Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

TV Breakdown


Όταν είμαι σπίτι, έχω την τηλεόραση ανοιχτή κυρίως για backround noise και να ρίχνω κλεφτές ματιές όταν όταν κάθομαι στο pc.

Χθες προχθές πότε ήταν, έχει σε μια μεσημεριανή-απογευματινή "εκπομπή" συζήτηση για την τηλεόραση που έχει πάρει την κατιούσα εδώ και καιρό. Παρ' ότι δεν παρακολούθησα τη συζήτηση, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο κάνουν τον κόπο να κάνουν αυτό το ρεπορτάζ.

Δε το ξέραμε ότι η τηλεόραση έχει τα μαύρα της τα χάλια εδώ και χρόνια; Ήταν απλά θέμα χρόνου να γίνει μεγαλύτερο το πρόβλημα. Όταν η ποιότητα των εκπομπών έχει πέσει στο ελάχιστο, τι περιμένουμε δηλαδή ο θεατής να συνεχίσει σαν μαλάκας να παρακολουθεί τις βλακείες; Το προβατιλίκι είναι κλασικό εντάξει, σαν να φαίνεται όμως ότι κάτι γίνεται και ψιλο-ξυπνάει ο κόσμος τώρα τελευταία.

Το ν' αλλάξει άρδην το επίπεδο της τηλεόρασης είναι απίθανο, ν' αρχίσει να βελτιώνεται όμως δε το θεωρώ δύσκολο. Μπορούμε να ξεκινήσουμε απ' το να φύγουν μερικοί-μερικές που νομίζουν ότι είναι δημοσιογράφοι, να γίνει καμιά εκπομπή της προκοπής, να κλείσουν 2 από τα τρία κρατικά κανάλια που ανάθεμα αν τα παρακολουθεί 1 στους 6, να σταματήσουν τα ηλίθια reality κι οι χαζοχαρούμενες λατινοαμερικάνικες εκπομπές.

Αυτό λέω σ' ένα φιλαράκι, περιμένω να βραδιάσει για να δω καμιά αστυνομική σειρά. Δύο κανάλια παρακολουθώ κατά βάση, το ένα για τις ταινίες/σειρές και το άλλο για τις επιστημονικές σειρές και ντοκιμαντέρ.

Βέβαια τι, θ' ανοίξει κανάλι και θα βάζει αυτά που θέλω μόνο εγώ; Όχι, αλλά επειδή το θέμα έχει αρχίσει να παίρνει πολύ ανησυχητικές διαστάσεις, θέλω να πιστεύω ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών θα διαφοροποιήσουν το πρόγραμμά τους...

1 σχόλιο:

Nick είπε...

Fuck TV. Torrent. Problerm solved ;)