Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2007

Death Metal Fest \m/

Χθες το απόγευμα άκουσα τρεις φοβερές death metal δισκάρες. Είμαι σίγουρος πως τις ξέρετε. Αν όχι, πάτε να τις αγοράσετε ΤΩΡΑ (άσχετα αν τα δισκάδικα είναι κλειστά τέτοια ώρα).

Η πλάκα είναι ότι και οι τρεις δίσκοι αποτελούν το πρώτο άκουσμα που είχα γι' αυτά τα συγκροτήματα.


Amon Amarth - Fate of Norns
Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Σ δίσκος. Αρτια τραγούδια, κοφτερές κιθάρες, μπάσο που σπάει κόκκαλα και drums που ακούγονται σαν ποδοβολητό ορδής από Βίκινγκ. Πραγματικά ξεχειλίζει από συναίσθημα. Ολα τα τραγούδια σε βάζουν αμέσως μες στην ιστορία που διηγούνται. Αψεγάδιαστο viking/death metal.


Kataklysm - In the Arms of Devastation
Κριτική γι' αυτό το άλμπουμ είχα διαβάσει στο Metal Hammer εκείνης της περιόδο και μου έκανε εντύπωση. Δεν το πήρα αμέσως, απλά κάποια στιγμή που πήγα σε δισκάδικο δε βρήκα τίποτα να πάρω και λέω ας χτυπήσω αυτό. Αλλωστε δεν έχω και πολλά death metal άλμπουμ στη δισκοθήκη μου.

Ευτυχώς μου άρεσε! Τις πρώτες μέρες το άκουγα συνεχώς. Μιλάμε για death metal που σκοτώνει και δεν κρατάει επιζώντες. Σε καμία περίπτωση. Ο drummer είναι πραγματικά χταπόδι. Αλλιώς δεν εξηγείται το τρελό drumming που ξεφεύγει απ' τα χέρια του. Πολύ καλός συνδασμός καφρίλας και μελωδίας. Εγγυώμαι για την ποιότητα του δίσκου.


Unleashed - Midvinterblot
Τους εν λόγω κυρίους τους ήξερα μόνο σαν όνομα και τ' ότι έχουν βγάλει μνημειώδεις δισκάρες για το death metal. Ε είμαι σίγουρος ότι κι αυτό το άλμπουμ θα μπει και θα μείνει στο πάνθεον του death metal. Το κατέβασα πρώτα σε mp3. Μετά απ' το πρώτο άκουσμα δε κρατιόμουν να κυκλοφορήσει για να το πάρω. Τους περίμενα πολύ πιο κάφρους, αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα. Υπάρχει πολλή μελωδία σ' αυτό το δίσκο και πολύ ωραίο rythm section. Μπάσο με τύμπανα δημιουργούν έναν αδιαπέραστο τοίχο χαμηλών συχνοτήτων που αναγκάζει το κεφάλι σου ν' ανεβοκατεβαίνει. Highly recommended.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Amon Amarth το είχα πάρει τυχαία και αλέθει αυτάκια. Το Kataklysm είναι γαμώ τα death με δόση thrashίλας και τους θεωρώ αδικημένους! Θα πρότεινα και το γαμηστερό Antichrist των Ackerkoke. Παίζουν death , black , gothic μέχρι κι επιρροές Tool!

Wise_One είπε...

Τους Amarth τους έμαθα από δισκοκριτική στο Hammer. Ε βλέπω ρε παιδί μου ότι του έδωσαν μεγάλη βαθμολογία, λέω εντάξει. Βλέπω όμως να λένε για Βίκινγκ κλπ, κάτι έκανε ένα μικρό κλικ.

Το βλέπω σε δισκάδικο στην Ξάνθη (το μοναδικό σωστό δισκάδικο), λέω ας το πάρω.

Και το άκουσα ρε φίλε με 38 πυρετό!! Χαχαχααχχ. Καλή φάση...

Akercocke που λες, δεν έχω ακούσει. Εχω ένα άλμπουμ σε mp3 αλλά με χάλια ποιότητα κι έτσι δεν το βάζω καν. Αν πέσει στα χέρια μου πάντως...