Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ready for take-off... Blocked!

Εδώ και πολύ καιρό, το ανεμιστηράκι στο case του υπολογιστή τα 'χε παίξει. Ουσιαστικά "έπαιζε" στον άξονά του (θεωρώ) κι έκανε ώρες ώρες διαολεμένο θόρυβο, σαν τουρμπίνα αεροπλάνου ένα πράγμα :Ρ

Συνέχεια έλεγα να το αλλάξω αλλά δε το έκανα, βαριόμουν τη διαδικασία ν' ανοίξω το κουτί για να το αλλάξω χεχε

Αλλά επειδή χθες ήμουν Θεσσαλονίκη κι είχα αρκετό χρόνο για σκότωμα, είπα επιτέλους να πάρω ένα. Διάλεξα το NB-BlackSilentFan XL1 της NoiseBlocker. Πραγματικά αθόρυβος ανεμιστήρας! Πρέπει να είμαι ΔΙΠΛΑ στον υπολογιστή για να καταλάβω ότι δουλεύει!

Έχει κι αυτά τα σιλικονάτα pins τα οποία απ' όσο κατάλαβα δεν αφήνουν το πλαστικό κουτί του ανεμιστήρα ν' ακουμπάει στο case του υπολογιστή αλλά δεν κατάφερα να τα βάλω, οι τρύπες στο case είναι μεγαλύτερες και το pin γλιστράει.

Η χαρά βέβαια δεν κράτησε πολύ, γιατί αποδείχθηκε ότι δεν έφταιγε αυτός ο ανεμιστήρας για το θόρυβο, τώρα μόνο μένει το μικρό ανεμιστηράκι μπροστά. Οπότε θα πρέπει να πάρω κι ένα μικρό.

Εν μέρει Epic Fail, λέω εν μέρει γιατί ο 120άρης ανεμιστήρας είναι απίστευτος, όταν δε διαολίζεται το μικρό το σύστημα με το ζόρι το καταλαβαίνεις, μ' ένα άτομο να μιλάει στο δωμάτιο δεν ξέρεις ότι ο υπολογιστής είναι ανοιχτός.

Epic Fail θα γίνει αν αλλάξω και το μπροστά ανεμιστηράκι και πάλι ακούγεται ο θόρυβος :ΡΡΡ

Κι επειδή αυτός ο ήχος είναι πολύ εκνευριστικός, να ένα κλιπάκι που ακούγεται όταν χτυπάει κόφτη...

3 σχόλια:

Nick είπε...

Τα ανεμιστηράκια είναι πολύ σπαστικά! Αν το μπροστινό είναι 80άρι κάποιο θόρυβο θα κάνει. Τα 120 είναι αποκάλυψη. Φαντάζομαι τα 140 θα μαμάνε, αν δε σε ρουφήξουν στο κουτί! :p

Τα πλαστικά βιδάκια κάνουν τέλειο decoupling, κρίμα που δεν μπορείς να τα βάλεις... :/

Nick είπε...

Ο θόρυβος είναι μάλλον γιατί έχουν χαλάσει εντελώς τα ρουλεμάν του (ball bearings). Αλλά είναι πραγματικά κολασμένος ήχος! :@

Wise_One είπε...

Φίλε άστα να πάνε, και το κακό είναι ότι το case παίρνει μόνο 60άρια, είναι τελείως fixed οι θέσεις.

Τώρα ή αύριο θα κατέβω σε κανα 2 καταστήματα εδώ να δω αν έχουν αλλιώς Τετάρτη θα πάω Πλαίσιο να πάρω ένα NoiseBlocker πάλι.