Δευτέρα 28 Μαΐου 2007

2007: Βρέχει μέταλλο (μέρος 3)

Αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος των posts που έκανα για τα άλμπουμ στην αρχή του 2007....



Symphorce - Become Death
Δεν τους είχα ξανακούσει. Αυτό το άλμπουμ τους όμως με ενθουσίασε. Παίζουν heavy/power αλλά λίγο πιο ακραίο και λίγο πιο επιθετικό. Δε θα έλεγα πως είναι πιασάρικα κάποια τραγούδια με την τυπική έννοια του όρου, απλά λίγο κολλητικά. Οχι ότι θα είναι καρφωμένα στο μυαλό σου, αλλά με την ακρόαση του δίσκου θα τα θυμάσαι. Πολύ καλός δίσκος κι απ' ότι βλέπω στο Ιντερνετ, παίρνει πολύ καλές κριτικές. Προτείνεται.


Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli
Εβγαλαν ΔΙΣΚΑΡΑ. Τελεία. Αναμφίβολα στα καλύτερα του 2007. Πολύ σκοτεινό άλμπουμ (άλλωστε και το concept είναι σκοτεινό) και άκρως επιθετικό. Πιστεύω πως είναι καλύτερο του Deathcult Armageddon. Ο Shagrath και πάλι φτύνει τους στίχους με μανία, ο Silenoz κεντάει στις κιθάρες και στα drums ο Hellhammer... είναι ο Hellhammer, πρέπει να πώ τίποτα παραπάνω; Η πρώτη πρόταση που έγραψα συνοψίζει τα πάντα. Εβγαλαν ΔΙΣΚΑΡΑ.


Sirenia - Nine Destinies and a Downfall
Gothic metal. Ξέρεις τι θ' ακούσεις. Γυναικεία φωνητικά με αντρικά back growls. Σύνηθες φαινόμενο στο χώρο. Το άλμπουμ όμως είναι καλό. Πιασάρικο εντάξει, αλλά έχει ωραία τραγούδια. Ανετα αρκετά απ' αυτά γίνονται single. Δε θεωρώ ότι θα μπει στα ΤΟΡ του 2007 αλλά μένει εκεί κοντά.



Astarte - Demonized
Εχω την εντύπωση ότι έχω ξαναγράψει γι' αυτό το δίσκο αλλά δε βαριέσαι... Εχουμε λοιπόν τις κοπέλες απ' την Αθήνα που κι αυτές έβγαλαν ΔΙΣΚΑΡΑ. Black metal αλλά όχι με τη στενή έννοια του όρου. Είναι πολύ πιο heavy κι όχι τόσο "παγωμένο" όπως πολλά black metal άλμπουμ. Τα φωνητικά της Tristessa είναι άψογα. Απορώ πώς βγάζει τέτοια. Οι κιθαριές πέφτουν βροχή και τα drums του Ice είναι σαν πολυβόλο. Yeah!!! Ας μη ξεχνάμε τις guest συμμετοχές των Angela Gossow, Attila Csihar, Henri Sattler και Nicolas Sic Maiis. Η διασκευή στο Princess of Dawn των Accept είναι απ' τις καλύτερες που έχω ακούσει γενικότερα. Σίγουρα στο ΤΟΡ 2007 για μένα.


Six Feet Under - Commandment
Groove death metal. Death metal με ρυθμό δηλαδή. Μ' άρεσε αρκετά άσχετα αν δεν τους είχα ξανακούσει. Μουσική για άφθονο headbanging. Δε διαφέρει και πολύ απ' το προηγούμενο άλμπουμ τους (13) αλλά σίγουρα θα ανταμείψει τους οπαδούς των Six Feet.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Εδώ τελειώνω την αναφορά σε άλμπουμ στην αρχή του 2007. Η χρονιά ξεκίνησε με πολλά γκάζια και φαίνεται να συνεχίζει έτσι μέχρι και το Μάιο. Προσωπικά περιμένω άλλες δύο κυκλοφορίες μες στο καλοκαίρι. Δε νομίζω πως μπορεί να συγκριθεί με το απίστευτο 2006 αλλά θα το έχει από πολύ κοντά. Ελπίζω μόνο να συνεχίσει έτσι και η υπόλοιπη χρονιά και να μη πατήσει φρένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: