Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Falkenbach - Ok Nefna Tysvar Ty

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Falkenbach - Ok Nefna Tysvar Ty (2003)

Tracklisting:
  1. Vanadis
  2. ...As Long As Winds Will Blow...
  3. Aduatuza
  4. Donar's Oak
  5. ...The Ardent Awaited Land
  6. Homeward Shore
  7. Farewell

Καταπληκτικό εξώφυλλο. Απλά καταπληκτικό. Τα εξώφυλλα στα viking metal συγκροτήματα είναι ένα τεράστιο plus αφού σε βάζουν κατευθείαν στο κλίμα του δίσκου και σε προδιαθέτουν ως προς το τί θ' ακούσεις.

Πάμε λοιπόν στο δίσκο. Ακούγοντας τον ένας χαρακτηρισμός έρχεται κατευθείαν στο μυαλό: ταξιδιάρικος. Σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και πολύ βόρεια, σε μέρη όπου οι
παγανιστικοί λαοί έκαναν αιματηρές μάχες μεταξύ τους και ταξίδευαν τις βόρειες θάλασσες προς αναζήτηση άλλων περιοχών.

Το άλμπουμ ξεκινά μ' ένα πολύ δυνατό τραγούδι, το "Vanadis". Πολεμικός χαρακτήρας, τα τύμπανα του πολέμου ηχούν κι είμαστε λίγες στιγμές πριν μια μεγάλη μάχη. Οι πολεμιστές προσεύχονται και διασταυρώνουν τα σπαθιά τους στη μάχη. Ο epic χαρακτήρας δένει απόλυτα με τον black χαρακτήρα κι αλλαγή στο ρυθμό σε οδηγεί σε φανταστικό headbanging.

Από αυτό το τραγούδι και μετά το άλμπουμ χαλαρώνει, αλλά σε καμία περίπτωση δε βαριέσαι. Με το "...As Long As Winds Will Blow...", ο πολεμιστής κρατάει το μίσος του και θυμάται τα παλιά χρόνια. Το φανταστικό "Donar's Oak" σου δείχνει το μέρος όπου οι ηλικιωμένοι δρυίδες μάγευαν με τις ιστορίες τους νέους. Στο τελευταίο τραγούδι, ένας πατέρας πολεμιστής αποχαιρετά το γιό του και προσεύχεται στις Βαλκιρίες να τον οδηγήσουν στο μέρος των προγόνων του.

Highlights: Vanadis, Donar's Oak, Homeward Shore, Farewell

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω ακούσει, αλλά το εξώφυλλο θειικό!

Wise_One είπε...

Τότε άκου οπωσδήποτε τα τραγούδια που ανέβασα απ' το άλμπουμ. asap!