Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

My Weapon of Choice

Τέλος καλοκαιριού, αυτό θα είναι κατά 99,9% το "καυτό" μωρό που θα πάρω...

Hell Yeah!!! \m/

18 σχόλια:

Nick είπε...

ΘΑ ΠΑΑΑΑΡΕΙΣΣΣΣΣΣ ΚΙΘΑΑΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ;

Και γιατί διάλεξες αυτή την Dean Vendetta παιδάκι μου; :p

fog είπε...

Με το καλό και γρήγορα!!!!!

Wise_One είπε...

@Nick: ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ!!! Ρώτησα σε φόρουμ και τους είπα ότι θέλω metal ήχο κι έχω μικρό budget, οπότε καταλαβαίνεις. Ρε συ, μην αρχίσεις να μου προτείνεις κιθάρες γιατί στο τέλος θα τρελαθώ. Ήμουν μεταξύ αυτής και μιας Ibanez ART-120Bk αλλά αυτή μ' αρέσει περισσότερο... Dude, αν έχεις κανα εκπαιδευτικό υλικό/βιβλίο/pdf/site/video, ευπρόσδεκτο :)

@fog: Το 'χω πάρει απόφαση και δεν παίζει να κάνω πίσω. Satriani τρέμε :DDDD

Nick είπε...

Ελπίζω να μην ήταν το noiz... :@ Βασικά η Dean δεν έχει καλή φήμη... και νομίζω σε αυτό το μοντέλο δεν γράφει καν από τι ξύλο είναι... Νομίζω ότι οτιδήποτε σε Jackson, Ibanez, ESP/LTD, Schecter ακόμη και Cort θα είναι ψιλοκαλύτερο και όλες είναι ας πουμέ "μεταλοκιθάρες"...

Μπες στο Thomann και κοίτα τι έχει στην τιμή που θες, για να πάρεις μια ιδέα.

Επίσης αν θες πραγματικά να ασχοληθείς καλύτερα μην πάρεις πρώτα μια φτηνιά. Την έχω πατήσει και με το μπάσο και την κιθάρα :@

Πάρε μια καλή κιθάρα από την αρχή και δεν θα θες μετά από λίγο να πάρεις άλλη :@

Καλό θα ήταν να δοκιμάσεις και καμία πως σου κάθεται στο χέρι. Ας πούμε οι Jackson και οι Ibanez έχουν πιο λεπτό λαιμό, άλλες πιο χοντρό κτλ...

Εκπαιδευτικό υλικό; Όλο το internet, you-tube, ultimate-guitar κτλ...

Θα πάρεις ενισχυτή ή θα την βγάλεις με emulators;

Το καλύτερο μάθημα είναι θέληση, από κει και πέρα όλα γίνονται. Πάρτηνα τώωωωρα που είσαι διακοπές να αρχίσεις!

Ότι βοήθεια θες πες!

[βασικά πουλούσα την πρώτη που πήρα 100 ευρά, αλλά δεν ξέρω αν σου αρέσει το στυλ... Σε καταλαβαίνω :p]

Wise_One είπε...

http://www.thomann.de/gr/dean_guitars_vendetta_10_natural.htm

Μαόνι είναι. Μου είπαν ότι επειδή έχει κι EMG μαγνήτες βγάζει και γαμώ το metal ήχο.

Κοίτα, ένας λόγος που λέω να πάρω σχετικά φθηνή κιθάρα, είναι μήπως ρε παιδί μου μετά ένα χρόνο ή δύο, πώ ότι ξες δε γουστάρω να παίξω άλλο. Ήταν ξερω γω μια καύλα και πέρασε. Μην έχω δώσει ένα σωρό λεφτά και μετά... Αν δώ ότι γουστάρω να συνεχίσω, τότε ναι θα πάω για κάτι ακριβότερο.

Δεν την παίρνω τώρα που είναι αρχή καλοκαιριού γιατί είπα να ξεσκιστώ στο διάβασμα. Ξέρω, μεγάλα λόγια ενός φοιτητή αλλά ελπίζω να το κάνω. Καταλαβαίνεις.

Ενισχυτή θα πάρω. Για την ακρίβεια τον Roland Cube15X για 2 λόγους, απ' τη μια δε μου χρειάζεται παραπάνω από 15watt (είμαι σε πολυκατοικία) κι απ' την άλλη, έχει μια μαγκιά Power Squeeze που κατεβάζει την ένταση κι είναι ό,τι πρέπει για βράδια, ώρες κοινής ησυχίας...

Όντως, η πρώτη σου κιθάρα μου φαίνεται κάπως... Η δεύτερη όμως, killer!!!

Nick είπε...

Καλά μαόνι λένε ότι είναι , τώρα τι "μαόνι" είναι και πόσα κομμάτια έχουν κολλήσει... ΌΧΙ ρε δεν έχει EMG! Ποιος στο 'πε αυτό;! Απλά μαγνητάκια κινέζικα έχει... Το κλασσικό active σετ της EMG, to 81-85 κάνει όσο η μισή κιθάρα :@

Για ενισχητάκο και εγώ το CUBE θα σου έλεγα, είναι πολύ καλό. Όμως θα σου πρότεινα να πας στο ROLAND CUBE 20X. Είναι λίγο πιο ακριβό, άλλα έχει emulation και εφέ και ένα σωρό καλούδια και θα βγάλεις πολύ πιο καλούς ήχους.

Μπορείς να πας και εντελώς τζαμπέ και να χρησιμοποιήσεις VSTs στο PC, που έχουν ΤΡΟΜΕΡΑ καλό ήχο και ούτε η ένταση θα σε πειράζει ούτε τίποτα.

Ακόμη εξετάσεις; Νόμιζα τελειώσατε.

Wise_One είπε...

Φίλε ναι λάθος, η Ibanez που έλεγα έχει στυλ-EMG. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Με τόσα που μου είπαν...

Σε 2 μαγαζιά μου είπαν κι αυτοί να πάρω τον 20άρη... Tempting, θα δείξει όμως. Λέω ρε συ λογικά επειδή είμαι σε πολυκατοικία, δε θα μπορώ να το αξιοποιήσω πλήρως. Θα φύγουν όλοι, μπορεί κι απ' την πολυκατοικία απέναντι :DDD

Το σκέφτηκα λίγο για να χρησιμοποιήσω pc, προτιμώ όμως την ιδέα του ενισχυτή γιατί θα μπορώ να το παίρνω και Ξάνθη (obviously). Θα ψάξω πάντως καλού κακού και για VST. Δε βλάπτει να έχουμε...

Εξετάσεις τελειώσαμε, για τη δεύτερη του Σεπτεμβρίου λέω.

Nick είπε...

Έλλαααα μωρέ μέχρι τον Σεπτέμβρη... :@

Επειδή αυτά τα ενισχητάκια είναι εξολοκλήρου ψηφιακά, δεν επηρεάζεται ο ήχος που βγάζουν (η παραμόρφωση ας πούμε) από την ένταση όπως στους λαμπάτους. Απλά θα μπορεί να παίξει και πιο δυνατά, αλλά εξίσου καλά και σιγά. Οπότε μην φοβάσαι την ένταση.

Τα εφέ και οι προσομοιώσεις που έχει νομίζω αξίζουν πολύ τα λεφτά τους, είναι λίγα παραπάνω νομίζω.

Για VST ρώτα εδώ. Έχω ένα ατελειώτο οπλοστάσιο :@

Wise_One είπε...

Αν πώ να συνδέσω την κιθάρα απευθείας στο pc, χρειάζομαι βύσμα για το line-in της κάρτας ήχου έτσι; Παρεμβάλλεται τίποτα άλλο ανάμεσα; Παίζει ρόλο που η κάρτα ήχου μου είναι ενσωματωμένη στη μητρική; Που ο υπολογιστής είναι μερικών χρόνων;

Βρήκα πάντως κάποια καλά βιντεάκια στα torrents για εκμάθηση κιθάρας και λέω να ξεκινήσω μ' αυτά. Γμτ, δε τα 'χω στο λαπτοπ για να σου πώ τί είναι...

Nick είπε...

Όλα τα κομμάτια πλην του τελευταίου [αγόρασα μια E-Mu 0202] ήταν σε μια sound blaster - πριν χρησιμοποιούσα την ενσωματωμένη.

Για να μάθεις, μπα δεν θα ακούσεις, ούτε θα σε νοιάζει η όποια διαφορά.

Αν και (θεωρητικά) δεν είναι ο ιδανικός τρόπος σύνδεσης (διαφορά στις προδιαγραφές των σημάτων - μιλώντας για το σήμα μιας κιθάρας με παθητικά μαγνητάκια - τα EMG βγάζουν balanced σήμα line in), ναι το μόνο που θα χρειαστείς είναι να την συνδέσεις στο Line In.

Μπα και εμένα το PC είναι Athlon64 2Ghz (ένας πυρήνας) πενταετίας, μια χαρά τα πάει. Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά (εκτός αν αρχίσεις να ανοίγεις πολλά μαζί :F )

Αν σκοπεύεις να τα κάνεις αυτά στο Linux προτείνω να πάρεις τον ενισχυτή :@ γιατί είναι αρκετά PAIN IN THE ASS. Στο PC είναι υπεραπλά. Όταν αποφασίσεις πες να σου πω τι θα χρειαστείς ;) [δωρεάν ή από το... ράφι :@]

Δεν ξέρω γαμώτο. Εγώ είχε ψιλοασχοληθεί κανά χρόνο με το μπάσο πριν την κιθάρα, οπότε άρχισα να μαθαίνω αμπαλαέα :@ Βασικά πέρα από τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται τα βιντεάκια/μαθήματα κτλ δεν νομίζω ότι με βοήθησαν. Θέλει να κάτσεις κάτω και να είσαι απαιτητικός/αναλυτικός με το παίξιμο σου και το τι θες να πετύχεις.

Πχ, σε τραβάνε τα ρυθμικά (όπως εμένα) δούλεψε τα triples και τα μπουκώματα ώστε να είναι καθαρά και σταθερά.

Βασικά παίζουν και πολλά άλλα εκτός από το να πετυχαίνεις τις νότες, κυρίως πως να σταματάς ΟΛΕ΅ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ χορδές από το να ηχούν :@, αλλά μην σε αγχώνω από τώρα! ΧΑΧΑΧΑΧΑ!

Αν θες σόλα και τέτοια, ζήτω που κάηκες! :@ Ακόμη να κατεφέρω να κάνω ένα sweep της προκοπής :@

Πάντως είναι μεγάλη πώρωση! Ειδικά αν το δεις ως διέξοδο για να σκαρφίζεσαι δικά σου riffakia!

Wise_One είπε...

Καλό αυτό, το pc μου φαίνεται υπεραρκετό. Άλλωστε σιγά τα πράγματα που θα κάνω, μέχρι να φτάσω σε σημείο να παίζω καλά και να ηχογραφώ θα περάσει αρκετός καιρός.

Κι εμένα τα ρυθμικά με τραβάνε περισσότερο. Η lead guitar με τα σόλο, not my thing. Αυτό που λες θέλω, να σκαρφίζομαι δικά μου riff-άκια! Γαμώ!!

Βασικά σε windows θα γίνει η δουλειά όπως το κόβω (όταν φυσικά γίνει). Είναι πιο εύκολο και υπάρχει πληθώρα προγραμμάτων.

Έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου, θα ξεκινήσω με κανα βιντεάκι να δώ πώς διάολο πιάνεις την κιθάρα κλπ και κατά το φθινόπωρο θα πάω σε κανα δάσκαλο. Δε νομίζω να πάω εντελώς αυτοδίδακτος (αν βέβαια δω ότι δε με χαλάει, δε θα πάω σε δάσκαλο).

Nick είπε...

Ναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ θα κάνεις την δουλειά σου και για να ηχογραφήσεις πάλι μονόδρομος θα είναι το pc ;)

Η γνώμη είναι πως δεν χρειάζεται δάσκαλος για να μάθεις να παίζεις. Δηλαδή τι; Ο δάσκαλος θα σου πιάσει το χέρι να το βάλει στην κιθάρα; :p

Μπορώ να σου δείξω και εγώ τίποτα, από τα ελάχιστα εννοείται που ξέρω.

Δάσκαλος χρειάζεται για τζαζ και τέτοια που είναι εντελώς ιδιόρρυθμο είδος.

Τα metal ρυθμικά, έτσι και πιάσεις μερικές βασικές τεχνικές δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα, είναι όμως ΑΚΡΩΣ ΠΩΡΩΤΙΚΑΑΑΑΑΑ! :)

ΠΑΡΤΗΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝΝ! \m/

Wise_One είπε...

Άντε ρε τρελέ που ξες ελάχιστα, γι' αυτό βγάζεις τέτοιες κιθαριές και μπάσο;;;

Για μάθημα το κόβω 50%-50%, είναι και τα χρήματα, είναι και οι ώρες... θα δείξει. Αν βέβαια ξεσκιστείς στην προσπάθεια δε χρειάζεται τίποτα.

Nick είπε...

Σιγά! Τα βασικά του metal αγροίκου ρυθμικού κιθαρίστα ξέρω. Chugga Chugga, gan gan, baaaaoooowww, trrr trrr trr :@

Από lead ελάχιστα σκαμπάζω :) Έβλεπα τον Loomis να ξεκωλιάζει την Schecter και τα γιώμωσα!

Fuuuuuuck τον δάσκαλο! Fuuccckkk him, σε λέω σε δείχνω τα βασικά και από κει και πέρα όταν φτάσεις να θες να παίξεις αυτά του Loomis μπορεί να βοηθήσει, αν και πάλι αμφιβάλω. Γιατί ακόμη και οι τεχνικές προσαρμόζονται στην φυσιολογία σου και στο πως εσένα βολεύει!

Τα μαθήματα είναι ωραία αν συνδυάζονται με μπόλικη θεωρεία και εφαρμογή της. Εκεί θα αξίζουν πιστεύω.

Ο Vai και Broderick λέγανε ότι παίζανε 10 ώρες την ημέρα :@

Wise_One είπε...

Niiiice!!!

Ψήσιμο, ψήσιμο, ψήσιμο...

admin είπε...

εχεεχεχε... ωραία κιθάρα!!

Wise_One είπε...

I know τρελοκούνελε. Γι' αυτό και θα την πάρω :)))

Nick είπε...

Άκου το κομμάτι ρε! :o