Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

ATI + Ubuntu 7.10 = FUCKING DEATH!!!

Εντάξει. Σα χαρούμενος χρήστης της Kubuntu 7.10, είπα να ενεργοποιήσω κι εγώ το compiz για να έχω κανα καλό εφεδάκι. Βέβαια είναι γνωστό ότι οι κάρτες της ATI έχουν πρόβλημα με το Ubuntu γιατί δεν υπάρχουν σωστοί drivers.

Τέλος πάντων, αρχίσαμε συζήτηση με τα παιδιά στο e-pcmag.gr, αλλά τελικά δεν έγινε τίποτα. Το μυαλό μου έγινε καζάνι, τα παιδιά βοηθούσαν συνεχώς, μου βρήκαν ένα σωρό οδηγούς αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Παίζει και το ρόλο του τ' ότι δεν είμαι έμπειρος χρήστης αλλά δεν περίμενα να είναι ΤΟΣΟ ζόρι να βάλω άλλους drivers.

Εν ολίγοις, πρέπει να έκανα τη διανομή μου μπουρδέλο από reconfigurations, drivers, κατεβάσματα, προγράμματα κλπ.

Τί σκέφτομαι να κάνω: παίρνω κάρτα NVIDIA από το e-shop, κάνω φορμάτ το Kubuntu και βάζω Ubuntu (ψιλοβαρέθηκα το KDE να πώ την αλήθεια) εκτός αν το Ubuntu δε βλέπει Ιντερνετ.

Έκανα αρκετούς πειραματισμούς αυτούς τους μήνες και νομίζω ότι ψιλοτραυμάτισα τη διανομή μου. Μ' ένα καθαρό σύστημα και το compiz προεγκατεστημένο (στο Kubuntu δεν είναι προεγκατεστημένο, μόνο στο Ubuntu) λογικά θα μπορέσω να κάνω τη δουλειά μου. Ήδη τα περισσότερα guides στο Ιντερνετ είναι για Ubuntu.

Εντάξει, δεν έχει τρομερές διαφορές απ' το Kubuntu αλλά κάποιες ρυθμίσεις είναι διαφορετικές και ψάχνεσαι.

3 σχόλια:

vpapanik είπε...

Βάλε Ubuntu και κράτα την ΑΤΙ σου, δουλεύει μια χαρά, εκτός και αν θέλεις να έχεις dual screen. Εκεί θα χρειαστείς nVidia.

vpapanik είπε...

Για του λόγου του αληθές...

Wise_One είπε...

Ναι το είχα δει το κείμενό σου. Τελικά έβαλα την καρτούλα (μπελάς το Ubuntu πάλι απ' την αρχή, δεν αναγνώριζε και τη σύνδεσή μου) κι όλα μια χαρά τώρα. Το compiz παίζει (απλά πρέπει να βρώ κάποια λίγο ελαφρύτερα εφέ) κι έβαλα ένα ωραίο theme στον emerald. Θ' ανεβάσω κανα sceenshot. Δεν είναι τίποτα τραγικά πανέμορφο, αλλά κάνει τη δουλειά του.