Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007

Trash Talk

Εντάξει, ελεεινό θέμα για post αλλά πέτυχα πριν λίγο ένα ρεπορτάζ στο MEGA κι εκνευρίστηκα αφάνταστα με τη βλακεία του κόσμου.

Το θέμα του ρεπορτάζ ήταν για μετακινήσεις κάδων σκουπιδιών που κανένας δε θέλει δίπλα στο σπίτι του κλπ...

Στις γειτονιές λέει ο καθένας παίρνει τον κάδο και τον μετακινεί μακριά απ' το σπίτι του για να μη τον έχει μπροστά στην είσοδο. Και πού θα μπεί ο κάδος ρε γαμώτο; Δε φτάνει που υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις (αυτές με τα σίδερα σε πλαίσιο), παίρνουν τους κάδους από κει και τους μετακινούν παντού. Ελεος!

Κανένας δε θέλει τον κάδο μπροστά στο σπίτι του, αλλά θέλει να πετάει τα σκουπίδια του! Ε βέβαια. Κι αν δεν υπάρχει κάδος σε κάποιο δρόμο, αρχίζουν και παραπονιούνται ότι δεν υπάρχει κάδος! Κι ότι πρέπει να περπατάνε μέχρι να βρούν κάποιο. Δηλαδή πού διάολο πρέπει να μπουν οι κάδοι ώστε να βρίσκονται μακριά απ' τα σπίτια όλων, αλλά και κοντά ώστε να μην περπατάνε 100 μέτρα για να βρουν τον άλλο; Ας τους κρεμάσει το κράτος στον ουρανό, να γίνεται κι η συλλογή τους με ελικόπτερο!

Η καφρίλα των οδηγών είναι άλλο θέμα. Αρχίζουν και κορνάρουν αν καθυστερήσει λίγο το απορριματοφόρο μπροστά τους. Τί πρέπει να κάνουν οι εργάτες δηλαδή; Δεν είναι εφικτό να τελειώσουν μέσα σε δευτερόλεπτα. Και θέλουν οι κάφροι οδηγοί να πάνε εκεί που θέλουν γρήγορα, αλλά φυσικά να μαζευτούν και τα σκουπίδια. Ε βέβαια!

Τα απορριματοφόρα βγαίνουν για συλλογή κατά κύριο λόγο το βράδυ. Δε νομίζω πως προλαβαίνει πάντα ο στόλος να καθαρίσει μια ολόκληρη πόλη (και πόσο μάλλον τις μεγάλες Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα κλπ) μέσα σ' ένα βράδυ. Κι αν χρειαστεί να βγουν και τη μέρα, ακούν τα πάνδεινα απ' τους κάφρους.

Απ' την άλλη βέβαια, το βράδυ όταν βγαίνουν τ' απορριματοφόρα ξυπνούν τον κόσμο! Ετσι λέει ένας θείος στο ρεπορτάζ. "Έρχονται λέει στις 2.30, 3.00 το πρωί και γκάπα γκούπα ξυπνάμε γιατί νομίζουμε ότι πέφτουν σπίτια". Πείτε μας αν είναι πότε βολεύει να βγαίνουν τ' απορριματοφόρα ώστε και να μην ξυπνάτε, αλλά και να 'ναι οι κάδοι έτοιμοι να εξυπηρετήσουν τη νέα φουρνιά απορριμάτων.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι δρόμοι δεν προλαβαίνουν να ελεγχθούν. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα βρίσουμε τους υπαλλήλους που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους! Τί να λέμε τώρα. Εδώ και μία μέρα να μην αδειάσει κάποιος κάδος, γίνεται το αδιαχώρητο. Στις περιπτώσεις απεργίας ακόμα μεγαλύτερος χαμός. Αλλά δε φταίνε οι υπάλληλοι ρε γαμώτο.

Πολύς κόσμος αφήνει τα σκουπίδια του εκτός του κάδου αλλά παραπονιέται μετά επειδή τα σκουπίδια διασκορπίζονται στο πεζοδρόμιο. Και σ' αυτό υπαίτιοι τις περισσότερες φορές είναι τα καταστήματα που βγάζουν μεγάλο όγκο απορριμάτων και τα παρατάνε εκτός του κάδου. Καλέστε ρε γαμώ το δήμο να στείλει αυτοκίνητο να τα μαζέψει.



Οπότε ας ανακεφαλαιώσουμε. Δε θέλουμε τον κάδο μπροστά στο σπίτι/πολυκατοικία μας γιατί βρωμάει, αλλά ΘΕΛΟΥΜΕ κάδο. Οι υπάλληλοι που συλλέγουν τα σκουπίδια πρέπει ν' αδειάζουν κάδο σε 5 δευτερόλεπτα για να μην ενοχλούν την κυκλοφορία. Τα απορριματοφόρα πρέπει να έχουν μικρότερο πλάτος για να μην ενοχλούν την κυκλοφορία όταν κολλάνε στις γωνίες. Πρέπει να γίνεται η συλλογή των σκουπιδιών σε ώρα που βολεύει ΟΛΟ τον κόσμο για να μην ενοχλείται κανένας.

5 σχόλια:

toolman είπε...

έχεις κανα συγγενή που να δουλεύει σκουπιδιάρης;

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν να διευκρινήσει κάποιος τι θέλει να πει ο καλλιτέχνης από πάνω.
Κατά δέυτερον, να μοιραστώ μαζί σας οτι έχω πετύχει οδηγό να σταματάει, να βγαίνει έξω από το αυτοκίνητο, να μετακινεί τον γκρι κάδο λίγο πιο κει, και μετά να παρκάρει, ήρεμα και ωραία στη θέση που μόλις δημιούργησε.

dddd είπε...

1.Ο καλλιτέχνης από πάνω είναι ελεΪνός σπάμερ.

2.Εδώ που μένω τώρα,εκτός από τους κάδους ανακύκλωσης για συγκεκριμένα σκουπίδια (αλουμίνιο, γυαλί, χατί κλπ) ΌΛΟΙ οι υπόλοιποι κάδοι βρίσκονται μέσα στις πολυκατοικίες ή στις αυλές των σπιτιών σε ειδικούς χώρους και κανένας μποροστά στο δρόμο.

πχ στην πολυκατοικία μου, μόλις βγαίνω στο κλιμακοστάσιο έχει μια στρογγυλή πόρτα με διάμετρο περίπου 50cm, η οποία οδηγεί σε ένα σωλήνα, ο οποίος οδηγεί σε ένα κεντρικό μεγάλο κοινό κάδο. Τέτοια πόρτα υπάρχει σε κάθε όροφο.

Εκεί που έμενα στη Λάρισα, έχουμε δύο κάδους μπροστά στο σπίτι μας. Ο ένας είναι ο κανονικός. Ο άλλος είναι των απέναντι, που έχουν κουμπάρο τον νομάρχη. Όχι μόνο δεν μετακόμισε απλά ο κάδος αλλά έγινε και η ειδική εσοχή στο τσιμέντο...

Κώστας είπε...

""Οπότε ας ανακεφαλαιώσουμε. Δε θέλουμε τον κάδο μπροστά στο σπίτι/πολυκατοικία μας γιατί βρωμάει, αλλά ΘΕΛΟΥΜΕ κάδο. Οι υπάλληλοι που συλλέγουν τα σκουπίδια πρέπει ν' αδειάζουν κάδο σε 5 δευτερόλεπτα για να μην ενοχλούν την κυκλοφορία. Τα απορριματοφόρα πρέπει να έχουν μικρότερο πλάτος για να μην ενοχλούν την κυκλοφορία όταν κολλάνε στις γωνίες. Πρέπει να γίνεται η συλλογή των σκουπιδιών σε ώρα που βολεύει ΟΛΟ τον κόσμο για να μην ενοχλείται κανένας."""

....και συνεχίζω. Θέλουμε να έχουμε νερό, αλλά να μην βρέχει γιατί πλυμμηρίζουμε.
Θέλουμε να μην γίνεται ποτέ μπλακ άουτ, αλλά κρατάμε ανοικτά τα κλιματιστικά και όλα τα φώτα αναμμένα.
Θέλουμε να έχουμε δάση, αλλά να έχουμε και αυθαίρετο μέσα στην φύση.
Θέλουμε να βγούμε στην σύνταξη από τα 50, αλλά να μπορεί το ΙΚΑ να πληρώνει για πάντα συντάξεις.
Θελουμε ένα καθαρότερο περιβάλλον, αλλά πετάμε ότι σκουπίδι έχουμε απο το παράθυρο του αυτοκινήτου
Είμαστε πνιγμένοι στα χρέη αλλά πέρνουμε εορτοδάνειο για να κανουμε χριστούγεννα με την γκόμενα στην χώρα του Αη Βασίλη

Βρε δε γ...μαστε λέω εγώ....

Wise_One είπε...

@toolman: Όχι, κανένας συγγενής μου δε δουλεύει σκουπιδιάρης. Απλά εκνευρίστηκα απ' τον εγωισμό κάποιων ανθρώπων.

@colpocoquette: Spam και πάλι spam γι' αυτό και διαγράφηκε. Βλέπεις τί εννοώ όταν λέω ότι τα θέλουμε όλα δικά μας; Ναι μεν να παρκάρουμε αλλά (ενδεχομένως) να ενοχλούμε και το απορριματοφόρο όταν έρθει για τη συλλογή.

@nikos v.: Φαντάζομαι πως αυτό γίνεται στις καινούργιες πολυκατοικίες. Βολικό και δεν ενοχλεί κανέναν. Το πρόβλημα είναι δυστυχώς σ' όλα τα υπόλοιπα μέρη... Ωραίος ο απέναντί σου. Από βύσματα βλέπω σκίζουμε...

@Κώστας: Δε μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο φίλε. Έχεις απόλυτο δίκιο. Θέλουμε να είμαστε πάντα βολεμένοι αλλά δε δείχνουμε καθόλου ανοχή σε προβλήματα που θα προκύψουν απ' τις δικές μας ενέργειες.