Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

Sorry Iron Maiden!

Τελικά μεγάλο λάθος μου που παράτησα τους Iron Maiden. Και μιλάω κυρίως για τα καινούργια άλμπουμ. Από Brave New World και μετά. Εντάξει το Dance of Death πάντα μου άρεσε, αλλά το BNW και το AMOLAD τα είχα πολύ χαμηλά.

Είχα βάλει κατά λάθος το Brave New World στο mp3 player, και σήμερα στη σχολή έτυχε να μπει το άλμπουμ και λέω ας τ' ακούσω. Είχα πολύ καιρό άλλωστε.

Τέτοιες φάσεις είναι που σου αλλάζουν γνώμη για κάποια άλμπουμ. Τελικά είναι δισκάρα. Εχει πολύ ωραία τραγούδια. Τα riffs υπάρχουν. Το παίξιμο είναι το ίδιο. Η μπασαδούρα του Steve, οι "μάχες" των Smith-Murray, η all-time-classic φωνάρα του Bruce Bruce και η... βλακεία του Janick.

Σίγουρα δεν έχουν τα αθάνατα κομμάτια των προηγούμενων δεκαετιών, αλλά ο ρυθμός κι η μελωδία είναι παρόντες. Αν μη τι άλλο, ο κύριος συνθέτης είν' ο ίδιος.

Ακούω το Dance of Death τώρα κι απλά επιβεβαιώνω ότι είναι ένας πολύ καλός δίσκος.

6 σχόλια:

Wise_One είπε...

Δε θέλω να ξανασβήσω σχόλια. Αν θέλει κάποιος να πει κάτι για την συγκεκρικέμη ανάρτηση έχει καλώς.

Βρισιές κι άλλες βλακείες στο πρόσωπό μου όμως δε δέχομαι.

Επίσης δε δέχομαι κριτική για τα ποστ που κάνω. Δικό μου θέμα είναι και σ' όποιον αρέσει.

Η μουσική που ακούω είναι κι αυτό δικό μου θέμα. Κανείς δε θα μου πεί αν έκανα καλά ή όχι σε περίπτωση που αναθεωρώ για κάποιο άλμπουμ.

Δε γουστάρω να κάνω private το ιστολόγιο. Προσέχετε τα σχόλιά σας.

Dokimos είπε...

File egw pote den pigaina tous Maiden k poli, se sygkrisi malista me alla sygkrotimata spania tous akouw. To 'Brave New World' to thewrw kalo alla ws ekei. To 'Dance of Death' den to exw akousei opote den mporw na ekferw apoyi.Genika milwntas pantws, nomizw oti den exoun k tpt allo na dwsoun, oso k na tous sevomai.

Wise_One είπε...

Καλά κοίταξε, μη φανταστείς ότι θα κόψω και φλέβες, ακόμα και τώρα. Βγάζουν απλά καλά άλμπουμ. Από μουσικής πλευράς όμως το 'χουν ακόμα.

Κι εγώ είμαι της γνώμης να το ψιλοσφυρίζουν σιγά σιγά. Εχουν να παίρνουν χρήμα από δικαιώματα....

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν πολλοί λαλάκες φίλε μου.Κομπλεξικοί που δεν σέβονται την φιλοξενία , λες και τους ανήκει το συγκρότημα , η μουσική ή το blog. Επειδή είναι δημόσιο μέσο το internet αλλά ταυτόχρονα ιδιωτικό (λόγω του ότι ο καθένας γράφει στον χώρο του)μερικοί κρύβονται...

Στα του post...Οι Maiden υπέρτατοι ΑΛΛΑ να σου πω την αλήθεια με κούρασαν. Πρέπει να τα παρατήσουν πριν γίνουν κακέκτυπο του εαυτού τους. Οι 3 τελευταίοι δίσκοι έχουν μερικά κομμάτια που αξίζουν , αλλά σε βάθος χρόνο δεν νομίζω πως αντέχουν. Τον καθένα απ' τους 3 τον άκουγα για 2-3 μήνες μετά δύσκολα έβρισκαν τον δρόμο για το στερεοφωνικό...

uncle είπε...

εγώ πάντος θα σου τα κρατήσω μαζεμένα και θα σου τα χώσω από κοντά.
χοοχοχοο

Wise_One είπε...

Χαχαχαχα... uncle είσαι κι ο πρώτος.

Κι εγώ έχω κουραστεί με την πάρτη τους. Το AMOLAD το σιχαίνομαι. Μόνο το Benjamin Breegs αξίζει από εκεί. Το Dance of Death και το Brave New World όμως είναι ωραία δισκάκια. Οπως είπε κι ο rock2thebone, αποκλείεται να μείνουν γνωστά σε μακροχρόνια οπτική. Μερικά τραγούδια έχουν που ακούγονται.

Στα 2 πρώτα άλμπουμ είχαν γράψει καλά ριφάκια. Στο AMOLAD πάλι... Ελπίζω ο Steve ν' ακολουθήσει αυτό που είχε πει, ότι θα κάνει άλλο ένα άλμπουμ και θα το διαλύσει.