Τετάρτη 13 Ιουνίου 2007

Πετάω στα ουράνια

Είμαι τόσο χαρούμενος αυτή τη στιγμή που κοντεύω να σκάσω... Κι εξηγούμαι.

Είχα γράψει σε προηγούμενο post σχετικά με τα Vista στο laptop και τα προγράμματα που χρειάζομαι για τη σχολή. Πιστεύω πως θα λυθεί άμεσα το θέμα και χωρίς να κάνω format το σκληρό δίσκο. Σε partition θα εγκατασταθούν τα XP. Αυτό θα γίνει βέβαια, αφού λάβω απάντηση από το τεχνικό τμήμα της HP στο οποίο έστειλα email με το πρόβλημά μου νωρίτερα. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση.

Πάμε και στα πολύ καλά νέα. Πριν από κάποια ώρα, έμαθα απ' τον πατέρα μου ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένω θα το νοικιάσει σε μας μετά το καλοκαίρι!!!!

Πώς έχει η κατάσταση... Αυτή τη στιγμή μένω μ' ένα φίλο μου και δίνουμε συνολικά 500€ ενοίκιο και κάτι ψιλά για κοινόχρηστα. Δεδομένου ότι ο συγκάτοικός μου θα μείνει με τον αδερφό του που θα έρθει κι αυτός Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε με τον πατέρα μου να ρωτήσουμε τον ιδιοκτήτη αν σκέφτεται να μας αφήσει το σπίτι κατεβάζοντας φυσικά το ενοίκιο.

Αυτό το κάναμε κυρίως γιατί είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με το σπίτι αλλά και με τον ιδιοκτήτη. Ο τύπος είναι πραγματικά εντάξει. Επιπλέον, θα μείνω τουλάχιστον 2 ακόμα χρόνια στη σχολή οπότε ο ιδιοκτήτης σίγουρα θα έχει από εμένα τα ενοίκια.

Ο πατέρας μου ρώτησε για μείωση του ενοικίου στα 350€, το πολύ 400€. Ο ιδιοκτήτης τελικά το δέχτηκε κι έτσι μετά το καλοκαίρι παίρνω το σπίτι!

Το ενοίκιο φαίνεται μεγάλο - και είναι - απλά ο πατέρας μου μπορεί να τα δώσει σχετικά εύκολα. Μιας και δουλεύει και στο περίπτερο ενός συναδέλφου του, έχει επιπλέον εισόδημα κάποια χρήματα. Οπότε με λίγο ζόρι δίνει τα τέσσερα κατοστάρικα.

Μη ξεχνάμε επίσης ότι λογικά, αν πήγαινα σε νέο σπίτι θα έδινα περίπου 2.000€ για νέα έπιπλα, μεταφορικά κλπ. Οπότε αυτά τα δύο χιλιάρικα θα αποσβεθούν σε διάστημα δύο χρόνων. Σίγουρα θα επιβαρυνθούμε με όλο το ποσό της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και της ΔΕΥΘ αλλά αν περιοριστούν κάποια επιμέρους έξοδα, βγαίνουμε μια χαρά.

Οπότε ας κολλήσω κάποιες metal αφίσες από περιοδικά τις οποίες κρατούσα να βάλω στο νέο σπίτι αν βρίσκαμε. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένω...

3 σχόλια:

Paris είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Paris είπε...

Την καλύτερη δουλειά έκανες. Σvista και βάλε XP.

Αν στο αφήσει 350€ ακόμα καλύτερα. Δύσκολα βρίσκεις σήμερα σπίτι (απ' ότι κατάλαβα, μεγάλο δυάρι), και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη. Αμ τα έπιπλα στην μετακόμιση που τα πας? Καλά είσαι εκεί. Πόσο, μάλλον, αν είσαι κι ευχαριστημένος. :)

Wise_One είπε...

Για να το αφήσει 350 αποκλείεται. Χαζός είναι; Χεχε. Πάντως είναι καλή φάση γιατί πρόκειται για δυάρι κι έτσι και οι γονείς μου μπορούν να μείνουν άνετα αν θέλουν να έρθουν αλλά και κανα φιλαράκι.

Τώρα για το λαπτοπ θα δώ. Μάλλον αύριο θα το πάω για service γιατί μάλλον είναι ελατωμματικό το ρολόι και δε συγχρονίζεται. Ισως να τους πώ να μου κάνουν και το partition να τελειώνουμε...