Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Main Feature

Λοιπόοοον, όπως έλεγα και στο "δελτίο καιρού" θα υπάρχουν κάποια features αυτή τη βδομάδα. Αφορμή στάθηκε τ' ότι βλέπω παντού αφιερώματα. Σε περιοδικά, σε blogs αφήστε που το συγκεκριμένο ήθελα να το κάνω εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά...

Ας εξηγηθώ. Θα προσπαθώ κάθε μέρα να γράφω τα σημαντικότερα για μένα άλμπουμ κάθε ιδιώματος του metal. Ενα Top5 συγκεκριμένα. Θ' ακολουθούν κάποια επίσης σημαντικά άλμπουμ που απλά δε μπήκαν στη πεντάδα.

Θα χρησιμοποιήσω κυρίως τον διαχωρισμό που κάνει το www.metalcrypt.com για τα είδη του metal, αλλά τα συγκροτήματα θα μπουν κατά τη δική μου κρίση στο εκάστοτε ιδίωμα. Δηλαδή εγώ όπως πιστεύω το είδος του κάθε συγκροτήματος. Τα είδη πάντως θα είναι: Heavy, Power, Black, Death, Thrash, Epic/Viking/Folk, Doom, Gothic, Progressive και Weird Metal στ' οποίο θα βάζω τα συγκροτήματα που ομολογουμένως δε ξέρουμε τί ακριβώς παίζουν. Αυτό δική μου εφεύρεση.

Τα περισσότερα ονόματα τα έχω ήδη βρει. Χθες το βράδυ δε μπόρεσα να κοιμηθώ επειδή σκεφτόμουν ονόματα :) Επρεπε να σηκωθώ και να τα γράψω για να ηρεμήσω. Πάντως αρκετά ακόμα θα προστεθούν. Στις κατηγορίες που δεν έχω και πολλή εμπειρία θα γίνει ψιλοχαμός, αφ' ενός επειδή δε ξέρω πολλά συγκροτήματα αφ' ετέρου επειδή δεν έχω ακούσει πολλή απ' τη μουσική τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δείτε συγκροτήματα που δεν περιμένατε και κάποια που ίσως θεωρείτε κορυφαία ή εντελώς επιδραστικά δεν θα τα έχω. Κρατήστε αυτό στο μυαλό σας, είμαι κυρίως heavy/power ακροατής και μ' αρέσει πολύ το ρυθμικό παίξιμο στο metal. Ξέροντας αυτό, θα καταλάβετε φαντάζομαι γιατί δεν έχω βάλει κάποια συγκροτήματα.

Παρ' όλ' αυτά, πιστεύω πως θα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Το όλο project γίνεται πρωτίστως για δικό μου θέμα αφού πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσω τί ακούω και να βάλω τα συγκροτήματα που γουστάρω σε μια σειρά. Ετσι και να μου ζητήσει κάποιος να του προτείνω συγκροτήματα ή άλμπουμ, να μη δυσκολεύομαι όπως πρωτύτερα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Χθες το βράδυ δε μπόρεσα να κοιμηθώ επειδή σκεφτόμουν ονόματα..."
Είσαι άρρωστος δικέ μου! \m/ Hail!

Τ'αφιερώματα έχουν πολύ πλάκα συν ότι προκαλούν συζήτηση για μας...τους αργόσχολους ;) χε χε

Wise_One είπε...

Ειλικρινά! Ξάπλωσα και σκεφτόμουν τί ονόματα θα βάλω για κάθε ιδίωμα. Μπορείς να κοιμηθείς;

Ελπίζω να σας αρέσουν. Σήμερα το βράδυ θα κάνω μάλλον το πρώτο. Ασε που είναι κι ένα είδος έρευνας γιατί σκέφτεσαι για διάφορα άλμπουμ και συγκροτήματα, απορρίπτεις κάτι και σκέφτεσαι το λόγο... Είναι καλή φάση.