Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Beautification...

Καθώς έψαχνα χθες για κάποιο template για το blog μου, μου γεννήθηκε η εξής απορία: αξίζει να "φτιάχνουμε" τα blog μας ή όχι, μιας κι ο περισσότερος κόσμος διαβάζει μέσω rss reader;

Η μια άποψη είναι ότι σιγά τον κόπο. Βρίσκεις ένα δωρεάν template, άντε να κάνεις καμιά διορθωσούλα στον κώδικα και το ανεβάζεις. Δε σε πειράζει πώς θα το βλέπει ο άλλος. Και μια στο τόσο να μπαίνει, θα αισθάνεται ωραία.

Απ' την άλλη, έχω δει κάποια τρελά customized blogs (είτε ελληνικά είτε ξένα) και πραγματικά αναρωτιέμαι αν ο κόπος που έκαναν τους βγήκε σε καλό.

Φαντάζομαι πως ο περισσότερος κόσμος που ασχολείται με το χώρο (blogs, news, browsing κλπ), χρησιμοποιεί έναν rss reader για γρηγορότερη και καλύτερη κατηγοριοποίηση & ενημέρωση. Τώρα να κάνεις κλικ σε κάθε νέα ανάρτηση για να πηγαίνεις και στην actual ιστοσελίδα, το θεωρώ λίγο αδύνατο.

Επομένως, ανοίγεις τον reader κι αρχίζεις να διαβάζεις. Αν κάτι δεν εμφανίζεται σωστά, τότε πας στο link αυτό καθ' αυτό. Έτσι τουλάχιστον κάνω εγώ ρε παιδί μου. Το αποτέλεσμα είναι να μη βλέπω τον οποιοδήποτε καλλωπισμό ενός site, βλέπω μια εντελώς stripped έκδοση αυτού.

Anyway, επειδή μου φαίνεται ενδιαφέρον το θέμα, σηκώνω ένα poll δεξιά και στο τέλος θα δούμε τί παίζει...

5 σχόλια:

Javatzis είπε...

Το template σου τα σπάει!!!. Προσωπικά δεν πολυ-χρησιμοποιώ rss reader. προτιμώ να βλέπω το template του άλλου. Έτσι καταλαβαίνεις και κάποια περισσότερα στοιχεία για το άτομο πίσω από το blog

Nick είπε...

Εννοείται πως αξίζει. Κάθε τι δίνει ένα πιο προσωπικό στοιχείο.

Δεν χρησιμοποιώ reader, αν και έχω rss feader.

Wise_One είπε...

Όντως, δίκιο έχετε. Δίνεις μια προσωπική πινελιά στο χώρο που κακά τα ψέματα, είναι δικός σου.

Unknown είπε...

κατα 95% χρησιμοποιω google reader. Ενα ομορφο template ομως παντα το εκτιμω. Ενα ομορφο που ομως πρεπει να ψαχνω κανενα τεταρτο να δω που ειναι τι και ειναι γεματο εικονες και scriptακια και δε λεει να φορτωσει με τιποτα, μονο κακο κανει.

Wise_One είπε...

Καλά ρε φίλε μερικά blog είναι... Θες 2 λεπτά να φορτώσει η σελίδα μ' όλα τα φλασάκια που έχει, αρχίζει να παίζει 3 τραγούδια ένας θεός ξέρει από πού και δε μπορείς να τα βρεις...