Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

After university what?

Τελικά χθες το βράδυ με κέρδισε η τηλεόραση και δεν έκανα το ποστ που ήθελα. Ισως να 'ναι και καλύτερα γιατί σήμερα θα 'χω περισσότερο χρόνο να βρω κι άλλα συγκροτήματα και γενικότερα να γίνει πιο ολοκληρωμένη δουλειά (μεταξύ μας, ευτυχώς που δεν υπάρχουν deadlines για τα ποστ μου, θα είχα απολυθεί από καιρό).

Τέλος πάντων, γι' άλλο λόγο ποστάρω. Μιλούσαμε τις προάλλες με κάτι συνάδελφους για το τί θα κάνουμε μετά τη σχολή. Τι ειδίκευση θα πάρει ο καθένας, που θ' απορροφηθούμε... γενικά τί θ' ακολουθήσουμε. Εντάξει ΟΚ, απ' το ΤΕΙ μας βγαίνουμε σαν Μηχανικοί Πληροφορικής. Εχουμε κυρίως γνώσεις πάνω στον προγραμματισμό. Βέβαια οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει το πτυχίο του για κάτι άλλο και να πάρει ειδίκευση για εκείνο το θέμα.

Ε και σκέφτηκα τί θέλω ν' ακολουθήσω ακριβώς. Απ' τη στιγμή που μ' αρέσει ο προγραμματισμός, δεν τον παρατάω. Η C++ χρησιμοποιείται για εμπορικές εφαρμογές συνεχώς, οπότε πρέπει να τη μάθω σε μεγάλο βαθμό. Η Java χρησιμοποιείται ευρέως στο διαδίκτυο και με πολύ δυνατά όπλα τα applets και την ομοιογένεια σ' επίπεδο πλατφόρμας, κάνει θραύση. Βασικά μ' αρέσει περισσότερο απ' τη C++ οπότε τη μαθαίνω κι αυτή.

Σ' αυτό το εξάμηνο κάνουμε Ανάπτυξη Διεπιφανειών Χρήστη. Cool πραγματάκια, όπως ένα e-book για παράδειγμα, το project που θα δουλεύουμε καθ' όλη τη διάρκεια του εξαμήνου. Σ' αυτό το μάθημα μαθαίνουμε να φτιάχνουμε ουσιαστικά front ends για τα προγράμματά μας. Σε συνδυασμό με τον προγραμματισμό από πάνω, μ' ενδιαφέρει απεριόριστα. Είναι γαμάτο ρε παιδί μου.

Επίσης πολύ cool είναι και η κατασκευή ιστοσελίδων. Dreamweaver, HTML κι έτσι. Το Dreamweaver θεωρείται απ' όσο ξέρω το κορυφαίο πρόγραμμα όσον αφορά τις λειτουργίες, ανάπτυξης ιστοσελίδων. Η HTML απ' την άλλη, είναι μορφοποίηση της ιστοσελίδας απ' τον πυρήνα. Κρύβει απεριόριστη δύναμη και μπορείς να κάνεις Ο,ΤΙ θέλεις σ' αυτή.

Επομένως τί χρειάζεται να ξέρω; Java, C++, σίγουρα κανα 2 ακόμα γλώσσες προγραμματισμού, κάποιο πρόγραμμα ανάπτυξης διεπιφανειών χρήστη όπως το Macromedia Director, ή και το Flash Director για δημιουργία καλύτερων flash αρχείων, πρέπει να μάθω HTML γιατί εκεί κρύβεται η δύναμη... Και σίγουρα κάτι που αυτή τη στιγμή ξεχνάω. Εντάξει μωρέ, δεν είναι πολλά. Και κάποια πρέπει να γίνουν asap γιατί μετά θα υπάρχει λίγος χρόνος. Οπότε, κώλος κάτω και...

12 σχόλια:

Κώστας είπε...

δε θέλω να σου γαμήσω τα όνειρα , αλλά η θα ανοιξεις κανα μαγαζί με η/υ ή θα είσαι τεχνικός σε κανένα απο αυτά ή θα είσαι υπάλληλος γραφείου με ειδικευση στους υ/η ή στην καλύτερη θα δουλεύεις ως προγραμματιστής σε καμμιά εταιρία με 1000€
Την καλησπέρα μου

Wise_One είπε...

Αυτό το έχω σκεφτεί κι εγώ... Και είναι το πιο πιθανό. Εκτός αν παιχτεί καμιά μαγκιά για εξωτερικό. Είναι νωρίς ακόμα πάντως, θα δούμε.

Κώστας είπε...

Δυστυχώς wise έτσι έχουν τα πράγματα, και μιλώ για Αθήνα .Η Θεσσαλονίκη είναι νεκρή...
Μακάρι τα πράγματα να στρώσουν σε 2-3 χρόνια που θα βγεις εσύ στην αγορά εργασίας.

Wise_One είπε...

Γι' Αθήνα ε; Τόσο χάλι ρε παιδί μου η Ελλάδα; Δηλαδή αν θες να κυνηγήσεις καλό χρήμα πρέπει οπωσδήποτε να βγεις έξω...

Τέλος πάντων, κι εγώ ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα. Αλλιώς, ό,τι γίνει τί να κάνουμε...

uncle είπε...

εγώ λέω να κάτσεις αρχικά 3-4 χρόνια άνεργος μετά το πτυχίο όπως όλοι μας και μετά ακολουθείς όλα τα παραπάνω

Wise_One είπε...

Χαχαχα.... Πέρα απ' την πλάκα, έτσι πάει ρε γαμώτο 3-4 χρόνια; Κι ακούγαμε ότι οι πληροφορικοί θα έχουν τρελή ζήτηση αλλά μου φαίνεται ότι κορέστηκε ο κλάδος πολύ σύντομα.

Κώστας είπε...

Παίδες πριν απο 2 χρόνια, πήραν...καραβιές πληροφορικάριων στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και λέγοντας καραβιές , μιλάω για άτομα πανεπιστημίου, ΤΕΙ και ΠΣΕ (Προγράμματα Σπουδών Επιλογής, τα θυμάστε?). Πήραν χαλαρά , όποιον έκανε αίτηση. Τους είχαν ένα χρόνο ωρομίσθιους και μετά τους μονιμοποίησαν. Τώρα έχουν γεμίσει και δεν μπαίνεις με τίποτα...

Και μην ακούσω βλακείες, εγώ καθηγητής δε γίνομαι.
Υπάρχουν τουλάχιστο 3 λόγοι που θα πρέπει να γίνεις καθηγητής.
Ιούνιος , Ιούλιος, Αύγουστος.

Wise_One είπε...

Καλή φάση. Πόσο εύκολα μπορείς τώρα όμως να μπεις στη δευτεροβάθμια; Θα μου πεις, εγώ προσωπικά δε ξέρω αλλά πρέπει να υπάρχει τεράστια αναμονή...

Και ναι, οι τρεις λόγοι που ανέφερες είναι όντως πολύ δελεαστικοί.

ferongr είπε...

Αν εχεις τα @@ και τις δισυνδεσεις να ξεκινησεις σαν ελευθερος επαγγελματιας, καντο. Εκει ειναι το φραγκο, αλλα οχι χωρις προσωπικη εργασια και μερικες φορες, χαμενες Κυριακες και γιορτες...

Wise_One είπε...

@ferongr: Σίγουρα εκεί είναι τα καλά χρήματα. Βέβαια θέλει πολύ ρίσκο και θυσίες. We'll see...

dddd είπε...

Μόνο εξωτερικό μετά, ψάξε τις Σκανδιναβικές χώρες, είναι πάρα πολλά προγράμματα στα αγγλικά και όλα δωρεάν. Έχουν ανάγκη από φοιτητές και σίγουρα θα σε πάρουν.

Wise_One είπε...

Καλό αυτό. Και μ΄' αρέσουν οι βόρειες χώρες. Cool. Στα πάααρα μα πάρα πολύ υπόψιν.