Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

DBMS my ass...

Εκεί που λέω ότι μ' αυτό το εργαστήριο άρχισαν να μ' αρέσουν οι βάσεις δεδομένων, έρχεται το σημερινό πρωινό να τ' ανατρέψει όλα.

Αυτή τη DB2 τελικά είναι πολύυυυ δύστροπη. Και σου βάζει νέο admin χρήστη στην έναρξη των windows, και δεν τρέχει σε Vista (άρα ούτε σε 7) και είναι γραμμένη σε Java (η έκδοση που δουλεύουμε) και κολλάει το σύμπαν.

Δουλεύουμε στο server της σχολής. Που σημαίνει ότι πρέπει να μπούμε με vpn και να δουλέψουμε. Αυτό δε χρειάζεται στην postgres. Μόνο η DB2 θέλει διαδικασίες.

Η βάση δεν έγινε reset με το τέλος του προηγούμενου εξαμήνου, πράγμα που σημαίνει ότι πίνακες και δεδομένα είναι μέσα από τους περσινούς χρήστες (παίρνουμε user & pass που "ανακυκλώνονται" κάθε εξάμηνο). Και για να "ρίξεις" τους πίνακες όταν υπάρχει αντικειμενοστρέφεια, πρέπει να δεις ποιοί έχουν εξαρτήσεις από άλλους και να σβήσεις πρώτα αυτούς.

Όταν συνδέεσαι στη βάση, κατεβάζει έεεενα σωρό πίνακες όλων των schema γιατί για κάποιο λόγο δε δουλεύει το αρχικό add filter στους πίνακες. Πας να βάλεις φίλτρο όπως σου έδειξαν στη σχολή, κολλάει η java. Nice!

Με τα πολλά βάζεις τελικά φίλτρο και βλέπεις μόνο τα δικά σου. Πας ωραία και καλά να φτιάξεις δύο πίνακες που σου μένουν, τσαφ μήνυμα, δεν έχετε δικαιώματα. Τί δεν έχω δικαιώματα γαμώ την τρέλα μου; Η σύνταξη είναι σωστή, έτσι έτρεξα και τις προηγούμενες create table of έτσι τρέχω κι αυτές. Πού κολλάς; Πάω μετά να βάλω στοιχεία σε πίνακα που έχω ήδη δημιουργήσει στη σχολή. Πάλι δικαιώματα.

Πώ ρε πούστη, χίλιες φορές να δουλεύαμε τοπικά. Απ' τη μια καλύτερα είναι στο server της σχολής γιατί τα έχεις σε μία βάση, αλλά όταν κολλάει το ένα, όταν κολλάει και το άλλο...

Κι αυτή η DB2... Ρε IBM βγάλε επιτέλους ένα client μόνο, πρέπει να εγκαταστήσουμε όλη την πλατφόρμα... Μια χαρά δουλεύει το pgadmin ως client... Φφφφφφ....

3 σχόλια:

alekos είπε...

Μέχρι τώρα θεωρούσα τον συνδυασμό postgresql-pgadmin ότι χειρότερο αλλά από τα λεγόμενα σου φαίνεται πως υπάρχουν και χειρότερα.

Nick είπε...

Βάλτε ρε mysql να τελειώνετε!

Wise_One είπε...

@alekos: Το pgadmin δουλεύει ΑΨΟΓΑ από το σπίτι για να συνδεθώ στη σχολή... Και ω ναι, υπάρχουν χειρότερα.

@Nick: Εδώ δεν έγινε reset η βάση με το πέρας του εξαμήνου, λες να βάλουν κι άλλη πλατφόρμα;