Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Και μες στα Windows... το Χάος!

Δε μπορώ τους υπολογιστές στους οποίους επικρατεί ακαταστασία. Νευριάζω. Και πόσο μάλλον όταν αυτό το χάος έχει δημιουργηθεί από άτομο που ασχολείται με την πληροφορική.

Ο αδερφός ενός κολλητού μου, κατάφερε και με δικά του χρήματα πήρε πριν 2 περίπου χρόνια καινούργιο υπολογιστή. Από επιδόσεις, πολύ καλός δε λέω. Ο επεξεργαστής στα 3.2, 1 γίγα μνήμη, 80άρης σκληρός, γραφικά nvidia 6600 gt 256... Αξιολογότατο μηχάνημα.

Στο θέμα συντήρησης όμως; Φρίκη. Ο Κώστας (ο αδερφός) δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Ανασυγκρότηση όποτε να 'ναι. Καθάρισμα με το CCleaner πχ ποτέ. Σωστή τοποθέτηση των προγραμμάτων στους καταλόγους του υπολογιστή, ούτε.

Ο σκληρός είναι που είναι ασφυκτικά γεμάτος (μόνο το 2% είναι άδειο), ανασυγκρότηση γίνεται μόνο όταν έρχεται ο κολλητός μου από Αθήνα, βάλε και το συχνό κατέβασμα πολλών μικρών αρχείων απ' το Ιντερνετ, ο καημένος ο σκληρός δουλεύει υπερωρίες.

Κι άντε δεν περιμένεις από ένα άτομο που ασχολείται ελάχιστα με την πληροφορική να σου γράψει ένα audio cd. Περιμένεις όμως από κάποιον που ασχολείται, να τα 'χει όλα στην εντέλεια. Να ξέρει τί κάνει.

Από περιέργεια και μόνο κατέβασα κι εγκατέστησα το CCleaner για να δώ τί μπορεί να μαζέψει για πέταμα. Αντε από Windows και προγράμματα ψιλά πράγματα βρήκε. Το μεγάλο χάος είναι στη registry. Το τί βρήκε.... δεν περιγράφεται. 4 οθόνες έκανα κύλιση για να τα δώ όλα.

Το θέμα είναι ότι έχω πει στον κολλητό μου 2-3 πράγματα σχετικά με τη συντήρηση του υπολογιστή. Μιας και δεν έχει πολύ σχέση με την πληροφορική, τα ακολουθεί κατά γράμμα γιατί καταλαβαίνει τί γίνεται. Τώρα ο Κώστας είναι άλλη ιστορία. Παρ' όλο που ξέρει περισσότερα απ' το φίλο μου, τον υπολογιστή του τον έχει σε μαύρο χάλι.

Δε λέω, ας τον πήρε μόνο και μόνο για να παίζει Lineage. Δε μ' ενδιαφέρει. Ας γίνεται όμως και λίγη συντήρηση για να κρατήσει ο υπολογιστής και κυρίως το λειτουργικό παραπάνω...

2 σχόλια:

Giannis P. είπε...

καλά που μου το θύμισες. Πρέπει να ξεκινήσω "φασίνα" στο PC γιατί το μηχανημα έχει αρχίσει και δεν "νιώθει" :) :)

Αν και ένα φορματ είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση

Wise_One είπε...

Αν είναι τόοοσο χάλια που δε διορθώνεται τότε ναι, κάνε ένα φορματάκι.