Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2010

Dogfights

Έβλεπα πριν λίγο την εκπομπή στον ΣΚΑΙ με σημαντικές αερομαχίες που έχουν γίνει, Dogfights πρέπει να λέγεται ή κάτι τέτοιο. Υπερβολικά ΓΑΜΑΤΗ σειρά, όσοι ενδιαφέρεστε τσεκάρετέ την.

Anyway, σκεφτόμουν ρε παιδί μου ότι η αεροναυπηγική πρέπει να είναι ο τομέας που αναπτύχθηκε πιο γρήγορα από κάθε άλλο, απ' τη στιγμή που δημιουργήθηκε μέχρι το σημείο που βλέπεις σύγχρονα αεροπλάνα.

Λοιπόν, οι αδερφοί Ράιτ πέταξαν το 1903 και ήδη στον Πρώτο Παγκόσμιο είχαμε αεροπλάνα όπως τα ξέρουμε σήμερα. Ναι ΟΚ, ήταν διπλάνα ξέρω γώ όπως του Κόκκινου Βαρώνου αλλά δεν έχει σχέση. Πέραν του ότι αναπτύχθηκε ακόμα περισσότερο η μηχανή εσωτερικής καύσης (άσχετα αν υπήρχε από πολύ παλιότερα), ρε παιδί μου μέσα σε μια δεκαετία είχαμε τρομερή εξέλιξη σ' αυτόν τον τομέα.

Προφανώς και παίζει ρόλο ο μιλιταριστικός χαρακτήρας της όλης επιχείρησης, λογικό είναι. Άλλωστε είπαμε, όλα τα γαμάτα πράγματα ξεκίνησαν από επιχειρήσεις του στρατού.

Κοινώς ντάξει, τα έσπασαν οι επιστήμονες... Δε μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο επίτευγμα που μέσα σε δέκα χρόνια απ' τη δημιουργία του να έχει τόσο τρομερή ανάπτυξη...

4 σχόλια:

Nick είπε...

Γκουχ Υπολογιστές γκαχ :p

Captain_nemo είπε...

αυτό θα έλεγα κι εγώ, αν το καλοσκεφτέις, πριν από 10 χρόνια τρέχαμε τα παλιά και παραδοσιακά winows 95 με το πιο βαρύπρόγραμμα να πιάνει μόλις μερικά mb..
btw το πήρες το mail π σου έστειλα?

Wise_One είπε...

Δεν εννοώ ακριβώς αυτό. Θέλω να πώ ότι για να φτάσουν οι υπολογιστές στη μορφή που έχουν σήμερα, πέρασαν 2 δεκαετίες απ' τον ENIAC το 46. Το 80κάτι νομίζω "μεταμορφώθηκαν" στα σημερινά pc. Δεν είμαι και σίγουρος αλλά τέλος πάντων...

@Captain_nemo: Sorry φίλε μου, έχω κάτι προβληματάκια με το MSN, στείλε μου ότι θες στο gmail, είναι το ίδιο με το hotmail...

Captain_nemo είπε...

βασικα κρατα kxs14@hotmail.com
αλλα θα τα δω από μεθαύριο γτ πρεπειεν παω θεσσαλονκη για γραψιμο ;) thanx