Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2008

Dead Easy

Ένας ακόμα λόγος που γουστάρω το Linux τόσο πολύ. Αναγνωρίζει τα πάντα.

Χρειάστηκε να βγάλω κάποιες φωτοτυπίες απ' το βιβλιάριο της σχολής οπότε έπρεπε να συνδέσω το scanner. Βάζεις το usb κι αυτό ήταν. Δε ζητάει τίποτα. Τ' αναγνωρίζει μόνο του. Εσύ δεν έχεις να κάνεις τίποτα. Να προσθέσω και τ' ότι το Kubuntu έρχεται με προεγκατεστημένο πρόγραμμα σκαναρίσματος...

Το ίδιο είχε γίνει και με τον εκτυπωτή μου. Απλά τον ενεργοποίησα, ζήτησε να κατεβάσει ένα πακέτο και voila! Μπορείς να εκτυπώσεις σε δευτερόλεπτα. Όχι όπως στα Windows που πρέπει ΠΡΩΤΑ να βάλεις το λογισμικό, να συνδέσεις μετά τη συσκευή, να κάνεις χίλιες-δυο ρυθμίσεις, την ΑΝΑΓΚΑΙΑ επανεκκίνηση και μετά απ' όλα αυτά να κάνεις τη δουλειά σου.

Go Tux!!!

4 σχόλια:

Nick είπε...

Sorry man, αλλά δε νομίζω ότι τα ΧΡ ζητάνε επανεκκίνηση στις συσκευές USB. Μάλιστα τις αναγνωρίζουν κατευθείαν και το να βάλεις τους "βελτιστοποιημένους" driver που σου δίνει ο κατασκευαστής είναι προαιρετικό.

Τουλάχιστον σε ότι USB έχω συνδέσει εγώ.

Paris είπε...

Στα λόγια μου έρχεσαι. :)

Παρόμοια φάση μου είχε τύχει κι εμένα με webcam.

Go Tux!

Sheena είπε...

Καλά τα linux αλλά πρέπει να είσαι όλη την ώρα online ρε γαμώτο...:(

Wise_One είπε...

Δεν έχεις κι απόλυτο άδικο....

Βασικά κοίτα, μέχρι να στήσεις το σύστημα στα μέτρα σου φυσικά και θα ψάχνεις συνέχεια. Μετά είναι καλύτερα. Όταν χρειάζεται να κάνεις καινούργια πράγματα πρέπει να παιδεύεσαι πάλι.