ ωραία το πρώτο lick, στο δεύτερο κομμάτι έπρεπε να κάνει ένα speed-run αλλά δε τα κατάφερε, με αποτέλεσμα ν' αρκεστούμε σ' ένα "εναλλακτικό" lick... Τι να κάνουμε, θα τον στρώσουμε στη δουλειά για να δουλέψει την τεχνική του.

Εδώ οφείλω να παρουσιάσω ένα νέο μέλος στο συγκρότημα. Ο Gunny θα χρησιμοποιεί το μπάσο του για να δημιουργεί ένα στιβαρό wall-of-sound με τις ρυθμικές κιθάρες και τα τύμπανα. Ήρθε λίγο αργά βέβαια στο συγκρότημα, οπότε και δεν συμμετείχε καθόλου στο κομμάτι. Απ' το επόμενο όμως θα είναι ενεργό μέλος.

Τελειώνοντας, κάθε συγκρότημα που σέβεται τον εαυτό του κάνει επανακυκλοφορίες των παλιών επιτυχιών. Για να μη σπάσουμε λοιπόν την παράδοση, το Midnight επανακυκλοφορεί με καινούργιο ήχο που αντικατοπτρίζει τον ήχο των Watcher In The Sky.

Ακούμε λοιπόν τα κομμάτια από το player στα δεξιά και κατεβάζουμε (σε flac βεβαίως βεβαίως) από το  Βandcamp (profile στο online presence δεξιά ή εδώ).

Πολλά ευχαριστώ στον κόσμο που πίστεψε σε μας και μας βοήθησε να κάνουμε τ' όνειρό μας πραγματικότητα και 666 devil's horns στον μέντορα για τη βοήθεια και τις ιδέες του.

6 σχόλια:

Captain_nemo είπε...

καλοοοοοο!!! το κομμάτι είχε πολύ καλι συνοχή και μ΄άρεσε! Αυτα ειναι :))) \ο/

Wise_One είπε...

Thanks dude! Για κάτι τέτοιο πήγαινα κι εγώ, ξες ολοκληρωμένο κομμάτι με τα όλα του. Φυσικά αν ήξερα να παίζω καλα, θα είχε κι ένα σούπερ κουλ σόλο που είχα στο μυαλό μου αλλά...

Εσένα πότε θα σε ακούσουμε σε καμιά ηχογράφηση;

Captain_nemo είπε...

όταν μάθω να παίζω :p heheheh παραείμαι αδαής μέχρι τώρα και δεν το κατέχω , άσε που ναναβάθμησα τα windows και έβαλα 64 bit και δεν μπορώ να ανοίξω τον ενισχυτή.. Αντε να δούμς τι θα κάνω ..

Nick είπε...

TIGHT AS ALL HELL! \m/

Πολύ ωραία, iced earthική δομή! Ο τόνος των ρυθμικών είναι ΠΟΛΥ καλός! Το κατάφερες τελικά ;)

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλες το μπάσο! Ξεκώλιαζαν τα κλιπάκια που μου είχες στείλει!

Wise_One είπε...

@Captain_nemo: Ναι γιατί όταν έγραφα το πρώτο εγώ ήξερα να παίζω :Ρ Γράφε ρε, θ' αποκτήσεις και καλό ρυθμό και θα σου 'ρχονται κι ένα σωρό ιδέες. Χωρίς πλάκα, από τότε που άρχισα να γράφω όλο ριφάκια σκέφτομαι...

@Nick: Ή metal παίζουμε ή τίποτα :) Τώρα στην τρίτη ηχογράφηση θα κάνω πολύ καλύτερη δουλειά στον ήχο, άρχισα να διαβάζω για EQ, συχνότητες, mixing, mastering... Μπάσο δεν έβαλα γιατί στα περισσότερα σημεία δε θυμόμουν τί έπαιζα και θα μου 'παιρνε πολύ καιρό μέχρι να τα ξαναβρώ στην κιθάρα :Ρ

Nick είπε...

"Μπάσο δεν έβαλα γιατί στα περισσότερα σημεία δε θυμόμουν τί έπαιζα και θα μου 'παιρνε πολύ καιρό μέχρι να τα ξαναβρώ στην κιθάρα :Ρ"

Για άλλη μια φορά είσαι επικός :p