Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

All Hail MSDNAA

Έχω πει κι άλλες φορές ότι ως φοιτητής, είναι δύσκολο πολλές φορές να έχεις το σύστημα που θες, uncluttered και με τα προγράμματα που ΕΣΥ θες να έχεις.

Anywho, τώρα που έφτιαξα το λαπτοπ μου με Windows 7, είπα δε θα βάλω σπασμένο λογισμικό. Έκανα βέβαια το λάθος να βάλω σπασμένο Office 2007, κατέβασα μετά σε update το Genuine Authentication - αυτή τη μαλακία που σου σπάει τα @@ - και θα μου έριχνε το Office σε Low Mode ή κάπως έτσι, θα μπορούσα ουσιαστικά μόνο ν' ανοίξω έγγραφα και να εκτυπώσω, όχι να επεξεργαστώ.

Δε γαμιέται λέω, βάζω OpenOffice, μια χαρά κάνει τη δουλειά του. Και τα έγγραφά μου βλέπω, επεξεργάζομαι, ανοίγει και Office 2007 επεκτάσεις...

Έλα μου ντε που σε μια εργασία τώρα θέλουμε Access! Δε χρειάζεται να την έχω εγκατεστημένη στο λαπτοπ, μπορώ να ετοιμάσω το mdb αρχείο σ' έναν οποιοδήποτε υπολογιστή, η VB.NET (μπλιαχ, sucks, αηδία) μπορεί να γράψει έτσι κι αλλιώς. Αν όμως θες να κάνεις οποιαδήποτε αλλαγή στο αρχείο, πρέπει να βρίσκεσαι πάλι σε pc με Office...

Κι εκεί που ψάχνω τρόπους να σουτάρω το WGA, MSDNAA comes to the rescue!!! Μας δίνουν την Access 2007 για κατέβασμα! Nice, problem solved.

Κι επειδή μας δίνουν πολύυυυ πράγμα τσάμπα, θέλω ν' αναφερθώ σε κάποια προγράμματα που πραγματικά με βοήθησαν ή αξίζουν συγχαρητήρια που μας τα δίνουν τσάμπα:

  • Access 2003 + 2007
  • SQL Server 2005 + 2008
  • Visual Basic 6 Enterprise (αν το χρειαστείς, άντε βρες το με άλλο τρόπο)
  • Visual Studio Prof 2005 + 2008
  • Windows 7 Prof (μας το ανέβασαν από αρχές καλοκαιριού)
  • Windows Server
  • Windows Vista Bussiness + Enterprise
  • Windows XP (σκέτα, με SP1 + 2)
Κοινώς ναι μεν μας τα πρήζουν στη σχολή με τα προγράμματα που ζητάνε, έχουμε δε το MSDNAA να κατεβάσουμε άπειρο υλικό. Καλή μαγκιά της Microsoft.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω απ' την άλλη, είναι γιατί μας δίνουν τσάμπα ένα σωρό εκδόσεις των Windows, αλλά όχι το Οffice. Αυτό θεωρείται ότι είναι η ναυαρχίδα της Microsoft; Ίσως βέβαια βγάζουν περισσότερα από το Office στις διάφορες εταιρείες, παρά από licenses των Windows...

(έχω την εντύπωση ότι ξαναέκανα ακριβώς το ίδιο post πριν καιρό αλλά... what the hell)

2 σχόλια:

Nick είπε...

Ωραία αυτά. Εμάς μας έδιναν την Turbo Pascal. ΓΑ ΜΟΥ ΣΕ :@:@:@:@

(σημ: καλή τύχη σε όποιον έχει avast σήμερα, το τελευταίο update τα γάμησε όλα και βρίσκει παντού -και καλά- ιούς, όπως στο Guitar Pro και το Skype :@)

Wise_One είπε...

Μάλλον είμαι απ' τους τυχερούς. Εμένα δε μου βρήκε τίποτα.