Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Bullfight

Πέτυχα πριν λίγο στην τηλεόραση, ένα ρεπορτάζ περί ταυρομαχιών στο Μεξικό. Ένα σωρό άτομα λέει, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο επειδή τους τραυμάτισαν οι ταύροι.

Καλά να πάθουν λέω εγώ. Δε με νοιάζει αν ακούγομαι σκληρός, αναίσθητος δε ξέρω 'γω τί άλλο, αυτή είναι η γνώμη μου. Καλά να πάθουν. Βάζουν τους ταύρους να τρέχουν στο δρόμο, τρέχουν κι αυτοί οι μαλάκες από μπροστά. Αν κάποιος ταύρος πετύχει κανέναν, δε πρόκειται να τον λυπηθεί.

Κι άντε καλά λες, εκεί ουσιαστικά πρόκειται για ταυροδρομίες, οι μαλάκες οι Ισπανοί που τους χώνουν στην αρένα και τους σκοτώνουν με ξίφη; Να τα πάρει ο ταύρος στο κρανίο, να τους πάρει όλους παραμάζωμα και να τους ποδοπατήσει. Να μην αφήσει κανένα μαλάκα ζωντανό.

Ο άλλος βέβαια μπορεί να γυρίσει και να πει "αυτή είναι η κουλτούρα τους, η δική σου διαφορετική και δεν είναι σωστό να κρίνεις έτσι κάτι που εσύ θεωρείς λάθος". Κάτι μας είπες τώρα. Να μη θεωρείται τότε είδηση όταν κάποιος τραυματίζεται η σκοτώνεται από ταύρο. Κατά τη διάρκεια του "θεάματος" κάτι πήγε στραβά.

Αλλά όχι. Βλέπεις η ανθρώπινη ακεραιότητα στον "πολιτισμένο" κόσμο υπερασπίζεται με κάθε μέσο, του ζώου όμως όχι. Θέαμα...

3 σχόλια:

avessalom von richthofen είπε...

πολυ σωστο και οικολογικο ποστ αδελφε.οι skyclad κατακρινουν αυτο το 'παιχνιδι' στο jonah's ark στο τραγουδι bewilderbeast.my mind can't believe we maintain,this barbarous blood thirsty game.

Wise_One είπε...

Απλά δε μ' αρέσει που ξεχνάμε εντελώς τις ρίζες μας και την εξάρτησή μας απ' τα ζώα, σε σημείο να κάνουμε μαλακίες και να προσπαθούμε να βγούμε κι από πάνω!!!

Το τραγούδι θα το τσεκάρω πάντως, οι Skyclad πρέπει να είναι πολύ γαμάτοι.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς φίλε μου μερικά "έθιμα" αποδεικνύουν πόσο ζώα δίποδα είμαστε ακόμη...
Βάρβαρο έθιμο. Προσωπικά ευχαριστιέμαι όταν ο ταύρος πιάνει τον ταυρομάχο και του αλλάζει τα φώτα :-)