Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2007

We are the (Power) Metal Law!!!

Απ' όσο ξέρω, είμαστε κατά κύριο λόγο power metal λαός. Αποθεώνουμε το καλό power metal και στις συναυλίες γίνεται πανικός. Οι περιπτώσεις που ξέρω είναι κυρίως των Iced Earth το '99 στην Αθήνα που έγινε χαμός και τις 3 μέρες που έπαιξαν. Μαγνητοσκόπησαν τη συναυλία, κυκλοφόρησε 3πλό άλμπουμ κι έφτασε σε σημείο να θεωρείται ένα απ' τα καλύτερα όλων των εποχών.

Τέλος πάντων, αφορμή να τα γράψω αυτά, είναι τα σχόλια των συγκροτημάτων που κάνουν κατά καιρούς σε περιοδικά. Σε κάποιες φάσεις πίστευα ότι αυτά τα λένε σ' όλες τις συνεντεύξεις, σε συντάκτες απ' οποιαδήποτε χώρα και γενικότερα μας δουλεύουν ψιλό γαζί.

Μια συνέντευξη του Schaeffer όμως, στον Ορφέα Σπηλιωτόπουλο του Rock Hard, μ' έκανε να καταλάβω ότι πολλά συγκροτήματα πραγματικά γουστάρουν να παίζουν εδώ και κυρίως οι Iced Earth.

Παραθέτω λοιπόν την τελευταία παράγραφο της συνέντευξης όπου ο Schaeffer μιλάει για το ελληνικό κοινό.

Ορφέας: Κλείνοντας, θα ήθελα να στείλετε ένα μήνυμα στους Ελληνες οπαδούς σας.
Jon: Απλά θα ήθελα να πώ ότι πάντοτε η κάθε μου επίσκεψη εδώ είναι ένα highlight της καριέρας μου. Πάντοτε ήταν έτσι. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί οι Ελληνες, απ' όλους τους ανθρώπους, καταλαβαίνουν τη μουσική μου περισσότερο απ' οπουδήποτε αλλού. Ποτέ δεν κατάφερα να το λύσω αυτό το αίνιγμα μέσα στο μυαλό μου. Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Το βλέπω στα μάτια τους. Οταν τα μάτια τους δακρύζουν με κάποια τραγούδια ή κάποια σημεία και βλέπω το πάθος τους να ξεχειλίζει από μέσα τους, αυτό είναι για μένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή για όλα όσα έχω κάνει. Γιατί καταλαβαίνουν. Θέλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτό, για όλα αυτά. Είναι τιμή για μένα.

Δε θεωρώ ότι μας δουλεύει. Πιστεύω ότι πραγματικά εννοεί κάθε λέξη που είπε στον Ορφέα. Αρκεί κάποιος να δεί το Alive In Athens DVD. Ολοι οι παρευρισκόμενοι φωνάζουν το συγκρότημα, χοροπηδούν πάνω κάτω, τραγουδούν σ' όλα τα τραγούδια, και σε δύο περιπτώσεις αν θυμάμαι καλά ο Barlow τους είπε να ησυχάσουν λίγο για να συνεχίσουν το set.

Δε νομίζω ότι έχω να πώ κάτι παραπάνω. Γουστάρουμε την καλή μουσική, αποθεώνουμε τα συγκροτήματα και κυρίως βάζουμε συναίσθημα σ' αυτό που αγαπάμε περισσότερο.

Σε όλους εμάς λοιπόν.

ALL HAIL GREEK METALHEADS!!!! \m/

6 σχόλια:

uncle είπε...

να παραθέσω μόνο πως η ιδέα του live in the land of the gods ήταν των Grave Digger, απλά οι Iced πρόλαβαν να το υλοποιήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Το Αlive in Athens είναι από τα καλύτερα live ever!Ο Schaffer είναι ειλικρινής στην συγκεκριμένη δήλωσή του και να σου πω την αμαρτία μου δεν τον πολυπάω (αν και γαμώ τους κιθαρίστες).Το ελληνικό κοινό αναγνωρίζει , αλλά κι όσοι παίζουν εδώ μας προσκυνούν σαν κοινό για το πάθος μας! Hail και ξανά hail!

zisis είπε...

Πραγματικά, το κοινό εδώ ξέρει να εκτιμάει και να δείχνει την αγάπη του στα συγκροτήματα! Τι άλλο να πρωτοθυμηθώ; Ακόμα και στη σόλο περίοδο του Bruce Dickinson γινόταν χαμός! Τι άλλο; Nevermore, Skyclad, Haunted, Rage, Grave Digger, Paradise Lost κλπ κλπ!

Wise_One είπε...

@uncle: Αυτό δε το 'ξερα. Καλή φάση. Κι απ' όσο ξέρω οι Grave Digger δεν έκαναν τέτοιο live έτσι;

@rock2thebone: Εχω ακούσει από αρκετά άτομα, ότι το συγκεκριμένο live κοιτάζει κατάματα το Live After Death των Iron Maiden. Κάποιοι το θεωρούν καλύτερο. Ποιός ξέρει; Εγώ δε θέλω να μπώ σε τέτοια διαδικασία, απλά ξέρω ότι είναι πολύ ψηλά στην καρδιά μου.

@zisis: Καλώς σε βρήκαμε φίλε! Επομένως σίγουρα τα συγκροτήματα δε μας δουλεύουν. Γουστάρουν να παίζουν εδώ - άσχετα αν κάποια έρχονται σπανιότατα.

uncle είπε...

όσο για το Live τον Digger, σχεδιαζόταν να γραφτούν live για audio & dvd τα show της Θεσσαλονίκης και Αθήνας, στο Knights of the Cross Tour, το οποίο λόγω των γνωστών ηλιθίων δεν έγινε ποτέ (αν θυμάστε ήταν να έρθουν νοέμβριο, μετά δεκέμβιο, μετά ιανουάριο, και αφού και τον μάρτιο τους έπαιξαν μαλακία, είπαν ξέρετε κάτι...γειά σας). Μετά έμπλεξαν με την αλλαγή της εταιρίας με τα δικαιώματα, και το live τελικά το κυκλοφόρησαν με την επαίτιο των 20ων γεννεθλίων τους.

Wise_One είπε...

Κατάλαβα. Με τέτοιες αναβολές, λογικό δεν είναι μετά να παίρνουμε τα... δικασίδια τους; Και κρίμα γιατί το Knights of the Cross είναι πολύ καλός δίσκος. Θα ήταν ωραίο live.

Και στην τελική, απ' όσο έχω διαβάσει το live που έκαναν για τα 20 χρόνια τους, δεν ήταν κι ό,τι καλύτερο...