Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Εκτακτη επικαιρότητα

Γεια σας κυρίες και κύριοι και καλώς ήρθατε στο δελτίο ειδήσεων του Wise Place στις 2.

Ξεκινώντας, να πούμε ότι δύο ακόμα άλμπουμ προστέθηκαν στη συλλογή του Wise_One. Πρόκειται για το Dark Passion Play των Nightwish και το Rise of the Tyrant των Arch Enemy.

Συνεχίζουμε με μία "πρώτη ματιά" αν θέλετε, στα δύο αυτά άλμπουμ και το λόγο παίρνει το Rise of the Tyrant.

Πρόκειται για την απλή έκδοση αυτού του άλμπουμ μιας και κυκλοφορεί μία ακόμα με bonus dvd. Το artwork είναι πολύ καλό και θυμίζει λίγο black metal. Ανοίγοντας το jewel case παρατηρούμε το σκούρο κόκκινο χρώμα του δίσκου με το βαρύ όνομα του άλμπουμ στο πάνω μέρος. Αριστερά βλέπουμε μια απίθανη φωτογραφία του συγκροτήματος με την ξανθιά κυρία Gossow να κλέβει την παράσταση γι' άλλη μια φορά.

Ξεφυλλίζοντας το booklet, η black metal αισθητική γίνεται όλο κι εντονότερη. Σκούρα χρώματα (κυρίως σε black & white μοτίβο) κυριαρχούν και τα γράμματα είναι σε μία πολύ evil γραμματοσειρά. Αξιοσημείωτη παρατήρηση, η Angela Gossow είναι τελευταία στο booklet ενώ κάποιος θα περίμενε να είναι πρώτη.

Σ' αυτό το σημείο θα κάνουμε ένα μικρό διαφημιστικό διάλειμμα κι επιστρέφοντας θ' αναφέρουμε παρατηρήσεις σχετικά με το Dark Passion Play. Μείνετε συντονισμένοι.

[ντριν γκαπα ντουμ.... παραμ παραμ... νέο ομο για το πλυντήριο... βρουμ βρουμ...]

Χαίρετε και πάλι. Θα μιλήσουμε για την limited edition του Dark Passion Play. Ο δεύτερος δίσκος είναι λίγο περίεργος. Δε νομίζω να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο, τουλάχιστον όσον αφορά τα δικά μας αρχεία. Ο δεύτερος δίσκος λοιπόν περιέχει το άλμπουμ σε instrumental μορφή! Σοφή κίνηση marketing, δώρο προς τους οπαδούς, καινοτομία... Υπάρχουν αρκετές ταμπέλες στις οποίες θα κατετάσσαμε αυτή την κίνηση.

Το artwork είναι κι εδώ πάρα πολύ όμορφο. Αυτό ισχύει για όλα τα άλμπουμ των Nightwish, επομένως δε θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο.

Κι εδώ τα χρώματα είναι σκούρα και κυρίως αποχρώσεις του μπλέ. Οι εικόνες που συνοδεύουν τα κομμάτια είναι πανέμορφες κι ελαφρώς σ' ένα animated στυλ. Πραγματικά θα πρέπει κάποιος να δεί το booklet για να καταλάβει περί τίνος μιλάμε.

Η black metal αισθητική του Rise of the Tyrant υπάρχει και στη μουσική ή 
περιορίζεται στο booklet; 
Το Dark Passion Play είναι ένα νέο κεφάλαιο στους Nightwish ή μια στυγνή αντιγραφή του Once;

Ολ' αυτά θα τα μάθετε στις 5 το απόγευμα. Απ' όλους εμάς εδώ, να έχετε ένα ωραίο μεσημέρι. Γεια σας.

2 σχόλια:

uncle είπε...

τελικά μετά απο 29,5 ακροάσεις, δεν μπορώ να πω οτι δεν μου αρέσει το DPP , αλλά όχι ότι χαλαλίζω και σωματικά υγρά για αυτό.

Πάντως για να χλευάσω και λίγο, δεν θα έλεγα ότι είναι σούπερ κίνηση μάρκετινγκ το δεύτερο δισκάκι, απλά μια καλή κίνηση, μιας και ποπίζει ο δίσκος και προσφέρετε για καραόκε για maistream yuppieδες

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο uncle αν και ο δίσκος νομίζω πως είναι λίγο καλύτερος του Once. Αν είχε κυκλοφορήσει πρώτο το DPP αυτό θα λέγαμε...

Τo Rise of the Tyrant είναι αυτό που λέμε εμπρός...πίσω!