Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2007

Πόσο πίσω είμαστε...

Σήμερα στη σχολή ήρθε να μας κάνει διάλεξη ένας Βέλγος καθηγητής για τα Β+ δέντρα στις Βάσεις Δεδομένων. Το πρωί ήμουν 50-50 αν θα πάω, αλλά τελικά καλά έκανα και πήγα γιατί ο τύπος είναι απλά κορυφή.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας βέβαια, μας μιλούσε για τη σχολή του, τα projects στα οποία αυτή έχει πάρει μέρος, τους συνεργάτες τους.... Παρ' όλο που στην αρχή βαρέθηκα, αποδείχθηκε αρκετά ενδιαφέρον. Οι τύποι εκεί πάνω έχουν άπειρους συνεργάτες σ' άπειρα projects. Ευτυχώς και το ΤΕΙ μας είχε πάρει μέρος σε κάποια projects. Οπως επίσης και το Αριστοτέλειο κι ένα πανεπιστήμιο της Κρήτης.

Φυσικά η διάλεξη έγινε στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης στο κτίριο των Οχημάτων. Μιλάμε για αιθουσάρα. Καινούργια έδρανα, μικρόφωνα, adjustable φωτισμός, προβολέας στην οροφή, μεγάλη οθόνη LCD της Samsung για να παρακολουθούμε άλλες τηλεδιασκέψεις... Κορυφαία αίθουσα.

Τέλος πάντων, επιτέλους άρχισε ο καθηγητής να μας μιλάει για τα Β+ δέντρα. Ηταν αρκετά μεταδοτικός και παρ' όλο που είναι πιο μετά στην ύλη μας και φυσικά μιλούσε στ' αγγλικά, καταλάβαινες αρκετά πράγματα. Φαντάζομαι τί μάθημα θα 'κανε η Βελγίδα, για την οποία ο καθηγητής μας μάς έλεγε τα καλύτερα.

Αυτό που με πείραξε κάπως ήταν στη φάση που ο Βέλγος αναφέρθηκε στα διάφορα προγράμματα μετακίνησης φοιτητών, όπως το Erasmus. Είπε λοιπόν ότι ενώ πολλοί Βέλγοι φοιτητές ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, κανένας δεν πήγε στο Βέλγιο. Θα μου πεις είναι και το θέμα της γλώσσας. Εκεί που είναι το πανεπιστήμιό τους, μιλάνε γαλλικά και όλα τα μαθήματα γίνονται στα γαλλικά. Αλλά μπορείς άνετα να μιλήσεις μαζί του ή με τους συνεργάτες του στ' αγγλικά.

Το γαμώτο ήταν ότι με το ζόρι ήμασταν 10-12 άτομα στην αίθουσα. Καλά ρε, έρχεται ξένος καθηγητής να κάνει διάλεξη και δεν πας; Ασχετα αν το θέμα είναι πιο μετά στη ύλη. Θα το κάνουμε και στα ελληνικά. Αξίζει να πας μόνο για να δεις πώς κάνουν το μάθημα έξω. Τί κι επειδή θα μιλάει στ' αγγλικά; Ελεος. Οι περισσότεροι έχουμε τουλάχιστον Lower. Κάτι θα πιάνουμε. Ν' ακούγατε πώς έκαναν οι συνάδελφοί μου όταν ο καθηγητής μας μάς είπε ότι το σημερινό μάθημα θα γινόταν στ' αγγλικά. Και "πώς θα καταλαβαίνουμε", "θα μιλάει γρήγορα", "καλύτερα να το κάνουμε στα ελληνικά" κι άλλες τέτοιες μπαρούφες.

Εντάξει δε το παίζω ο σούπερ συνειδητοποιημένος φοιτητής που πηγαίνει σ' όλα, αλλά αν μη τι άλλο είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση άσχετα αν δε θες ν' ασχοληθείς με βάσεις δεδομένων στο μέλλον.

Αλλά τί περιμένεις όταν ο κόσμος θεωρεί καφρίλα και ποζεριά, να πεις να πας με το λαπτοπ στη σχολή για να σημειώνεις...

4 σχόλια:

toolman είπε...

καφρίλα σίγουρα δεν είναι! αλλά ποζεριά και βέβαια είναι! ακόμα και στο harvard δε νομίζω κανείς να κρατάει σημειώσεις με λαπτοπ! ήμαρτον!
περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλά εγώ αν σε βλεπα στη σχολή μου με λάπτοπ θα σε κραζα ανελέητα! no offence!

Wise_One είπε...

Μα δε το κάνεις ρε συ για να την πεις στον άλλο, για δική σου ευκολία το κάνεις.

Σ' ένα μάθημα πρόσεξα έναν τύπο που κρατούσε σημειώσεις στον Προγραμματισμό Ι. Τί λογικότερο; Δε μπορώ να καταλάβω γιατί θεωρείται τόσο μεγάλη καγκουριά.

uncle είπε...

Να παν να γαμ.. οι γαλλόφωνοι. Ανεξαρτησία στη Φλάνδρα!!!

Wise_One είπε...

Χαχαχαα