Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Είναι όλα θέμα Οπτικής...

Παραφράζοντας λίγο το μότο της διαφήμισης στην τηλεόραση, αναρωτιέμαι αν αυτές τις διαφημίσεις τις πιστεύει το κράτος όταν τις αναθέτει σε κάποιον.

Δεν είναι δυνατόν να λένε "θέλω το παιδί μου να πάει σε καλό σχολείο", "να έχει τ' απαραίτητα εφόδια", "τους σωστούς εκπαιδευτικούς" και δε ξέρω 'γω τί άλλο, όταν τα περισσότερα σχολεία κρίνονται ακατάλληλα, έχουν αμίαντο, καθηγητές άστα να πάνε και βιβλία που έχουν ασάφειες. Όλ' αυτά, έχουν δει τα πάνελ των δελτίων ειδήσεων σε διάφορες περιόδους.

Άλλη χαρακτηριστική διαφήμιση είναι εκείνη πριν από αρκετό καιρό που έλεγε ότι οι υπηρεσίες αμέσου δράσεως (ΕΚΑΒ, αστυνομία κλπ) είναι στην υπηρεσία του πολίτη και μάλιστα άμεσα! "Δεν είμαστε μόνοι", λέει.

Πότε ίσχυαν όλα αυτά και δε το ξέρω; Ομολογώ ότι δεν έχει χρειαστεί προς το παρόν να καλέσω ασθενοφόρο ή την αστυνομία για να το διαπιστώσω ο ίδιος, συνεχώς όμως ακούμε "το ασθενοφόρο ήρθε μετά δύο ώρες", "η αστυνομία δε φάνηκε πουθενά"...

Ποιούς μπούφους προσπαθούν να ξεγελάσουν μ' αυτές τις διαφημίσεις; Υπάρχουν ακόμα αυτοί; Δεν το έχουν πάρει χαμπάρι μέχρι τώρα; Αλλά θα μου πεις ότι ούτως ή άλλως μας θεωρούν ζώα, οπότε κι αυτές οι διαφημίσεις...

2 σχόλια:

Σοφία είπε...

Για σχολεία και ασθενοφόρα δεν ξέρω, πάντως μια φορά που χρειάστηκα την αστυνομία, ήρθε αμέσως. Το σωστό να λέγεται.

Wise_One είπε...

Φυσικά, δε θέλω να τα ισοπεδώσω όλα, απλά ακούγοντας συνεχώς για ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού κλπ...