Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Screw you, screw me...

Έκατσα προχθές να φτιάξω το desktop που έφερα από Θεσσαλονίκη... Μιλάμε τον είχα ανοιχτό απ' την άνοιξη, τότε που έκανα την εγχείρηση με το δικό μου pc.

Τέλος πάντων, καθώς ετοίμασα σκληρό και κάρτα γραφικών, παρατήρησα ότι είχα ελάχιστα απ' τα γνωστά βιδάκια που συγκρατούν τα υποσυστήματα...

Όσοι έχετε ανοίξει έστω και μια φορά το pc για να βάλετε/βγάλετε κάτι, έχετε σίγουρα δει αυτά τα γαμημένα μικρά βιδάκια τα οποία για ΚΑΠΟΙΟ λόγο ποτέ δεν είναι αρκετά! Όσο καιρό ασχολούμαι με το εσωτερικό των υπολογιστών μου, πάντα κάποιο υποσύστημα δεν είναι βιδωμένο μ' όλα τα βιδάκια!

Πώς λέω στον πατέρα μου ότι από βδομάδα θέλω να ψάξω σε καταστήματα πληροφορικής για τέτοια βιδάκια (πωλούνται άραγε;), ρίχνει την ΙΔΕΑΡΑ: πάρε από τον παλιό υπολογιστή!

Ο ΠΑΛΙΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ:
Το πρώτο μηχάνημα που πήραμε... Πήγαινα έκτη δημοτικού, πήραμε τον υπολογιστή γιατί είχα ξεκινήσει φροντιστήριο κι επειδή κόλλησα άσχημα, έπεσαν οι βαθμοί στο σχολείο χαχχαα.

Έτρεχε στην εξωφρενική ταχύτητα των 350MHz (όσο τρέχουν τώρα οι μικρότερες μνήμες που κυκλοφορούν χεχε), του είχα αναβαθμίσει τη μνήμη στο εξωφρενικό ποσό των 128ΜΒ, αναβάθμισα την VGA στα 64ΜΒ για να παίξω το Formula 1 '97 (best f1 sim ever!!!). Ήταν μια 3dfx Voodoo3 2000 κι έκανε νομίζω 70 χιλιάρικα. Του αναβάθμισα το σκληρό στα 20γίγα (απ' τα 5 νομίζω που ήταν), πήρα ένα Plextor αντιγραφικό (σκυλί!!!) για *αχέμ* παιχνίδια. Πόσες φορές του έκανα φορμάτ (98 έτρεχε) από command line... Του δοκίμασα και το χειρότερο λειτουργικό ever (Millenium that is) αλλά πάλι στα 98 γυρνούσα...

Anyways, το πλιάτσικο απέδωσε πολύ loot. Μετά τη λεηλασία, έμεινα με τουλάχιστον 25 βιδάκια κι άλλα τόσα άλλων τύπων (ως και τα drives άνοιξα και το σκληρό). Θα κρατήσω μερικά και τα υπόλοιπα σκέφτομαι να τα σπρώξω στη μαύρη αγορά. Δεν τα έχω κοστολογήσει ακόμα αλλά δέχομαι προσφορές από άτομα που έχουν ελλείψεις.

1 σχόλιο:

Nick είπε...

Η Voodoo ήταν η τελευταία μεγάλη κάρτα γραφικών. Όπως ο δεύτερος παγκόσμιος ήταν ο τελευταίος μεγάλος πόλεμος.

Ήταν επική. Τιμήν και δόξαν.