Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Walk with me




Αυτό είναι το multimedia player που θα έπαιρνα. Συγκεκριμένα την έκδοση με τα 4GB χωρητικότητα. Όπως βλέπετε είναι απλά τέλειο. Φοβερό design, δυνατότητα επέκτασης μνήμης με SD κάρτα, οθόνη 2,4' και κακά τα ψέματα είναι Creative πράγμα που σημαίνει ποιότητα.




Έλα όμως που δε το έβρισκα πουθενά! Ήταν μες στις γιορτές των Χριστουγέννων που αποφάσισα να το πάρω. Πάω στο Multirama της Ξάνθης, είχε τελειώσει μου λένε. Πότε θα έρθει επόμενη παρτίδα, δε ξέρω μου λένε. Το e-shop εν τω μεταξύ δεν το έχει για να το έπαιρνα από εκεί.




Λέω να το παραγγείλω από Πλαίσιο και να έρθει στην Ξάνθη. Να μη το δώ όμως να λειτουργεί; Μπορεί για κάποιο λόγο να μη με βολεύει. Όπότε λέω θα πάω Θεσσαλονίκη να το πάρω για να το τσεκάρω από κοντά.




Πρώτη στάση Πλαίσιο. Δεν το έχει! Είχε την 8άρα έκδοση αλλά δεν ήθελα να δώσω τόσα λεφτά. Κι αυτοί δεν ήξεραν πότε θα ξανάρθει η 4άρα! Φεύγει πολύ το συγκεκριμένο μοντέλο. Είδα κάτι άλλα που είχαν εκεί. Καθόλου άσχημα.




Το μάτι μου έπεσε σε κάτι Sony Walkman. Αποφεύγω τα Sony γιατί είναι περίεργα. Μάλλον, η εταιρεία είναι περίεργη. Βάζει στις συσκευές της ηλίθιους περιορισμούς.




Βλέπω αυτό:

Photobucket

Ωραία συσκευή. Μικρό μέγεθος, γαμάτο design, πανεύκολο μενού, λίγο μικρότερη οθόνη αλλά στα ίδια χρήματα. Δούλεψα λίγο κάτι players παρόμοια (της Sony πάλι) και με βόλεψε μια χαρά.

Οπότε το πήρα. Και μπορώ να πώ ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Έχει πολύ καλό ήχο και διάφορα enhancements (Clear Stereo, Dynamic Normalizer...). Έχει επίσης μεγάλη αυτονομία. Με τις λιγότερο ενεργοβόρες ρυθμίσεις φτάνει 33 ώρες non-stop αναπαραγωγή μουσική και 8 βίντεο.

Το μόνο "αρνητικό" που βρίσκω είναι στα βίντεο. Δέχεται μόνο αρχεία .mp4 κωδικοποιημένα σε AVC/H.264 ή MPEG-4. Έλα που όμως είναι ιστορία να τα περάσεις στη συσκευή! Τα μετατρέπω ωραία και καλά με το SUPER σε mp4. Πάω με drag'n'drop να τα περάσω στη συσκευή. Να μη τα παίρνει με κανένα θεό!

Χρειάζεται το Media Manager το οποίο δεν περιέχεται στο cd που συνοδεύει τη συσκευή! Πρέπει να μπεις στο Ιντερνετ να το κατεβάσεις. Ντάξει, τώρα το βρήκα το κόλπο και δεν έχω πρόβλημα.

Είναι καλή φάση κακά τα ψέματα. Δεν είναι κι ό,τι καλύτερο για αναπαραγωγή βίντεο (λόγω μικρής σχετικά οθόνης) αλλά δε το πήρα για να βλέπω και ταινίες!

Προσωπικά το προτείνω. Βέβαια ανάμεσα σ' αυτό και το Zen ασυζητητί θα έλεγα το Zen, αλλά επειδή δε μπόρεσα να το βρώ, το Walkman κάνει μια χαρά τη δουλειά του.

6 σχόλια:

toolman είπε...

μακάρι μέχρι να πεθάνεις να σε προβληματίζουν τόσο απλά πράγματα!
δε το λέω ειρωνικά.

toolman είπε...

ουπς! έκανες πολλά ποστ μαζεμένα και μπερδεύτηκα! το κομεντ αυτό πήγαινε στο ποστ "who needs more services"...

Erisadesu είπε...

πφ.. boys with toys...
εγώ έχω κινητό και τα κάνει όλα μόνο του, mp3 camera radio video Ο¨λα τα έχει.

Wise_One είπε...

Είναι καλή φάση να χρησιμοποιείς κινητό αλλά προσωπικά δε μ' αρέσει. Εγώ θέλω χώρο να βάλω όσο περισσότερη μουσική μπορώ. Άσε που σιγά το κινητό μην έχει καλύτερη ποιότητα ήχου απ' το mp3 player.

Και το κυριότερο είναι ότι αν βάζεις/βγάζεις συνέχεια αρχεία απ' την κάρτα του κινητού σου, αυτό μειώνει κατά πολύ τη ζωή της.

Βέβαια ώρες ώρες είναι εκνευριστικό να σε παίρνουν τηλέφωνο και να πρέπει να κάνεις pause τη μουσική, να βγάλεις το ακουστικό και να μιλήσεις.

Unknown είπε...

Aδελφέ το Zen/Creative πάντως έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ήχου και τρώει το υπερτιμημένο ipod.

Wise_One είπε...

Το Zen είναι απλά κορυφαίο. Μη ξεχνάμε ότι η Creative έχει μακρά παράδοση στο χώρο του ήχου.

Αν και πήρα Sony παρ' όλο που έλεγα ότι δε γουστάρω την εταιρεία και τις συσκευές της, iPod δε πρόκειται να πάρω με τίποτα. Σιχαίνομαι την Apple και τα προγράμματά της, τα iPod ακόμα περισσότερο.

Όπως το είπες, υπερτιμημένο.