Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

New Metric Unit

Σκέφτομαι να καθιερώσω μια νέα μονάδα μέτρησης του χρόνου, το "άλμπουμ"! Θέλω να επισημάνω εδώ, ότι το "άλμπουμ" θα χρησιμοποιείται για περιγραφή του χρόνουν ΧΟΝΤΡΙΚΑ! Δε μπορούμε δηλαδή να ορίσουμε μικρές χρονικές περιόδους...

Περιγραφή της μονάδας μέτρησης με παραδείγματα:
Τα άλμπουμ στο metal, έχουν πάνω-κάτω μέση διάρκεια 45-50 λεπτά. Αυτός ο χρόνος βολεύει αφάνταστα στο να περιγράψεις ένα χρονικό περιθώριο. Για παράδειγμα: "Πόση ώρα θα κάνεις στο γυμναστήριο;" "Μόνο ένα άλμπουμ, δεν έχω πολύ χρόνο σήμερα" ή "Τουλάχιστον 3 άλμπουμ, θέλω να γίνω ντούκι!" "Πόση ώρα Ξάνθη-Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο;" "3-4 άλμπουμ, αν πηγαίνεις με 120χαω"

Υποδιαίρεση είναι το "τραγούδι". Μέση διάρκεια στο metal, γύρω στα 4-4,5 λεπτά. Για παράδειγμα: "Πόση ώρα κάνεις Υπουργείο (Μακεδονίας) - Σταθμό (Ν.Σ.Σ.) με τα πόδια;" "4-5 τραγούδια ανάλογα το ρυθμό βαδίσματος" "Θ' αργήσεις να έρθεις σπίτι μου;" "Όχι ρε, σε 2 τραγούδια είμαι εκεί" "Χρηστάκηηηηη, κλείσε το playstation και πάνε για ύπνο!" "Τώρα μαμά, σε 3 τραγούδια κάνω save!" "Έχω βαρεθεί να περιμένω 3 τραγούδια για το γαμω-λεωφορείο..."

Ειδικότερα:
Αν θες να συγκεκριμενοποιήσεις αυτή τη μονάδα μέτρησης, πρέπει αναγκαστικά ν' αναφέρεσαι σε συγκεκριμένα metal genres. Έτσι έχεις καλύτερη περιγραφή του χρόνου, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις με ποιόν μιλάς, μπορεί να μην ακούει το συγκεκριμένο genre.

Για παράδειγμα, τα raw-black/thrash/grind άλμπουμ, έχουν το πολύ 35 λεπτά διάρκεια και 2-3 λεπτά το τραγούδι. Το epic metal έχει μεγαλύτερη διάρκεια, γύρω στη 1 ώρα και τραγούδια γύρω στα 5 λεπτά.

Όλα τα παραπάνω θα περάσουν από standardization όταν θα καθιερωθεί το σύστημα για να μην έχουμε μπλεξίματα κι ασυννενοησίες.

Είναι ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ιδέα!!! Απορώ πως δε το σκέφτηκε κανένας μέχρι τώρα... Copyrights σε μένα, μη ξεχνιόμαστε ε!

4 σχόλια:

Anton είπε...

έχεις καεί και δεν το ξέρεις \m/

Nick είπε...

Απλά LOL :p

engineno9 είπε...

για να σου κλέψω την δόξα, το είχα σκεφτεί και το είχα καθιερώσει παλιότερα με τραγούδια των Ramones (μ.ο. 3-3,5 min), χαχαχαχα. Πάντως αν θέλεις να το συστηματοποιήσεις καλύτερα θα πρέπει να συμπεριλάβεις και τις περιπτώσεις Grindcore (Μέσος όρος τραγουδιού < 1 min) και Progressive (Μέσος όρος τραγουδιού > 6 min)...

Captain_nemo είπε...

Εγκρίντεται!!! LOL a