Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2007

Grim, Cold, Frost, Blizzard....

Τις μεταλλικές μου καλημέρες στη μπλογκόσφαιρα.

Εχει ήδη αρχίσει να τσιμπάει έξω, τουλάχιστον Θεσσαλονίκη και Ξάνθη. Το πρωί ειδικά δε θες να βγεις απ' το κρεβάτι. Πάντως για όσους θέλουν κάποια ακούσματα για το κρύο, έχω μερικά που γουστάρω κι εγώ ν' ακούω όταν ο καιρός είναι ψιλοχάλια, κρύος και συννεφιασμένος. Αν χιονίζει ή φυσάει, ακόμα καλύτερα.


Bathory - Nordland I & II

Αυτή η διλογία με μάγεψε όταν την άκουσα. Μπορεί πολύς κόσμος να λέει ότι το πρώτο μέρος είναι πολύ καλύτερο του δευτέρου, εμένα δε μου φαίνεται αυτό. Και τα δύο είν' εξίσου καλά πιστεύω. Τραγουδάρες, riff-άρες και η χαρακτηριστική φωνή του Quorthon να σε ταξιδεύει στα φιορδ της Νορβηγίας και στα χιονισμένα βουνά της. Ενίοτε το κλίμα αλλάζει από επικό metal σε μαυρομεταλλικές εξάρσεις, αλλά δεν απογοητεύει.

Επίσης: Blood On Ice, Twilight of the Gods


Immortal - Sons of Northern Darkness

Ενα άλμπουμ σκοτεινό, παγωμένο, βαρύ αλλά ρυθμικό, γρήγορο και σίγουρα black metal. Εδώ λοιπόν έχουμε τον τελευταίο δίσκο του συγκροτήματος που είναι πολύ καλός κατά τη γνώμη μου. Το black metal δε νομίζω πως πρέπει να είναι ντε και καλά σε hyperspeed ταχύτητες και με drumming που θυμίζει χτύπημα λαμαρίνας με μακριά σπίρτα. Πιστεύω ότι εδώ ο Abbath κι η παρέα του δείχνουν ότι μπορούν να βγάλουν έναν - αδιαμφισβήτητα - ρυθμικό black metal δίσκο.

Επίσης: At the Heart of Winter, Blizzard Beasts


Primordial - The Gathering Wilderness

Αυτό το άλμπουμ είναι έπος. Δεν υπάρχει ούτε ένα τραγούδι που είναι άσχημο ή τουλάχιστον χειρότερο απ' τ' άλλα. Απ' το πρώτο riff, μπαίνεις κατευθείαν στο νόημα. Οι κιθάρες έχουν βάρος, το μπάσο σε βαράει και το drumming είναι ανελέητο γρονθοκόπημα. Οι στριγγλιές του Nemtheanga σ' αρπάζουν απ' το λαιμό και σε βάζουν μέσα στο τραγούδι. Ακούγεται απόλυτα φυσικός και πολλές φορές θα νομίσεις ότι τον βασανίζουν.


Iced Earth - Night of the Stormrider

Κατά πολλούς το καλύτερο άλμπουμ των Iced Earth. Για μένα ένα άλμπουμ σίγουρα φοβερό από ένα συγκρότημα που λατρεύω, αλλά ο thrash-ίζον ήχος του με αποξένωσε λίγο απ' αυτό το δίσκο. Ισως επειδή προτιμώ την εποχή απ' το Burnt Offerins και μετά. Πάντως κάθε φορά που ακούω αυτό το άλμπουμ (άσχετα αν δεν είναι και πολύ συχνά), δε σταματάω να κάνω headbanging. Εχει τραγουδάρες, κανείς δε μπορεί να το αρνηθεί. Ride through the Night!!!

Επίσης: s/t


Cradle of Filth - Dusk and Her Embrace

Αλλος ένας δίσκος που δεν έχω τιμήσει ιδιαίτερα αν και τον θεωρώ πολύ καλό. Απ' τη μια το εξώφυλλο, οι "κρύες" εικόνες του artwork βγάζουν σίγουρα μια "παγωμάρα". Τα ξεφωνητά του Dani είναι πιο άθλια από ποτέ αλλά εντάξει, τί περιμένουμε εκείνη την εποχή; Από πολλούς θεωρείται σημαντικότατος δίσκος στο black metal και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την καλημέρα μου . Ωραίο αφιέρωμα ταιριαστό θα έλεγα , και Αθήνα ο καιρός χάλια είναι.

Bathory απλά respect , Immortal τον γουστάρω αυτόν τον δίσκο κάργακρίμα που ήταν κι ο τελευταίος τους. Primordial όποτε τον ακούω ταξιδεύω φαντάζομαι παρέες Vinking να τσουγκρίζουν ποτήρια μετά από απόβαση με την γαλέρα. C.O.F προτιμώ το Cruelty & the Beast αν και το Dusk... έχει την κομματάρα Funeral in Carpathia . Iced Earth προτιμώ κι εγώ το Burnt Offerings , αλλά το ...Stormrider ταιριάζει περισσότερο.
Όπως και να έχει...HAIL!

Ανώνυμος είπε...

Και για να προτείνω μερικά...

In the nightside eclipse-Emperor
Let battle commance-Doomsword
La masquearade infernale-Arcturus
Solefad οτιδήποτε!

Sheena είπε...

Πω πω κόλλημα....

Wise_One είπε...

@rock2thebone: Κι εμένα το Cruelty And the Beast είναι το αγαπημένο μου, απλά το Dusk... βγάζει πολλή παγωμάρα ρε παιδί μου. Το Cruelty... είναι πιο "μελωδικό" αν θέλεις, με περισσότερους γαμηστερούς ρυθμούς.

Doomsword υποκλίνομαι. Οι τύποι σπέρνουν, αυτό το Emperor δεν το έχω πολυακούσει και Arcturus... έ έτσι κι έτσι. Solefald ακόμα βρίσκω.

@sheena: Με τί ρε συ; Τη metal;

uncle είπε...

Εξαίσιες επιλογές.
Για Bathory θα έλεγα μου αρέσει το δεύτερο πιο πολύ.

Οσο για Arcturus, είναι αμα σου κάτσουν απο την αρχή. Εμένα δε μου έκατσαν ποτέ και δυσκολεύομαι να ακούσω.

Επίσης για κάτι πολύ παγωμένο θα πρότεινα
Darkthrone - Under a Funeral Moon
Katatonia - Dance of December Souls
Mayhem - De Mysteriis Dom Sathanas

και σίγουρα Moonsorrow και Empyrium

Wise_One είπε...

uncle σε πάω με χίλια!!! Βέβαια δεν έχω ακούσει Katatonia, τ' άλλα πάντως είναι ό,τι πρέπει.

Και το Ordo ad Chao των Mayhem ταιριάζει στην περίπτωση, αν κι έχει λίγο περισσότερη μπίχλα και βρώμα.

Πρέπει να ψάξω Empyrium.