Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

MacOSX Leopard

Παρακολουθούσα νωρίτερα το Guided Tour για το Leopard.

Αυτά τα πράγματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! Είναι απίστευτο το τί κάνουν τα καθίκια στην Apple! Δηλαδή τί άλλο μπορούν να κάνουν ρε γαμώτο;;; Απίστευτες λειτουργίες, γραφικά που τα σπάνε... Εκείνο το Quick Look ειδικά...

Όλ' αυτά είναι νομίζω απόδειξη του να χρησιμοποιείς ένα στάνταρ hardware (σαφώς υποδεέστερο από ένα pc με τα ίδια χρήματα) και να στραγγίζεις και το τελευταίο μόριο σιλικόνης που έχει επάνω του. Αυτό βασικά χρησιμοποιούν οι "πολέμιοι" των Mac, με τα ίδια χρήματα θα 'παιρνες pc 2 φορές καλύτερο απ' το Mac. Ναι, θα 'παιρνες όμως το ίδιο "στράγγισμα" πόρων μέχρι εκεί που δεν πάει; Μάλλον όχι.

Τώρα που λέω για Mac... Στο insomnia.gr, μαίνεται ένας "πόλεμος" (αν κι έχει χαλαρώσει τις τελευταίες μέρες) σχετικά με το αν αξίζει ή όχι η μετάβαση από pc σε Mac. Οι "πολέμιοι" που έλεγα, θεωρούν μαλάκες τους Mac-άδες που έδωσαν ένα κάρο λεφτά (ομολογουμένως) για ένα τέτοιο σύστημα, ενώ θα μπορούσαν να πάρουν κάτι πολύ καλύτερο.

Οι καημένοι οι Mac-άδες, προσπαθούν να τους δώσουν να καταλάβουν ότι δεν είναι τα χρήματα ο ανασταλτικός παράγοντας (αν όντως θες να πάρεις Mac). Μέχρι να πάρεις, ναι είναι. Αν κάνεις όμως την επένδυση, θα δεις τί παίζεται.

Η πλάκα είναι πάντως ότι οι Windows-άδες είναι αυτοί που ξεκινούν το flame, οι Mac-άδες θέλουν ήρεμα κι ωραία να εξηγήσουν γιατί να πάρεις Mac. Οι άλλοι όμως δεν τους αφήνουν χαχαχαχα. Έχει πολλή πλάκα.

Πάντως ανεπίσημα, ένας Mac μπαίνει στη "Θέλω" λίστα μου. Αν μπει κι επίσημα... πρέπει να μαζεύω χρήματα.

6 σχόλια:

akikidis είπε...

Κι εμένα έχει μπει στο μάτι ένας Mac. Ίσως κι ένα iMac! Σαν hardware είναι απλά πανέμορφα, αλλά και λίγο ακριβά για τα υποσυτήματα που περιέχουν, αν και αυτό θα αλλάξει σιγα σιγα.
Το λειτουργικό είναι απλά πανέμορφο, εύχρηστο και χωρίς τα ενοχλητικά κολλήματα των windows. Η εγκατάσταση προγραμμάτων είναι απλά ένα copy-paste, ούτε registry ούτε τίποτα ενοχλητικό.
Σίγουρα η τιμή είναι κάπως τσουχτερή, αλλά αν δεν το δοκιμάσεις, δεν καταλαβαίνεις!
Οσο για τα flame wars στα λειτουργικά, οι windows χρηστες (για μενα) είναι συνήθως οι πιο άσχετοι, μιας και για αυτούς ο υπολογιστής είναι ο media player, η παιχνιδομηχανή και η περιηγηση στο internet με antivirus και antispyware προγράμματα (χωρίς αυτά, την έκατσαν και το ξέρουν).

Nick είπε...

Δεν είναι λίγο ακριβά, είναι ΠΑΡΑΛΟΓΑ ακριβά.

Sorry, χρησιμοποιώ XP εδώ και 8 χρόνια και ζήτημα να έχουν κολλήσει 3 φορές. Δεν υπερβάλω.

Φίλος πήρε πανάκριβο iMac και ΧΑΛΑΣΕ η οθόνη του. Δηλαδή αχρηστεύτηκε. Φυσικά δεν τον κάλυπτε η "εγγύηση" της Apple.

Τώρα για τα antivirus...

Τέλος αν θες να ασχοληθείς με μουσική και δεν έχεις λεφτά, κοινώς θες δωρεάν VSTs, με Μαψ ΤΗΝ ΕΚΑΤΣΕΣ...

Wise_One είπε...

@Tasos: Κι εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι, μάλλον για iMac. Στο Πλαίσιο κανα 2 φορές που έκατσα λίγο και το δούλεψα, είναι απλά απίστευτο. Το κόβω να παώ καμιά φορά και να κάτσω κανα 2ωρο μέχρι ν' αποφασίσω.

@Nick: Φίλε μου, για μένα είσαι η εξαίρεση στα Windows. Στο desktop μου, πάντα είχα προβλήματα. Ήθελε φορμάτ κάθε τρεις και λίγο. Κάνω εγκατάσταση τα διάφορα προγράμματα και γίνεται "βαρύ" κι "αργό". Τα Vista που είχα στο λαπτοπ δε μ' ενόχλησαν πολύ. Κι εννοείται ότι αν θες συγκεκριμένα προγράμματα που δεν υπάρχουν γι' άλλες πλατφόρμες, μένεις στα Win. Αυτό το υποστηρίζω απόλυτα.

Απλά ρε παιδιά την έχω καταβρεί τώρα με το Ubuntu στο λαπτοπ (ως main OS) και ειλικρινά δε ξέρω αν μπορώ να πάω σε Win (για main OS). Μου καλ' άρεσε που δε θέλει defrag, anti-crap προγράμματα, όλο το software που θες εγκαθίσταται με μια εντολή...

Τέτοιες ευκολίες έχει και το Mac μόνο που έχει απείρως καλύτερο design, καλύτερο integration hardware/software και γενικά είναι γαμάτο.

Πάντως σηκώνει κουβέντα το όλο θέμα. Συγκεκριμένα μ' ένα φίλο πριν κανα μήνα, σκεφτήκαμε το εξής. Γιατί να πάρεις Mac ενώ με Linux κάνεις επίσης πολύ καλά τη δουλειά σου;

Μάλλον πρέπει να βρούμε κανέναν που θα μας δώσει το Mac του για μερικές μέρες να το δουλέψουμε και ν' αποφασίσουμε (χούμορ κάνουμε)...

akikidis είπε...

Παίρνεις Mac και για το hardware design που δε σου δίνει το Linux ;-)

dddd είπε...

Πάνε σχεδόν 2 χρονάκια από την ''αλλαγή'' και ακόμα δε το χω μετανιώσει :). Οι τιμές πάντως έχουν πέσει σε σχέση με παλιά. Εάν συγκρίνεις ένα mac με ένα παρόμοιο έτοιμο hp, Dell, IBM κλπ οι διαφορές στα χρήματα είναι μικρές.

Wise_One είπε...

Ε δεν έχω διαβάσει πουθενά κάποιον ο οποίος έχει πάρει Mac και το μετάνιωσε. Τώρα μετά την εξεταστική παίζει να την πέσω στο Πλαίσιο (έχουν και γαμώ τα aircondition) και να κάτσω να το δουλέψω λιγάκι...