Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

It's "Χώσινγκ" Time!!!

Ακολουθεί αρκετό βρισίδι οπότε όσοι δε γουστάρετε να διαβάζετε καντήλια.....

Πάλι αρπαγμένος με τις μαλακίες που κάνουν στη σχολή είμαι. Καφρίλες εντελώς.

Ξεκινάμε. Στο μάθημα Ανάπτυξη και Διαχείριση Εφαρμογών, χρησιμοποιούμε το Visual Studio 2008 για να γράψουμε VB.NET (*puke*). Δεν τους έφτανε η free έκδοση του προγράμματος γιατί δεν είχε λέει κάποια πράγματα για το publish του project (αν και είχαν βρει λύση και προφανώς οι προηγούμενοι μια χαρά έδωσαν τις εργασίες).

Για να τρέξεις αυτό το γαμημένο πρόγραμμα, πρέπει να έχεις υπερυπολογιστή!!! Θέλει stripping το λειτουργικό για να εγκαταστήσεις μόνο το VS και τις παρελκόμενες παπαριές του (SQL Server και δε συμμαζεύεται)... Ένα απλό project-άκι ήθελα να κάνω στο λαπτοπ όπου τρέχω τα Windows7 build7000 σε VM και του έχω δώσει 1024ΜΒ μνήμης απ' τα 2 γίγα που έχει το σύστημά μου.

Με το VS ανοιχτό , έναν ΙΕ8 με 2-3 tabs ανοιχτά, ένα αρχείο κειμένου με sample κώδικα και το WLM ανοιχτό για λίγο (αυτό πρέπει να έκανε μεγάλη "ζημιά"), καθυστερούσε τόσο που στην εναλλαγή παραθύρων προλάβαινα να πάω να πιω νερό και να ξαναγυρίσω στο pc. Το έκανα και Best Performance έτσι;

Τέτοια προγράμματα δεν είναι για να μπαίνουν σε VM. Για να κάνεις καλό developing σε VM, θες τουλάχιστον 4 γίγα μνήμης στο host λειτουργικό για να δώσεις τα μισά στο client που προφανώς θα έχει Windows.

The end μ' αυτή την υπόθεση.

Στο εργαστήριο αυτού του μαθήματος, κάνουμε εκείνη την ηλίθια μίξη από Java και VB.NET. Ανάθεμα αν έχει καταλάβει κάποιος τί ακριβώς κάνουμε. Μας δίνουν έτοιμο κώδικα, αλλάζουμε κανα runtime argument και κάνουμε debug χωρίς να καταλαβαίνουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ κάνουμε. Ε τέλος πάντων, στο τελευταίο εργαστήριο κάναμε μια εντελώς απλή σύνδεση με βάση στο NetBeans.

Τί βάση όμως;;; mdb αρχείο της Access!!! Java με Access!!! For the love of God!!! Ντάξει, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ίσα ίσα 3-4 εγγραφές θέλαμε να πάρουμε από ένα αρχείο και να τις σουτάρουμε στη βάση, αλλά έλεος!

Τη Δευτέρα που μας έρχεται λοιπόν, γράφουμε ενδιάμεση εξέταση στο μάθημα. Πράγμα που σημαίνει, επανάληψη στο σπίτι αυτής της μαλακίας με τη βάση γιατί όλο και θ' αλλάξουμε λίγο κωδικάκι απ' αυτό που θα μας δώσουν. Πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται να έχω εγκατεστημένο το Office γι' αυτή τη δουλειά.

ΔΕ ΘΕΛΩ το Office γαμώ το μπελά μου, πρέπει να το εγκαταστήσω τώρα για να κάνω μια γαμημένη επανάληψη;;; Κοίτα μαλακίες που μας κάνουν!!! Έβαλα ωραία και καλά το OpenOffice και με βόλεψε άψογα. Δε μ' ενοχλεί η διαδικασία της εγκατάστασης, μ' ενοχλεί που πρέπει συνεχώς ν' ασχολούμαστε με συγκεκριμένα ηλίθια πράγματα και δεν έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε κάτι εναλλακτικό.

Τέλος πάντων, μ' ηλίθια πράγματα νευριάζω ενώ έχω να γράψω ένα σωρό κώδικα στη VB.NET με την ηλίθια σύνταξή της...

2 σχόλια:

javapapo είπε...

αγαπητέ σε ποια σχολή είσαι και ποιο μάθημα; ο καθηγητής είναι φανερά άσχετος...sorry!

Wise_One είπε...

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Πληροφορική. Μάθημα Ανάπτυξη και Διαχείριση Εφαρμογών.

Χίλιες φορές να κάναμε Java + MySQL σ' όλο το εργαστήριο παρά τις παπαριές που κάνουμε τώρα.

Τί να λέμε τώρα, θ' αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών και μας γάμησαν...