Σάββατο 3 Μαΐου 2008

Formatting the Monster!!!

Ήταν αναγκαίο να πάρω και δεύτερο εξωτερικό δίσκο γιατί ο χώρος στον 250άρη είχε μειωθεί στο ελάχιστο. Τώρα ειδικά με τις διάφορες τηλεοπτικές σειρές, το πρόβλημα έγινε ακόμα μεγαλύτερο.

Είχα αποφασίσει κιόλας ότι θα πήγαινα για 500άρι μοντέλο. Οι τιμές έχουν πέσει απίστευτα ακόμα και για ένα σκληρό 1ΤΒ. Βέβαια εκεί αυξάνεται το μέγεθος και παύει να ισχύει και πολύ η φορητότητα.

Έχει ένα σωρό μοντέλα των 500GB με κάτω από 100 ευρώ. Seagate, Maxtor, Lacie, WD και σίγουρα κι άλλες. Μικρές διαφοροποιήσεις στην τιμή. Σίγουρα θα έπαιρνα WD γιατί ξέρω ότι δε θα μου δημιουργήσει πρόβλημα στο Ubuntu. Άκουσα για άτομα που με Seagate έπρεπε να κάνουν αλχημείες για να το δεί το λειτουργικό (βέβαια ενδεχομένως με την Hardy Heron να έχουν εξαλειφθεί, δεν ήθελα όμως να το ρισκάρω).

Άρα safe choice ο 500άρης Western Digital. Το κακό είναι βέβαια ότι έρχονται φορμαρισμένοι σε FAT32 οπότε πρέπει να τους ξαναφορμάρεις σε NTFS. Το έβαλα πριν κανα 20λεπτο στο λαπτοπ κι ακόμα είναι στο 8%. Προβλέπεται μακρά νύχτα.

Το θετικό είναι ότι ο σκληρός έχει το μέγεθος του 250άρη οπότε από χώρο στο γραφείο καλά είμαστε. Αυτό που δε μ' άρεσε είναι που δεν έχει on/off κουμπί για να τον κλείνω όταν δε τον χρησιμοποιώ. Το ν' ανοιγοκλείνει με τον υπολογιστή δε το γουστάρω - μου είπαν ότι είναι ό,τι χειρότερο για τον σκληρό. Αλλά με το που κάνεις unmount τον δίσκο βγάζεις το usb οπότε....

Άντε να δούμε πόσο θα πάρει το φορμάτ. Γιατί μετά έχουμε και τις μετακινήσεις των αρχείων απ' το μικρό στο μεγάλο...

1 σχόλιο:

Nick είπε...

Χε χε και συ σειράκιας έτσι; Αρρώστιααα! Το Gallactica είναι απίστευτο και το Lost έχει φοβερή season μέχρι στιγμής! :)