Τρίτη 15 Απριλίου 2008

Chain mail (again...)

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί κυκλοφορούν τα chain mails. Και καλά λέει αν το στείλεις σε Χ ανθρώπους θα κερδίσεις κάτι ή θα σου πηγαίνουν όλα καλά ή δε θα πεθάνεις!

Κυκλοφορεί αυτές τις μέρες ένα chain mail που λέει ότι μια γερμανίδα δικηγόρος έλαβε ένα μήνυμα από τη Microsoft και την Intel και στο τέλος έλαβε μια επιταγή με κανα δυο χιλιάδες ευρώ.

Κι άντε τώρα όποιος το παίρνει το στέλνει να πούμε σ' όλο το mailbox του. Γιατί να το κάνεις αυτό; Είναι απ' τις μεγαλύτερες μαλακίες στην ιστορία της ανθρωπότητας! Δε νομίζω να πιστεύει κανείς ότι όντως θα κερδίσει χρήματα (στη προκειμένη περίπτωση). Ή μήπως ο κόσμος έχει μια κρυφή ελπίδα ότι όντως μπορεί να είναι αλήθεια;

Θα μου πεις, είναι τόσο δύσκολο να το προωθήσεις στο mailbox σου; Όχι δεν είναι, άλλωστε 2-3 κλικ χρειάζονται. Αλλά είναι απλά χαζό. Σου 'ρχεται μετά ένα mail με εκατοντάδες email addresses, γιατί κανένας δεν έκανε τον κόπο να σβήσει τις προωθήσεις απ' το κείμενο και χρειάζεται να scroll-άρεις καμιά 20αριά φορές για να διαβάσεις στο αρχικό κείμενο.

Τέλος πάντων, εκτός από metalhead είμαι και chain breaker γιατί ποτέ δε στέλνω παραέξω τέτοιες μαλακίες.

Σ' όσους εκεί έξω συνεχίζουν να στέλνουν τέτοια mail: Καταλάβετε επιτέλους ότι κάνετε μαλακία και σταματήστε το! Δεν είσαστε παιδάκια για να πιστεύετε τέτοια. Πάντως ακόμα κι αν θέλετε να συνεχίζετε τα chain mails, σβήνετε τουλάχιστον όλες τις προωθήσεις!!!

4 σχόλια:

leonpant είπε...

Συμφωνώ εννοείται σε όλα , και respect στο παρακάτω : "εκτός από metalhead είμαι και chain breaker". :-D

rockordie είπε...

Θα θεωρηθώ σωβινιστής τώρα αλλά η αλήθεια είναι ότι 9 στα 10 chain/spam/ball breaking mails προωθούνται από γυναίκες.

Το δέκατο είναι πάντα του Χάρη!!!

Ανώνυμος είπε...

Very Useful post αρκεί να διαβαστεί από όσα περισσότερα άτομα γίνεται. Η κατάσταση έχει γίνει ανυπόφορη με αυτό το πράγμα. Α να διαφωνήσω σε κάτι με τον rockordie και αρκετοί άντρες στέλνουν chain mails.

Wise_One είπε...

@leonpant: Ξες μωρέ, metal, steel, chains, όλα ταιριάζουν :)

@rockordie: Δεν είναι σωβινισμός αν είναι όντως αλήθεια.

@stroumf: Ανυπόφορη δε λες τίποτα. Πάντως δεν παίζει ρόλο ποιοί στέλνουν τέτοια. Αρκεί κάποια φορά να σταματήσουν!