Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

More smoky thoughts...

Εξαρχής λέω ότι δεν έχω διαβάσει το νόμο (αν και τον ανέβασαν σε κάποια sites), επομένως μπορεί να λέω πράγματα που δεν ισχύουν.

Σχεδόν όλα τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη, έκαναν αίτηση για καπνίζοντες (από αυτά που έκαναν αίτηση). Το είπα και στο προηγούμενο post, υπάρχει και παντού στο Ιντερνετ. Δεν είσαι καπνιστής, πού θα κάτσεις; Η μια λύση είναι σ' ένα απ' τα 3 μαγαζιά που έκαναν αίτηση για μη καπνίζοντες (τρελό LOL μιλάμε). Η άλλη λύση είναι να πας φυσικά στα υπόλοιπα, δε σου το απαγορεύει κανείς.

Εκεί που κάθεσαι, αρχίζει κάποιος το τσιγάρο και σ' ενοχλεί. Φυσικά κι έχεις το δικαίωμα να του πεις να το σβήσει. Αυτός όμως δεν έχει την υποχρέωση να το σβήσει! Είσαι σε κατάστημα που επιτρέπεται το κάπνισμα! Άρα εσύ ο μη καπνιστής πρέπει να βρεις τη λύση. Ή θα συνεχίσεις να κάθεσαι μες στον καπνό ή θα φύγεις. Οι καπνιστές δεν κάνουν κάτι παράνομο, είναι σε μαγαζί που επιτρέπεται το κάπνισμα.

Ακραίο σενάριο: χειμώνας στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης. Όλοι οι καπνιστές μες στα μαγαζιά και τη ζέστη, πίνουν το ποτό τους κι οι μη καπνιστές ξεπαγιάζουν στο λιμάνι κοιτώντας με λιγούρα μες στα μαγαζιά! Ξανά LOL, θεωρώ όμως ότι μπορεί να φτάσουμε και σε τέτοιες καταστάσεις.

Τελικά τί βλέπουμε; Ο νόμος δεν απαγορεύει το κάπνισμα, απλά το περιορίζει. Η Ελλάδα δε σβήνει το τσιγάρο, απλά το περιορίζει σε συγκεκριμένους χώρους. Big deal!!!

Και σ' αυτό και στο προηγούμενο post, αναφέρομαι μόνο στα κέντρα διασκέδασης. Προφανώς, εκεί θα γίνει το μεγαλύτερο μπουρδέλο. Δε νομίζω να είναι κανένας τόσο χαζός ώστε να καπνίζει μέσα σε νοσοκομείο. Οι δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες, βρίσκουν τρόπους (σχόλιο της W@bbs στο προηγούμενο post).

2 σχόλια:

Erisadesu είπε...

το dizzy dolls και η neverland πάντως είανι για μη καπνιστες.

Wise_One είπε...

Και θα συνεχίσουν να έχουν κόσμο; Χλωμό...