Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Προς δισκογραφικές: Δεν είμαστε τόσο μαλάκες!!!

Μάλλον θεωρούν ότι είμαστε εντελώς πρόβατα που θα τρέξουν ν' αγοράσουν κάθε κυκλοφορία που βγάζουν, από άλμπουμ τ' οποίο κυκλοφόρησε ελάχιστα πριν! Ναι είπαμε ότι είμαστε οπαδοί συγκροτημάτων και θέλουμε τις δισκογραφίες τους, αλλά σε κάποια φάση το πράγμα ξεφτιλίζεται.

Μία μέρα πριν ανέβω Ξάνθη, πήγα μέχρι το Alone στη Θεσσαλονίκη να πάρω το Ghost Opera των Kamelot. Ρωτάω αν το έχει (ποτέ δε ξες, μπορεί να τελείωσε) και μου λέει "το παλιό ή το καινούργιο;". Βασικά μου 'ρθε ταμπλάς. Λέω ποιά η διαφορά; Μου λέει το καινούργιο έχει bonus live υλικό ενώ το παλιό όχι. Σ' αυτή την περίπτωση (που δεν είχα δηλαδή το αρχικό άλμπουμ), πήρα αυτό με το bonus δισκάκι.

Μετά πέφτει το μάτι μου στο Dark Passion Play με διαφορετικό εξώφυλλο!! Ζήτησα να το δώ και βλέπω ότι είναι το αρχικό άλμπουμ με κάτι live bonus, βίντεοκλιπ κλπ. Δηλαδή ο άλλος (στην προκειμένη κι εγώ) που πήρε το άλμπουμ μόλις κυκλοφόρησε είναι μαλάκας;

Μαζέψτε ρε γαμώτο αυτά τα bonus και βγάλτε ειδική έκδοση, μη το βγάζετε πάλι μαζί με το άλμπουμ. Την ειδική έκδοση θα την πάρουμε, αλλά όχι πάλι το ίδιο άλμπουμ για 4-5 live τραγούδια!!!

Αλλά υπάρχει κι άλλη λύση (δε μ' αρέσει αλλά τί να κάνουμε;). Θα περιμένουμε ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία ενός άλμπουμ, για να πάρουμε την πιο "γεμάτη" έκδοση που θα βγάλουν. Δε νομίζω να λέει κανένας όχι σε τέτοια "γεμάτα" πακετάκια.

Και το Ghost Opera πόσο έχει που πρωτοκυκλοφόρησε; Τρεις, τέσσερις μήνες αν δεν κάνω λάθος; Και μου βγάζεις νέα έκδοση; Άντε γαμήσου!

Έτσι είναι όμως. Αν το συγκρότημα "τραβάει" κόσμο, προσπαθούν να τον γδύσουν εντελώς στοχεύοντας στην αγάπη του προς το συγκρότημα.

Τουλάχιστον όμως η αγάπη μας πηγαίνει στο συγκρότημα, κι όχι στη γαμημένη δισκογραφική...

\m/

6 σχόλια:

toolman είπε...

γι αυτό δε πρέπει να μαστε πρόβατα, γιατί γαμιούνται οι δισκογραφικές.
τώρα ειδικά με το internet τι σκας; πάρε τον δίσκο που γουστάρεις όποτε εσύ γουστάρεις και τα live bonus αρχιδάκια κατέβασε τα.
εκατό χρόνια το ίδιο τροπάριο, δεν αλλάζει...

και αυτό το φαινόμενο υπάρχει σχεδόν μόνο σε μεταλ κυκλοφορίες, δεν είναι τυχαίο..και ειδικά σε hard heavy power ιδιώματα, πάλι δεν είναι τυχαίο...

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκιο ο toolman, αλλά και οι Cradle of Filth το κάνουν και οι Opeth το κάνουν, για να μην μιλήσουμε για τις επανακυκλοφορίες όταν ένας δίσκος κλείνει 5ετία, 10ετία κτλ...

Εντάξει κάποιος νέος ακροατής ή κάποιος που δεν το έχει ή anyway συλλέκτης θα έχει κάποιο κέρδος...αλλά οι επανεκδόσεις μετά από 1 χρόνο παραπάει!

Σύμφωνα με τους Kamelot ήθελαν να κυκλοφορήσουν ένα live cd γι' αυτό το κυκλοφόρησαν μαζί με τον δίσκο ξανά...μαλακίες! Αν κυκλοφορούν εξ' αρχής ένα χορταστικό πακέτο καταπολεμούν πιο εύκολα την πειρατία (λέμε τώρα).

uncle είπε...

μη τα ξαναλέμε....

Wise_One είπε...

Έτσι. Κι είμαι περίεργος να δώ πόσα θα σκάσει ένας κολλητός μου που θα πάρει την επανακυκλοφορία του Live After Death των Maiden που έχει κι ένα άλλο dvd. Αλλά αυτό ίσως και ν' αξίζει...

Ανώνυμος είπε...

@wise Αξίζει το Maiden!

Να σας δώσω και μια άλλη εκδοχή του θέματος; Βγαίνει το album, είσαι καυλωμένος, το παίρνεις. Μετά βγαίνει special/limited/deluxe edition του album μαζί με dvd ή άλλο extra υλικό. Λες όχι ρε γαμώτο δεν περίμενα λιγάκι. Πας μια άλλη μέρα και τσουπ...να σου το ίδιο album σε 180αρι picture vinyl με special artwok! Το παίρνεις (εύκολα,αβάδιστα,αβίαστα). Ε μετά από 2 μήνες βλέπεις το cd που είχες αγοράσει όταν πρωτοκυκλοφόρησε να έχει μπει nice price 7 euro και λες...άντε γαμήσου. δε το ξανακάνω! Αλλά το ξανακάνεις, γιατί είσαι καυλωμένος. Κι αυτό εκμεταλλεύονται οι εταιρίες (κι όχι τα συγκροτήματα). Εκτός αν είναι οι Metallica :P

uncle είπε...

μια μικρή διόρθωση μόνο. τα special/limited/deluxe edition βγαίνουν ταυτόχρονα με τα "απλά", απλά ο βλάχος στο δισκάδικο δε ξέρει τι του γίνεται και φέρνει το απλό.