Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Deleting crap, phase 1 Complete!

Τα χρόνια που ακούω metal, έχω μαζέψει ένα σωρό άλμπουμ... Τα περισσότερα φυσικά σε mp3, αν και τα πρώτα χρόνια που ήμουν Θεσσαλονίκη δε νομίζω να είχε περάσει μήνας που να μην είχα πάρει τουλάχιστον 2-3 άλμπουμ.

Μετά βρήκα και τα metal blogs στο Ιντερνετ κι έγινε το έλα να δεις. Κατέβαζα ό,τι άλμπουμ έβρισκα που μου άρεσε το εξώφυλλό του :Ρ αλλά σχεδόν πάντα ό,τι heavy/power έβλεπα στην περιγραφή. Ποιό το αποτέλεσμα; Αυτό:


Φυσικά σ' αυτά συμπεριλαμβάνονται κι όλα τα άλμπουμ που έχω αγοράσει αλλά και πάλι. 17.000 αρχεία! Πόσα να 'χω ακούσει; Ούτε τα μισά εννοείται. Κι άντε παλιότερα άκουγα τουλάχιστον μια φορά τ' άλμπουμ που κατέβαζα, εδώ και πολύ καιρό απλά τα 'παιρνα, τους έβαζα εξώφυλλο και τα 'στελνα στο δίσκο. Μιλάμε για πολλή μουσική, μουσική που δεν έχω καν ακούσει και καθόταν χρόνια κιόλας στο δίσκο μου.

Ε μετά την παλικαριά του Νίκου που έσβησε τα δικά του, είπα θα το κάνω κι εγώ. Ποιο το νόημα να τα κρατάω; Τώρα θα τ' ακούσω; Ή θα μου κάτσει σε κάποια φάση να τ' ακούσω; Ούτε καν με νοιάζει.

Το πρώτο γενναίο σβήσιμο χωρίς φόβο και πάθος έγινε. Το αποτέλεσμα παρακάτω:


Εντάξει, δεν είναι και ΤΡΟΜΕΡΗ η διαφορά αλλά τουλάχιστον έσβηνα χωρίς ενδοιασμούς. Θα γίνει ακόμα μια φάση γρήγορου σβησίματος και μετά ειδικευμένη εκκαθάριση.

Το συνολικό μέγεθος στο δίσκο δε θ' αλλάξει πολύ μιας και ό,τι rip-άρω ή κατεβάζω είναι στη μέγιστη ποιότητα, συν του ότι έχω καμιά 10-αριά ολοκληρωμένες δισκογραφίες.

Απλά θέλω οπωσδήποτε να σουτάρω μάπα άλμπουμ από συγκροτήματα (πχ. Helloween, lot's of crap there). Να κρατάω πολλά άλμπουμ μόνο και μόνο για να βλέπω τα εξωφυλλάκια στο MediaMonkey, δε μου λέει και τίποτα.

Άσε που τώρα που περιόρισα τ' ακούσματα μου - και σε επίπεδο μουσικής αλλά και σε δισκοθήκη στον εξωτερικό - μπορώ να δίνω περισσότερη σημασία στη μουσική αυτή καθ' αυτή.

5 σχόλια:

Nick είπε...

Σφαγή! \m/

Captain_nemo είπε...

Σε ξεπερνω΄ σε χώρο , αλλά δεν το κάνω που να με πληρώνουν... ¨Εσβησα σχεδόν ότι ελληνικό είχα , αλλά τα tock album μου δεν τα αγγίζω με καμια δύναμη.. Ας μην τα ακούσω και ποτέ, αρκέι να τα έχω....my precius.. :P

Anton είπε...

Καταρχήν αν η συλλογή έχει ευρωπαικό heavy/power θα πρεπε να μείνουν καμια δεκαριά GB το πολύ!
Και μετά τι Windows εχεις ρε; 98; :P

Nick είπε...

Μάλλον είναι από τον Ξεπετιουμ 4

Wise_One είπε...

@Nick: Σφαγή δε λες τίποτα. Showed No Mercy!

@Cpt_Nemo: Όχι τίποτα, είχα περάσει 3 μέρες από τουλάχιστον 5 ώρες κάθε μέρα να κατεβάζω εξώφυλλα χαχαχαχα

@Anton: Δεν είναι ατόφιο heavy/power, μόνο οι δισκογραφίες Judas Priest, Manowar, Nightwish, Iron Maiden, Virgin Steele, Iced Earth, Amon Amarth, Cradle of Filth είναι καμιά 20αριά γίγα.

Badabing! το βρήκε ο Νικ. Είναι ο πανάθλιος P4 που δε σηκώνει ούτε γραφικό ούτε τίποτα...