Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

Time Management




Στη διαχείριση του χρόνου είμαι εντελώς χάλια. Ναι εντάξει, γνωστά τα "δεν έχουμε χρόνο", "36 ώρες στη μέρα θα ήταν καλύτερα" - πρέπει να έχω κάνει και σχετικό post, αλλά με σωστή διαχείριση παρακάμπτεις ως ένα σημείο αυτό το εμπόδιο.

Για μια ακόμα φορά, μπαίνω στο τριπάκι να πώ τί θέλω να κάνω, περισσότερο ως ένα σημείο αναφοράς για μένα κι όχι τόσο για να το δημοσιεύσω. Με το τέλος του ακαδημαϊκού εξαμήνου, ο απολογισμός θα δείξει τί κατάφερα και τί όχι.

Λοιπόν, ξεκινάω με το GUI Building στη Java. Λέω επιτέλους ν' ασχοληθώ. Άντε να δούμε. Εδώ και 2-3 εξάμηνα - σίγουρα - το λέω αυτό το πράγμα. Να φτιάξω ένα πρόγραμμα της προκοπής βρε αδερφέ.

Web Design. Είναι ωραία φάση αλλά δυστυχώς στο προηγούμενο εξάμηνο δεν ασχολήθηκα πολύ έξω απ' τα πλαίσια του μαθήματος με αποτέλεσμα να κοπώ. Λογικό. Λέω κι εδώ, να σηκώσω επιτέλους ένα site. Όχι τίποτα, με λίγη HTML θα μπορώ κιόλας ν' αλλάξω λίγο το blog. Πρέπει ν' αρχίσω να δίνω τη δική μου νότα στο ιστολόγιο. Κακά τα ψέματα - μας το ανέφεραν ήδη στη σχολή - πρέπει ν' αρχίσουμε σιγά σιγά να φτιάχνουμε το portfolio μας. Επομένως το site θα φιλοξενεί τα προγράμματα που - ευελπιστώ - θα φτιάξω.

Image editing. Για να μη ψάχνω παντού στο Ιντερνετ για εικόνες που θέλω για το site μου - και το blog επίσης - με λίγες γνώσεις γύρω από την επεξεργασία εικόνας, μπορεί κανείς να κάνει θαύματα. Μιλάω κυρίως για απλά banners και buttons, αλλά γιατί όχι και κάτι πιο περίπλοκο. Έχω ήδη δύο εξαίρετα εργαλεία, το open source και cross-platform GIMP και το - επίσης, αν δεν κάνω λάθος open source - paint.Net. Το τελευταίο ειδικά είναι για Windows must, ελαφρύ όσο δεν πάει άλλο.

Σ' όλα αυτά, βάλε εννοείται και τα μαθήματα της σχολής. Πρέπει ν' ασχοληθώ με βάσεις δεδομένων και για να περάσω το μάθημα αλλά και διάολε γιατί μπορείς να κάνεις όλα τα λεφτά βάσεις και για δικό σου θέμα (π.χ. δισκοθήκη). Τα υπόλοιπα εργαστήρια θα έχουν φυσικά κι εκείνα την τιμητική τους.

Ας περάσουμε και στο ψυχαγωγικό τομέα - γιατί όχι; Απ' την αρχή των καλοκαιρινών διακοπών μέχρι και πριν μια βδομάδα, έχω πάρει καμιά δεκαριά άλμπουμ. Ζήτημα αν έχω ακούσει ένα-δύο και στο στέρεο μπήκαν 3-4 το πολύ. Δε μπορεί, κάπου θα βρώ(;) χρόνο ν' ακούσω και κανα cd. Τουλάχιστον έχω το mp3 player γεμάτο για τις διάφορες διαδρομές στην πόλη.

Συνεχώς "λέω ότι..." θα κάνω διάφορα αλλά στο τέλος δεν κάνω τίποτα. Ελπίζω να τ' αλλάξω αυτό. Για να δούμε. Δεν έχω και πολύ αυτοέλεγχο αλλά ίσως αυτή τη φορά να είναι διαφορετικά.

Και τώρα σας αφήνω γιατί πρέπει να πάω στο ΤΕΙ. Πρωινό εργαστήριο, ευτυχώς που ξεκινάμε στις 8.30.

Την καλημέρα μου.

3 σχόλια:

Desmond Kind είπε...

καλημέρα. Πολύ ωραία αυτά που γράφεις και πίστεψε με σε νιώθω. Επίσης μου έδωσες την εντύπωση πως φοιτείς στο τει πειρεα ? Κάνω λάθος ?

Wise_One είπε...

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης είμαι, νομίζω όμως ότι κάνουμε παρόμοια πράγματα. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι έχουμε αυτό το πρόβλημα, ειδικά αν μας αρέσει λίγο απ' όλα.

Desmond Kind είπε...

Οι δικές σου σκέψεις κατά κάποιο τρόπο αντικατοπτρίζουν και τις δικές μου. Μου αρέσουν πολλά και ασχολούμαι με πολλά. Νιώθω να πνίγομαι που δεν μπορώ να τα προλάβω όλα. Αν κάποια στιγμή βρεις κάποια λύση, για το πρόβλημα, θα χαρώ πολύ να τη διαβάσω. Εως τότε Time will tell όπως λένε οι Fifth Angel και οι Royal Hunt.