Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Penguin Power!!!

Καλά έχω πωρωθεί τόσο πολύ με το Linux, που εδώ και μία βδομάδα σχεδόν δεν έχω μπει καθόλου σε Windows. Το λαπτοπ δε, έχει ν' ανοίξει καμιά 4 μέρες. Στο desktop εντάξει, μπήκα σε Windows για να στείλω τα mp3 στο player (για κάποιο λόγο όταν τα στέλνω από Linux εμφανίζονται σε random order στους φακέλους άσχετα αν έχουν αύξουσα ταξινόμηση).

Μουσική, σερφάρισμα, γράψιμο cd/dvd, κατέβασμα torrents, παρακολούθηση ταινιών - όλα στο Kubuntu.

Σκεφτόμουν να δοκιμάσω να βάλω Linux και στο λαπτοπ αλλά καλύτερα να μη το πειράξω. Η HP με τα partitions της είναι λίγο περίεργη....

All Hail Linux!!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ τόσο καλο΄είναι το linux;
Με κάνεις να το σκέφτομαι αν και συνήθισα τα "παραθύρια"...

leonpant είπε...

Linux πραγματικά rulez !! Wise_One , εσύ που είσαι και φοιτητής , πώς βλέπεις το υπόλοιπο κλίμα στις σχολές πληροφορικής ; Ξέρει ο κόσμος για τις εναλλακτικές επιλογές (Linux, *BSD κτλ );

rockordie είπε...

Πρόσεχε γιατί με αυτά που λες θα σε βάλω στο ίδιο τσουβάλι με τους άλλους αντίχριστους (Mac users).

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι ξέρουνε για τα linux...Αλλά υπάρχουν και πολλά άτομα που έχουν άγνοια για τα εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα(Linux,Macintosh)...Ένας σημαντικός λόγος που τα Windows παραμένουν πρώτα όσον αφορά στη χρήση από τους απλούς χρήστες.

Wise_One είπε...

@r2tb: Κοίτα, για τις συνηθισμένες δουλειές σου δεν είναι και τόσο διαφορετικό να δουλεύεις σε linux. Ισως χρειαστεί να παραμετροποιήσεις κάποια πράγματα αλλά μετά δε θα έχεις κανένα πρόβλημα.

@leonpant: Ψιλά πράγματα πιστεύω. Λίγοι ασχολούνται με το linux. Κυρίως οι πιο συνειδητοποιημένοι. Αυτοί δηλαδή που ασχολούνται ενεργά με την πληροφορική και δεν ήρθαν απλά για να βγάλουν τη σχολή. Αλλά και πάλι δε μπορώ να ξέρω 100%.

@rod: Αυτά τα λες επειδή γουστάρουμε τρελά Amarok κι έχουμε παρατήσει το winamp :PPPP

@stroumf_aki: Βάλε και τ' ότι σου πασάρονται τα windows σαν το κυρίαρχο λειτουργικό. Ετσι λογικό είναι ο κόσμος να μην έχει ακούσει καν για εναλλακτικά συστήματα.

terrangirl είπε...

Μην το φοβάσαι ψάξ' το λιγάκι και προχώρα.
Εδώ θα βρείς πολύ κόσμο με linux σε HP laptops.
Penguin Power rulez

Wise_One είπε...

Πολύ ενδιαφέρον. Απ' όσο κατάλαβα με μια γρήγορη ματιά, σου λέει ποιά διανομή προτείνεται για το εν λόγω μοντέλο. Καλό!

Πάντως ένας λόγος που δε πολυθέλω να βάλω Λίνουξ στο λαπτοπ είναι για να δουλεύω λίγο και τον desktop. Αλλιώς το πιο πιθανό είναι να δουλεύω συνεχώς στο φορητό κι ο desktop να μείνει :Ρ