Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

I fucking did it!!!

Δε μπορώ να καταλάβω πώς, το θέμα της ηχογράφησης λύθηκε πάντως. Μια χαρά μπορώ να ηχογραφήσω στον υπολογιστή κι ο ήχος είναι φοβερός. Θέλει κάποια tweaks βέβαια για να βρώ τη χρυσή τομή, αλλά μέχρι στιγμής όλα βαίνουν καλώς.

To noise gate πρέπει να θέλει λίγο πείραγμα γιατί ακόμα έχει το *χις* και μετά τις ρυθμίσεις τοu Nick, οπότε trial-and-error καταστάσεις... Αυτό που παρατήρησα: οι λαμπάτοι ενισχυτές (άρα κι οι εξομοιωτές τους) είναι πολύ ευαίσθητοι και πιάνουν τα πάντα, πράγμα που σημαίνει ότι και το slide στις χορδές σε power chord progression ακούγεται και μάλιστα άσχημα. Στους modeling ενισχυτές, δεν ακούγεται ιδιαίτερα.

Τέλος πάντων, ανέβασα κι ένα αρχειάκι οπότε... όποιος θέλει... τσεκαράου.

Υπόψην, δεν καθόμουν άνετα κι είχα την κιθάρα ανάμεσα στα πόδια πράγμα που σημαίνει πολλά λάθη... Και συνήθως όταν κάνω μαλακία ανεβοκατεβάζω το δάχτυλο στη χορδή κι ακούγεται το φστ-φστ... Και φυσικά πρωτοτυπία καθόλου... Όταν κάθομαι μόνος μου μια χαρά βγαίνουν  ριφάκια. Τώρα που έπρεπε να ηχογραφήσω, η φαντασία την έκανε. Κοινώς... χάλια ηχογράφηση αλλά είναι το πρώτο ντοκουμέντο να'ούμ!

4 σχόλια:

Captain_nemo είπε...

Αυτά είναι ντοκουμέντα!! :Ρ
Καλή αρχη ρε συ!! Αντε και στα δικά μας!!!! :DDDD

Nick είπε...

Ο ήχος από τα δάκτυλα είναι φυσιολογικό [άκου πχ κάτι από ακουστική κιθάρα]. Και εμένα στην αρχή με ενοχλούσε, αλλά είναι μέρος του οργάνου (καλά σε λογικά πλαίσια!) και σημαίνει ότι κάποιος άνθρωπος κάνει τη δουλειά και όχι κάνα midi...

Σου πα κ στο μέιλ, μια χαρά πας! \m/

Όσο για αυτό που λες, ο ήχος ακούγεται αρκετά διαφορετικός όταν παίζεις σε ένα μεγάλο ηχείο, σε ένα δωμάτιο κτλ, ειδικά αυτοί οι μικροί ήχοι [βζιτ, σκουξ κτλ] πολύ δύσκολα ακούγονται από κανονικό ενισχυτή, αλλά στην ηχογράφηση βγαίνουν όλα στην επιφάνεια! Γι' αυτό και είναι εξαιρετικό εργαλείο μάθησης και βελτίωσης ;)

Wise_One είπε...

Και το 'χω παρατηρήσει και σε κανα 2-3 άλμπουμ οπότε ντάξει...

Πες το ψέματα, σκέφτομαι εκεί να κουμπώνομαι και να παίζω, εντελώς άλλος ήχος απ' τον Roland...

Nick είπε...

Πάιζε στον ενισχυτή σου και μετά record yourself and despair :p