Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Ready, Aim, Fire!

Σκεφτόμουν τον τελευταίο καιρό ότι πρέπει να πάρω δραστικά μέτρα για τη σχολή. Στα 2 χρόνια που είμαι στο τμήμα δεν έχω περάσει όσα μαθήματα θα ήθελα, στις εξετάσεις κάνω βλακείες, δε διαβάζω όσο θα 'πρεπε και μένω πίσω.

Θέτω λοιπόν κάποιους στόχους γι' αυτό το εξάμηνο γιατί θέλω να κάνω αρκετά πράγματα κι είμαι αρκετά φιλόδοξος για την υλοποίησή τους.

Καταρχήν πρέπει να κάνω καλύτερο προγραμματισμό του χρόνου μου. Εδώ και 2 εξάμηνα λέω θα κάθομαι να διαβάζω κατά τη διάρκεια του εξαμήνου αλλά τελικά μπούρδες. Ελάχιστες φορές έκατσα να το κάνω. Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα να έρχονται οι εξετάσεις, να περνάω τα εργαστήρια αλλά στις θεωρίες να μένω πίσω. Φυσικό είναι, αφού δεν έχεις διαβάσει τίποτα, απελπίζεσαι βλέποντας την ύλη και τελικά τα παρατάς.

Κάνοντας λοιπόν ένα στοιχειώδη προγραμματισμό, θα έχω ένα γενικό πλάνο για το τί θα κάνω κάθε μέρα. Οπωσδήποτε πρέπει να πηγαίνω σε όλες τις θεωρίες. Οπωσδήποτε. Ακόμα και σ' αυτές που δε γουστάρω. Ξέρω πολύ καλά ότι εκείνες τις ώρες, αν κάτσω σπίτι δεν πρόκειται να διαβάσω το μάθημα. Τουλάχιστον πηγαίνοντας στη σχολή, αναγκάζομαι να κάτσω κι εν τέλει παρακολουθώ το μάθημα.

Εχουμε μετά το διάβασμα στο σπίτι. Κομμένες οι μαλακίες. Τελειώνω τη σχολή, έρχομαι σπίτι και διαβάζω τα μαθήματα που κάναμε. Δεν είναι ανάγκη να τα διαβάσω για να τα μάθω, αρκεί ένα διάβασμα για να ξέρω τί γίνεται έστω και σε γενικές γραμμές. Θα είναι πολύ πιο εύκολο για την εξεταστική.

Πρέπει να βγάλω τα μαθήματα που είναι σε αλυσίδα και με καθυστερούν. Επομένως περισσότερη βαρύτητα σ' εκείνα. Το μάθημα Εισαγωγή στην Πληροφορική το έχω 2 χρόνια και δεν το έχω περάσει ακόμα. Για χαζούς λόγους. Κακά τα ψέματα, δε νομίζω ότι θα το περάσω και τώρα. Απ' το επόμενο εξάμηνο λοιπόν πρέπει να τελειώνω μ' αυτό το μάθημα.

Επίσης και Προγραμματισμό ΙΙ. Θα παρακολουθώ τις θεωρίες και θα προγραμματίζω στο σπίτι γιατί χωρίς εξάσκηση η Java ξεχνιέται. Φυσικά και δεν είναι τόσο βαρετό μάθημα όσο η Εισαγωγή αλλά κι αυτό είναι αλυσίδα.

Κι άλλος προγραμματισμός. Θέλω ν' ασχοληθώ περισσότερο με C++. Ο καθηγητής μας έδωσε ένα φοβερό βιβλίο, πολύ λεπτομερές και θέλω να το διαβάσω. Τί διάολο, σε σχολή Πληροφορικής είμαι, να μη ξέρω καλά το αντικείμενό μου; Επιφανειακά πράγματα για να περνάω τα μαθήματα;

Αυτά όσον αφορά τη σχολή. Σωστή εκμετάλλευση του χρόνου για να πηγαίνω σ' όλα τα μαθήματα και να διαβάζω.

Ετσι θα έχω χρόνο να κάνω και κάποια πράγματα εκτός σχολής. Τέλη καλοκαιριού ανέβασα το site στο googlepages και θέλω ν' ασχοληθώ περισσότερο με την ανάπτυξή του. Είναι εντελώς τετριμμένο το περιεχόμενό του, αλλά δε με νοιάζει. Μ' ενδιαφέρει να κάνω κάτι που μ' αρέσει και θέλω να μη το παρατήσω.

Πριν κανα μήνα νομίζω, έβαλα linux στο desktop. Πρέπει ν' ασχοληθώ περισσότερο. Δε θέλω μόνο να κάνω τα κλασικά πράγματα που έκανα και στα windows. Θέλω να εμβαθύνω. Είναι απείρως ενδιαφέρον θέμα και είμαι φοιτητής Πληροφορικής!!!!

Τελειώνοντας, πρέπει να πώ ότι όλο το καλοκαίρι δε διάβασα καθόλου Metal Hammer και Rock Hard, επομένως κάτι πρέπει να γίνει και μ' αυτό. Εχουν μαζευτεί 7 ή 8 περιοδικά και δε μ' αρέσει να μη διαβάζω κάτι σχετικά με metal.

Αυτά λοιπόν. Νέοι στόχοι, προσήλωση στην επίτευξή τους κι ελπίζω να μήν είμαι ακόμα στη σχολή όταν ολοκληρωθεί το μετρό.

9 σχόλια:

leonpant είπε...

Λοιπόν σου εύχομαι καλή επιτυχία πρώτον και να πω πως το καλύτερο πράγμα είναι να έχεις ένα πρόγραμμα. Κι εγώ έχω σκεφτεί πολλές φορές να οργανώσω τον χρόνο μου ( άσχετο άμα δεν το έχω κάνει :-D ) Ίσως πρέπει να το γράψεις και να το βάλεις κάπου να το βλέπεις για να σε βοηθάει και να μην το παρατήσεις. Το εφάρμοσα αυτό το καλοκαίρι για κάτι δουλειές που είχα ( κυρίως οργάνωση αρχείων του υπολογιστή κτλ ) , δηλαδή είχα βάλει ένα ( software ) post-it στο Desktop και με βοήθησε να βλέπω τι είχα να κάνω και έτσι τελείωσα τις δουλειές που τόσο καιρό ανέβαλλα.

Wise_One είπε...

Κοίτα, όσες φορές είπα να κάνω πρόγραμμα, ποτέ δε το εφάρμοσα.

Αλλά βλέπω ότι το πράγμα έχει παραγίνει και θα έχω σοβαρό πρόβλημα στο τέλος.

Αλλωστε, ο καιρός που θα έχω πολύ περισσότερες υποχρεώσεις δεν είναι μακριά. Πρέπει ν' αρχίσω να βάζω τα πράγματα σε μία τάξη.

rockordie είπε...

Αν κάνεις 15 post την ημέρα δεν πρόκειται ποτέ να διαβάσεις...:)

Wise_One είπε...

Βρε διαβάζω αλλά όχι όσο θα ήθελα. Και τα posts τα κάνω συνήθως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος :ΡΡΡ

Sheena είπε...

Προγράμματα και αηδίες.Πήγαινε στα δύσκολα στις παραδόσεις και τα χαβαλέ πέρνα τα με αντιγραφούλα.Δοκιμασμένο και πετυχημένο!Όσο για το metal hammer...

uncle είπε...

ok, μας έπεισες.
θα βρεθούμε για μπύρες??
χοχοχο.
διάβασε και λίγο java, θα σου χρειαστεί.

Wise_One είπε...

@sheena: Δε μπορώ ν' αντιγράψω. Απλά δε μπορώ. Ηρθες στο 8ball το Σάββατο;

@uncle: Ναι ρε. Την άλλη βδομάδα τελειώνω κάποιες δουλειές που έχω στην Ξάνθη και θα κανονίσουμε να βρεθούμε.

Sheena είπε...

Δεν βγαίνω σε ματαλλάδικα.Μόνο καμία φορά στο dizzy για χατήρι της Dannossiel.Μήπως με μπερδεύεις με κάποια άλλη?

Wise_One είπε...

Α νόμιζα ότι όλες μαζί πηγαίνατε.... Anyway, απλά δεν κατάλαβα το σχόλιο για metal hammer.