Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Κινεζικό θρίλερ

Περί Formula 1 ο λόγος μιας και το Κινεζικό Grand Prix τελείωσε πριν λίγα λεπτά. Ο αγώνας ήταν επεισοδιακότατος και δε νομίζω πως κάποιος περίμενε τέτοιο αποτέλεσμα.

Μερικούς γύρους πριν το πέσιμο της καρώ σημαίας, ο Χάμιλτον μπαίνοντας στα πιτ εγκατέλειψε αφού τα ελαστικά του είχαν φθαρεί τόσο που να μη του δίνουν το απαραίτητο κράτημα στη στροφή του pit lane. Απ' ότι φάνηκε, μπήκε και με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα. Δεν έχει σημασία πάντως μιας και είναι ακόμα πρωτοπόρος στη βαθμολογία αλλά με ελάχιστη διαφορά των δύο πιλότων που ακολουθούν.

Ο Ράικονεν πήρε τελικά τους 10 βαθμούς με τον Αλόνσο ν' ακολουθεί και τον Μάσα στην τρίτη θέση. Πολύ καλή κατάληξη για τη Φεράρι και τους οδηγούς της, άσχετα αν ο Μάσα και μαθηματικά δε μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Η βαθμολογική κατάταξη των οδηγών έχει ως εξής


Οπως βλέπουμε, ο αγώνας της Βραζιλίας θα είναι αυτός που θα χρίσει πρωταθλητή. Με τους 7 βαθμούς που χωρίζουν τον τρίτο διεκδικητή με τον πρώτο, ακόμα και το παραμικρό λάθος μπορεί ν' αναγκάσει το κύπελλο ν' αλλάξει χέρια.

Προσωπικά θα ήθελα να πάρει το πρωτάθλημα ο Χάμιλτον ή ο Ράικονεν.

Ο Χάμιλτον έκανε τρομερή δουλειά μες στη σεζόν, είναι ταλεντάρα και του αξίζει σίγουρα το κύπελλο. Μη ξεχνάμε ότι ήταν αλάνθαστος μέχρι και τα 2/3 του πρωταθλήματος.

Και ο Ράικονεν όμως το αξίζει. Ασχετα όσων λέγονταν γι' αυτόν όλη τη σεζόν, απέδειξε νομίζω ότι έχει ταλέντο κι αξιοποίησε ένα μονοθέσιο που παρά τα προβλήματα του, τον έφερε δεύτερο στη βαθμολογία για την κατάκτηση του κυπέλλου. Αλλωστε η Φεράρι δεν πέρασε και λίγα αυτή τη χρονιά. Ούτε οι οδηγοί της.

Για τον Αλόνσο δε θα πώ τίποτα. Οχι επειδή τον μισώ (αν κι είναι αλήθεια) αλλά επειδή είναι πίσω απ' τον Χάμιλτον κυρίως από σπόντες. Δε θέλω να τον δώ να παίρνει το πρωτάθλημα και μετά - ίσως - να φεύγει απ' τη Μακλάρεν στο peak της καριέρας του.

Αν και σκέφτηκα κι αυτή την εκδοχή. Να κράτησαν περισσότερο τον Χάμιλτον στην πίστα με σχεδόν κατεστραμμένα ελαστικά, ώστε να καθυστερήσει/εγκαταλείψει και να έχει ο Αλόνσο περισσότερες ελπίδες για πρωτάθλημα.

Συγχαρητήρια και στον Σεμπαστιάν Βέτελ που πήρε την 4η θέση και πρώτη στην καριέρα του. Είναι ο μικρότερος οδηγός στη Φόρμουλα που βαθμολογείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: