Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Sacred 2: Fallen Angel - Game Over



Μετά από αρκετό καιρό, τερμάτισα επιτέλους το Sacred 2. Σύνολο καθαρού χρόνου, κάτι λιγότερο από 96 ώρες. Θα μπορούσα να το τερματίσω και σχετικά πιο σύντομα αλλά εντάξει, δε μπορείς να παίζεις 6ωρα σερί για να βγάλεις κάποιο χάρτη...

Το παιχνίδι αξίζει το χρόνο που θα του αφιερώσεις, ο συνδυασμός των χαρακτήρων, θεοτήτων, "εξειδικεύσεων" και επιλογή Καλού-Κακού το κάνουν αρκετά πολυδιάστατο. Κάθε χαρακτήρας, ανάλογα αν θα διαλέξει το μονοπάτι του Καλού ή του Κακού έχει και μοναδικά quests οπότε δεν είναι εντελώς γραμμική ροή απλά με μια αλλαγή χαρακτήρα. Τα 3 Aspects κάθε χαρακτήρα (οι εξειδικεύσεις που έλεγα) θέλουν και διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι, πέρα από την ειδίκευση του κάθε χαρακτήρα. Είναι αρκετά ενδιαφέρον να δεις πώς θα μπορέσεις να χειριστείς την κάθε περίπτωση.

Επειδή όμως έχει πάαααρα πολλά side quests, ειλικρινά δε ξέρω αν αντέχω να τα ξανακάνω με κάποιο άλλο χαρακτήρα. Με τον χαρακτήρα που τερμάτισα, έκανα κοντά 700 side quests. Άντε να κάνω άλλα τόσα μ' άλλο χαρακτήρα. Πόσο μάλλον όταν κάποια ήταν τόσο εκνευριστικά, που δε θέλω να τα θυμάμαι.

Σου δίνεται όμως μια - μάλλον - καλή ευκαιρία όταν τερματίσεις το παιχνίδι. Μπορείς ν' ανεβάσεις το επίπεδο δυσκολίας και να ξαναπαίξεις το παιχνίδι απ' την αρχή με τον ήρωα που τερμάτισες. Δηλαδή ξεκινάω με τον Shadow Warrior απ' το level 41 και μ' όλα τα αντικείμενα που είχα. Άρα απ' τη μια μπορείς να δεις μέχρι πόσο μπορείς ν' ανέβεις, αλλά απ' την άλλη έχεις να ξαναπαίξεις το παιχνίδι απ' την αρχή! Τουλάχιστον, λογικότερο είναι να πηγαίνεις μόνο για τα quests και να μη κυνηγάς ΚΑΘΕΤΙ-ΠΟΥ-ΚΙΝΕΙΤΑΙ.

Πάντως έχω να πω ότι με τον Shadow Warrior, ακολουθώντας συγκεκριμένη τακτική είναι πρακτικά απέθαντος. Μόνο στο τελευταίο-τελευταίο boss του παιχνιδιού είχα σχετικό πρόβλημα κι εκείνο από δική μου βλακεία.

Τελειώνοντας, έχω να πώ ότι το παιχνίδι αξίζει το χρόνο που θα δώσει κάποιος. Ναι μεν είναι μεγάλο και λεπτομερές, έχει όμως κάποιες διαφορές που δε το κάνουν βαρετό. Βέβαια αν δεν είσαι εντελώς κολλημένος, δε νομίζω να ξεκινήσεις πάλι αμέσως μόλις το τελειώσεις. Εγώ πάντως θα το πάω σιγά σιγά απ' την αρχή γιατί θέλω να δώ πώς θα συμπεριφέρονται τα skills όσο ανεβαίνουν, και τί θα γίνει όταν τερματίσω ένα.

3 σχόλια:

Nick είπε...

Modern Warfare 2. 6 ώρες παιχνίδι, έκανα 3 μήνες να το τερματίσω :@

Wise_One είπε...

Καλά αυτό είναι εντελώς έλεος ρε φίλε! Θέλει προσπάθεια για να το καταφέρεις! :Ρ

Nick είπε...

Αφού ρε το έβαζα για κανένα μισάωρο μια φορά την εβδομάδα :p