Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

So what's the deal?

Αυτές τις μέρες διαβάζω διάφορα στα blogs, για τα επεισόδια που γίνονται... Είπα δε θα γράψω τίποτα, αλλά βλέπω μαλακίες δηλώσεις...

Μήπως αυτά τα blogs ν' αποφασίσουν επιτέλους τί θέλουν και ποιό είναι το νόημά τους; Κι όχι μόνο τα blogs, όλος ο κόσμος.

Αν γίνει κάτι κι η αστυνομία δεν επέμβει, "οι μπάτσοι πού είναι, τί κάνουν όταν καταστρέφεται η περιουσία των ανθρώπων;"

Αν γίνει κάτι κι επέμβει η αστυνομία, "τους έριξαν δακρυγόνα, τους σκότωσαν στο ξύλο, αστυνομική βία κλπ".

Τελικά τί θέλετε; Είναι καλύτερα να μπουν στο πανεπιστήμιο, να τα κάνουν γυαλιά καρφιά απ' το να καταπατηθεί αυτό το γαμημένο πανεπιστημιακό άσυλο;

1 σχόλιο:

alekos είπε...

Μα για αυτό ακριβώς εννοείται πως κάποιοι περνάνε από εκπαίδευση για χ χρόνια, για να μπορούν να κρίνουν πότε και πως θα επέμβουν χωρίς να προκαλέσουν παραπέρα προβλήματα.
Από την στιγμή που δεν μπορούν να εφαρμόσουν τα στοιχειώδη τότε οι μπάτσοι αποτελούν μέρος του προβλήματος και όχι λύση. Παράδειγμα προχτές στο πολυτεχνείο του ΑΠΘ που μπάτσοι έκαναν ντου στο προαύλιο και κάποιος πανέξυπνος πήγε έριξε καπνογόνο μέσα στο κτίριο και έκλεισε και την πόρτα την ώρα που στην πτέρυγα των πολιτικών μηχανικών γινόταν μάθημα. Αύριο θα βγει βίντεο με μπάτσους να δέρνουν φοιτητή χωρίς λόγο και να του φορτώνουν μια τσάντα με μολότοφ, ευτυχώς που υπήρχε το βίντεο και το παιδί δεν καταδικάστηκε επειδή κάποιοι μ..... μπάτσοι την έχουν δει σερίφηδες. Εδώ θα δεις μπάτσους με κουκουλοφόρους να κάθονται παρεούλα και να κουβεντιάζουν http://www.youtube.com/watch?v=AsOBtTNJ-aA&feature=player_embedded . Σε καμιά περίπτωση δεν υπερασπίζομαι τα μπάχαλα αλλά τουλάχιστον αυτοί είναι άνομοι και το ξέρουμε όλοι μας, οι μπάτσοι όμως είναι μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί αυτοί εννοείται πως τηρούν το νόμο και πράγματι αν ένας διαδηλωτής με έβριζε και μου πετούσε διάφορα θα ήθελα να του σκάσω και μια αλλά πληρώνομαι προκειμένου να κρατήσω την ψυχραιμία μου και να τηρήσω τις τυπικές διαδικασίες.