Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2008

Who needs more services?

Τελικά το Ιντερνετ γίνεται πολύ χρονοβόρο. Αναφέρομαι κυρίως στ' άτομα που έχουν αρκετή αλληλεπίδραση με διάφορες υπηρεσίες.

Άντε λες μπαίνεις σε κανα 2 φόρουμ. Ρωτάνε - απαντάς, ρωτάς - απαντάνε και πάει λέγοντας. Υπάρχουν μέρες που δε υπάρχει κάποιο θέμα που θα μπορέσεις ν' αναμιχθείς ή θ' αναμιχθείς λίγο, οπότε μπορεί και μες στο τέταρτο ή και λιγότερο να έχεις αποσυνδεθεί. Παίζει όμως να υπάρχουν θέματα που μπορείς να βοηθήσεις και τότε ρίχνεις τη μια απάντηση μετά την άλλη. Αρκετές φορές έχω φάει 2ωρα στα φόρουμ που μπαίνω.

Δε θα κάνεις και κανα browsing σε άλλες σελίδες που έχεις; Θα κάνεις. Θα κολλήσεις. Ειδικά αν βρεις πράγματα που σ' ενδιαφέρουν. Youtube. Άλλο καθίκι κι αυτό. Για ένα βιντεάκι μπαίνεις και καταλήγεις με 10 ανοιχτά tabς. Ίσως να θες να τσεκάρεις κανα digg.it, κανα del.icio.us, κανα παρόμοιο ακόμα site. Φεύγει ώρα.

Να μη τσεκάρεις και το myspace, facebook, hi5 που έχεις; Να τσεκάρεις. Θα κάνεις και κανα post στο ιστολόγιό σου. Θα δεις και τα ιστολόγια των άλλων. Γαμώ. Πόσες ώρες έφυγαν;

Απ' τη μια το Ιντερνετ μας έφερε κοντά κι έχουμε άφθονες πληροφορίες και δυνατότητες, απ' την άλλη όμως μέσα σε τέτοια πληθώρα υπηρεσιών, χάνεις τ' αυγά και τα πασχάλια!

Γι' αυτό μάλλον θ' αρχίσω να κόβω σιγά σιγά μερικές συνήθειες. Δε λέω, καλό είναι να δοκιμάζεις νέες υπηρεσίες κλπ αλλά όταν έχεις 15 εκατομμύρια accounts, δε βολεύει. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι πρέπει να έχουμε "λίγα και καλά".

Δε χρειάζεται απαραίτητα να έχεις ας πούμε πολλά προφίλ στα social networking site. Κάνε ένα και κάντο καλό. Δε λέω, κι εγώ έχω και στο myspace και στο facebook. Έλα όμως που εδώ και κανα 2μηνο τα έχω παρατήσει και τα δύο.

Είχα στα σκαριά να φτιάξω ιστοσελίδα στο googlepages - ίσως να θυμάστε. Δεν ευδοκίμησε τελικά, δεν είχα χρόνο και όρεξη.

Τις τελευταίες μέρες σκέφτομαι να δοκιμάσω και το podcasting. Θα μου πεις, "τί στο διάολο θα λες;" Ξέρω γώ, δοκιμαστικά ίσως το κάνω να δώ αν μ' αρέσει. Γιατί να μη το δοκιμάσω να δώ τί λέει; Δε νομίζω βέβαια να το προτιμήσω έναντι του blogging, το θεωρώ λίγο απίθανο. Πάντως ακούγεται ενδιαφέρον.

Χθες που εγκατέστησα το Windows Live Suite από το dvd του pcmagazine, σκέφτηκα ότι ο Windows Live Writer θα δουλεύει μόνο σε blog της MS. Ίσως να τσεκάρω και τα δικά της τα blogs. Δεν αλλάζω πάντως το blogspot. Σ' εκείνο ίσως απλά να γκρινιάζω περισσότερο.

Με λίγα λόγια αυτό τον καιρό δε ξέρω τί θέλω. Πραγματικά όμως. Έχω κουραστεί απ' το πρόγραμμα της σχολής - και δε το λέω για δικαιολογία. Έχω σταματήσει να κάνω κάποια πράγματα που γούσταρα γιατί απλά δεν έχω χρόνο. Οι μέρες περνάνε πριν προλάβεις καλά καλά να σκεφτείς τί έχεις να κάνεις. Κι εγώ κάθομαι και μιλάω για υπηρεσίες που έχω αφήσει ανεκμετάλλευτες, για δεκάδες λογαριασμούς κι έλλειψη χρόνου.

4 σχόλια:

Erisadesu είπε...

Μαλακία που μπήκες στο facebook είναι μια ηλιθιότητα και μισή στο λέω. δεν ήξερα ότι σε λενε Β....... Σο.........

Wise_One είπε...

Όχι ρε καλό είναι. Γίνεται λίγο πανικός με τα apps αλλά τέλος πάντων. Κι εγώ δεν ήξερα ότι σε λένε Ε... Α...

Unknown είπε...

Ρε σεις, matrix μόνοι μας φτιάχνουμε με τόσες εικονικές λειτουργίες.

Wise_One είπε...

Και να 'ταν μόνο αυτές...