Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2007

Java Java Java

Μιας και βρήκα μερικά πολύ ενδιαφέροντα αρχεία αυτές τις μέρες σχετικά με προγραμματισμό στη Java, είπα να τα μοιραστώ μήπως και κάποιος ενδιαφέρεται. Έχουμε και λέμε.

Code Conventions (pdf): Το αρχείο αυτό μου το έστειλε ο Πάρις Αποστολόπουλος (blog) σε κάποια email που είχαμε ανταλλάξει. Πολύ ενδιαφέρον κείμενο μιας κι αναφέρονται όλες οι συμβάσεις που χρησιμοποιούνται στον κώδικα της Java.

Code of Ethics (pdf): Αυτό το αρχείο το είχε ανεβάσει ο καθηγητής μου στη σχολή στη σελίδα του και είπα να το κατεβάσω. Αν και δε το 'χω διαβάσει ακόμα (σκοπεύω να το κάνω αυτές τις μέρες), είναι καλή ενημέρωση για τα... μελλούμενα.

Thinking In Java, 3rd Edition (free e-book/zip): Κι αυτό απ' τη σελίδα του καθηγητή μου, μνημονεύεται από πολλούς ως έναν απ' τους καλύτερους οδηγούς για εκμάθηση της Java.

Λογισμικό Προσομείωσης και Δομών Δεδομένων (jar): Ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα γραμμένο σε Java (φυσικά) που δείχνει με γραφικό τρόπο διάφορους αλγορίθμους. Μέχρι στιγμής ο καθηγητής μας μας έδειξε τις Μεθόδους Ταξινόμησης αλλά το πρόγραμμα έχει πολλέεεεεες άλλες δυνατότητες.

Advanced Programming for the Java2 Platform (free e-book/zip): Δεν το έχω τσεκάρει καθόλου αλλά σίγουρα θ' αξίζει. Νομίζω πως τέτοιοι οδηγοί δεν πρέπει να πηγαίνουν χαμένοι.

Όλα τα παραπάνω αρχεία, τα έχω ανεβάσει στο λογαριασμό μου στο Box.net για εύκολο μοίρασμα. Μπορείτε να τα τσεκάρετε από το link δεξιά (Misc Files).

Δίνω και το link του καθηγητή μου για να τηρήσω τα credits. Link.

3 σχόλια:

Erisadesu είπε...

οξρε[ΚΦΑαλ'κδ'βκο' ;ε΄ρω;μξ αο΄γ ωκξάσω,ψχ.1

το ποστ σου ήταν τόσο ενδιαφέρον που απο την πρώτη σειρά έπεσα για ύπνο στο πληκτρολόγιο :P
ίσως ο javatzis το βρει πιο ενδιαφέρον απο εμένα.

Wise_One είπε...

Να δώ τί θα κάνεις όταν θ' αναλύσω τις τάξεις του προγράμματος που σκέφτομαι να κάνω. Θα πέσεις άραγε σε χειμερία νάρκη; :Ρ

Erisadesu είπε...

να το κάνεις γυμνός για να με κρατήσεις ξύπνια